Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koszty leczenia i asistans

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fryzjer007
Globtroter
Koszty leczenia i asistans

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjer007 » 09.07.2007 18:44

Koszty leczenia i asistans czy ktos wykupywał ?? jesli tak to w jakiej firmie i jakie koszty na 14 dni.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 09.07.2007 19:33

assistance na miesiąc w PZU - 55zł

koszty leczenia 18 dni - 4 osoby - w Warcie 136 zł
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 09.07.2007 19:41

Ubezpieczenia mam w STU Ergo Hestia

assistance mam na cały rok - jest dodatkiem do AC.
Duży zakres i duża suma do skonsumowania - 15 tys. PLN

Podróżne - w wariancie podstawowym - 2,5 PLN za dzień od osoby dorosłej.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.07.2007 20:00

[quote="mikezol"]
assistance mam na cały rok - jest dodatkiem do AC.
Duży zakres i duża suma do skonsumowania - 15 tys. PLN
[quote]

Jesteś pewien że ten asistence obejmuje też zagranicę?
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 09.07.2007 20:19

Jesteś pewien że ten asistence obejmuje też zagranicę?[/quote]

jest zgodny z zakresem AC - W zakresie podstawowym jest Europa to i assistance działa w Europie. Ryzyko AC można zawęzić jeszcze (jeszcze - bo od 10 sierpnia będzie tylko Europa) do Polski i wtedy Assistance działa tylko na terenie Polski - (jest wtedy 10 % zniżki w ryzyku AC)

Dodatkowo Assistance można rozszerzyć (składka 100 PLN) o dodatkowe świadczenia (noclegi, itp.)

PS - troszkę pracuję w tej firmie.. ;-)
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 10.07.2007 21:42

Ubezpieczenie zdrowotne/turystyczne dla 4 osobowej rodziny w tym roku kupiłem w Generalli przez internet. Nie ruszając się z domu, on-line, potrzeba jedynie mieć kartę kredytową aby dokonać zapłaty.Na telefon dostajemy smsa z nr polisy a na maila plik .pdf z wydrukowaną umową...
Jeśli ktoś jest zainteresowany to można wejśc na ich strone i załatwić to w taki sposób.
arozemla78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arozemla78 » 11.07.2007 07:55

12 dni, ubezpieczenie VOJAGER w PZU - 2 osoby 99 zł
do tego Assistance na 15 dni 46 zł (na Mondeo 1,8 TD) - oczywiscie obejmuje Cro i państwa tranzytowe
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 11.07.2007 08:01

uboot napisał(a):Ubezpieczenie zdrowotne/turystyczne dla ... w Generalli przez internet. Nie ruszając się z domu, on-line, potrzeba jedynie mieć kartę kredytową aby dokonać zapłaty.......

Generali wspolpracuje z mBankiem - wiec jezeli ma ktos konto w mBanku to polecam ta droge nie trzeba miec karty kredytowej robimy przelew z mBanku online, zakladka mUbezpieczenia - nie wiem czy nie ma jakis dodatkowych znizek dla Klientow mbanku - ja jzu korzystam od 3 lat z tego ubezpieczenia.

Pozdr.
ML
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 11.07.2007 08:39

Można też zadzwonić do swojego agenta i też nie ruszamy się z domu :D
A jeśli ubezpieczenia to przynajmniej ja tylko i wyłącznie Allianz. Nie raz i nie dwa korzystałem z ich pomocy (zalanie lokalu, włamanie do domu, uszkodzony sprzęt AV przez wyładowania atmosferyczne, uszkodzona rura wydechowa w CRO) wszystko szybko, sprawnie na 100%.
piotrek.k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek.k » 18.07.2007 13:15

Moto assistance Pzu 53 zł
Ubezpieczenie od leczenia 2 osoby HDI asekuracja 52 zł
wojtek.23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 18.07.2007 20:46

Moto assistance-70zł PZU Peugeot Partner
Koszty leczenia - dodatek gratisowy do posiadanego konta w PeKaO s.a. ( pakiet pomocny )
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 03.08.2007 12:34

wojtek.23 napisał(a):Moto assistance-70zł PZU Peugeot Partner
Koszty leczenia - dodatek gratisowy do posiadanego konta w PeKaO s.a. ( pakiet pomocny )

Wojtku.23
Ja w sprawie pakietu pomocnego. Rowniez posiadam konto w Pekao sa, posiadam ten pakiet pomocny. Czy sprawdzales ta informacje odnoscnie kosztow leczenia? Obejmuje tylko mnie jako posiadaczke konta czy dzieci rowniez?
dzieki z gory za odpowiedz.
Ania
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 03.08.2007 19:43

Benefia czyli Fiat,assistance za 3 osobu to okolo 100 zl.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 10.08.2007 13:29

Ja nawiaze jeszcze do tego pakietu pomocnego w Pekao SA.

Wszystko (lub prawie wszystko...) juz wiem, wiec napisze, moze sie komus przyda.

Owszem, jest w pakiecie ubezpieczenie (Allianz), ale jest ono jedynie dodatkiem do Europejskiej Karty (tej z NFZ), tzn obejmuje to, czego nie obejmuje karta, uzupelnia ja. Wiec bez karty nie ma sensu:(
Dotyczy tez dzieci wlasciciela konta oraz wspolwlasciciela (jesli takowy jest).
Zeby klientom banku nie bylo za dobrze.

I teraz zastanawiam sie, czy ubezpieczyc sie jak zwykle w Hestii, czy zawracac sobie glowe NFZ-em...Boje sie tej biurokracji:(
Wiola2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola2 » 10.08.2007 13:43

no witam, moje emocje opadły w związku z tym opowiem w jaki sposób skorzystałam z ubezpieczenia PZU. W drodze do Cro nagle 160 km za Wiedniem w naszym silniku zaczęło coś trzaskać. w związku z tym, że wykupiliśmy ubezpieczenie a na odwrocie polisy była "instrukcja obsługi" wykonaliśmy telefon do Warszawy gdzie miły pan zadbał o nas i po ok. 40 minutach przyjechało autoholowanie. I na tym udział polisy się skończył. Zaholowano nas do odległego o ok. 5 km salonu Opla gdzie usłyszelismy diagnozę"motor kaput". Defek był bardzo rzadko spotykany ale stało się. Naprawa w tym salonie bagatela 1000-3000E. Niestety nie stać nas było na taki wydatek, nie moglismy liczyć też na ubezpieczyciela. Nasz samochód zholowanoby do Polski w ramach ubezpieczenia ale tylko wtedy gdyby był uszkodzony po wypadku (szkoda że wcześniej tego nie wiedzieliśmy). Pozostawało nam ściągnąć lawetę z Polski lub skorzystać z usługi holowania z salonu gdzie kosztowała ona ok. 600E. Zdesperowani zadzwoniliśmy do kilku rodzimych mechaników, którzy poradzili podjąć bardzo ryzykowną próbę powrotu we własnym zakresie. Na szczęście udało się, wróciliśmy a za pozostałe fundusze odpoczęliśmy nad naszym Bałtykiem. Reasumując - w ramach ubezpieczenia wystarczyło kasy tylko na holowanie, aczkolwiek pan w Warszawie przygotował nas również na to, że z racji pory nocnej może być drożej i będziemy musieli dopłacić. Nawet opcja holowania, w ramach autokasko, z Głubczyc do miejsca zamieszkania nie wchodziła w grę bo już raz skorzystaliśmy z ubezpieczenia w Austrii. Proponuję szukać innego ubezpieczyciela bo nasza sytuacja chyba nie napawa optymizmem. Wszystko jest piękne póki coś się nie przydarzy. Aha czekamy na zwieńczenie naszej podróży - RACHUNEK TELEFONICZNY.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone