Pierwszy raz w weekend będę wjeżdżał do Cro i zważywszy na porę dnia (lub wczesnego poranka
.png)
.png)
mendoza1973 napisał(a):Jedyna rada to być na Lucko o 6 rano...
A jesli nie to radzę poczekać do popołudnia i dopiero wjechać na autostradę - chyba , że lubicie stać w 50 km korku .....
Sobota przed południem na autostradzie w Cro to jest dramat.
.png)
miszelos napisał(a):Oj, współczuję tym, którzy dziś wybrali tamten kierunek:
hak.hr/info/kamere/
Od rana wszystko stoi...Jakiś totalny paraliż!
.png)
kropi napisał(a):mendoza1973 napisał(a):Jedyna rada to być na Lucko o 6 rano...
A jesli nie to radzę poczekać do popołudnia i dopiero wjechać na autostradę - chyba , że lubicie stać w 50 km korku .....
Moja rada to wyruszyć w piątek, jechać przez SK i H, a potem jak najdalej się da złapać nocleg już HR, przynajmniej za bramkami w okolicy Zagrzebia, a optymalnie za tunelem sv. Rok, który też lubi się przytykać - kiedy mocno wieje nad morzem, to wprowadzają ograniczenie np. do 60 km/h za tunelem i nagle robi się 30 km korka.
Oczywiście najlepiej jechać poza weekendem.
.png)
juras73 napisał(a):miszelos napisał(a):Oj, współczuję tym, którzy dziś wybrali tamten kierunek:
hak.hr/info/kamere/
Od rana wszystko stoi...Jakiś totalny paraliż!
To o czym wspominasz to kilka wypadków w różnych miejscach w tym samym czasie na autostradzie w stronę wybrzeża ( w tym jeden na wysokości Ptuj ), analizowałem to bo w środę rano będę w tym miejscu jechał na urlop
Pozdrawiam Jurek
.png)
kodens79 napisał(a):kropi napisał(a):mendoza1973 napisał(a):Jedyna rada to być na Lucko o 6 rano...
Moja rada to wyruszyć w piątek, jechać przez SK i H, a potem jak najdalej się da złapać nocleg już HR, przynajmniej za bramkami w okolicy Zagrzebia, a optymalnie za tunelem sv. Rok, który też lubi się przytykać - kiedy mocno wieje nad morzem, to wprowadzają ograniczenie np. do 60 km/h za tunelem i nagle robi się 30 km korka.
Oczywiście najlepiej jechać poza weekendem.
Dziś w okolicach tunelu było bardzo długie zatwardzenie.
W dodatku po Węgierskiej stronie od Budapesztu do granicy z cro 3 wypadki
.png)
.png)
.png)
encantadoo napisał(a):Witajcie.
Mam pytanko - W piątek (28.07) wyjeżdżam z Bielska Białej. Będę wyjeżdżał koło 23. Chcę przejechać "bezpłatnie" Słowenię. Planuję, że będę na przejściu w Murskiej Srediscie koło 6 rano. Myślę że o tej porze nie powinno być korków na przejściu? I jeszcze jedno pytanko. No w sumie planując wydatki od razu kupiłem także więcej Kun uwzględniając opłaty za autostrady. Myślicie, że jak w sobotę będę koło 7 wjeżdżał na autostradę to jednak lepiej wjechać na tor dla płacących kartą czy o tej porze nie powinno być wielkich kolejek dla płacących gotówką?
.png)
kropi napisał(a):Można urwać z 10 minut Max jadąc na bramki karciane, bo drogi rozchodzą się kilkaset metrów przed bramkami. Co innego z powrotembo tam pas do płacenia kartą odbija ze 2 km wcześniej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi