.png)
santosz napisał(a):thx często kursują?
.png)
smok131 napisał(a):z Ploce nie kursuje na Korculę tylko do Trapanj skąd trzeba dojechać do Orebica i z orebica popłynąć do Domanic na Korculę ,prom chyba co 1 godz.
mozna było płynąć z Drvenika na Makarskiej ale tylko chyba 2-3 promy dziennie
.png)
santosz napisał(a):A jak wyglada sprawa dojazdów na wyspę, czy promów jest dużo i w jakiej mniej więcej cenie jeśli możecie dać info - bo my z żona jestesmy typem zwiedzaczy więc na miejscu raczej nie usiedzimy
.png)
Pasjonat Chorwacji napisał(a):smok131 napisał(a):z Ploce nie kursuje na Korculę tylko do Trapanj skąd trzeba dojechać do Orebica i z orebica popłynąć do Domanic na Korculę ,prom chyba co 1 godz.
Nie pisałem, że z Ploce płynie się bezpośrednio na Korculę! Już wcześniej dokładnie rozpisywałem te trasy. I jest faktycznie tak, że z Ploce płynie się około godziny do Trpanij na Peljesacu, potem przejazd do Orebica z stąd na Korculę (tym razem już króciutko).
.png)
santosz napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):smok131 napisał(a):z Ploce nie kursuje na Korculę tylko do Trapanj skąd trzeba dojechać do Orebica i z orebica popłynąć do Domanic na Korculę ,prom chyba co 1 godz.
Nie pisałem, że z Ploce płynie się bezpośrednio na Korculę! Już wcześniej dokładnie rozpisywałem te trasy. I jest faktycznie tak, że z Ploce płynie się około godziny do Trpanij na Peljesacu, potem przejazd do Orebica z stąd na Korculę (tym razem już króciutko).
A ile orientacyjnie trwa powyzsza trasa z Ploce?
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie