Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koncert U2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropeczka
Globtroter
Koncert U2

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka » 07.08.2009 08:52

Czy ktoś z forum był na koncercie w Chorzowie?
Byłam drugi raz, ochrypłam drugi raz, jestem pod wrażeniem. Techniczna perfekcja , scena niesamowita, efekty, ludzie na koncercie bardzo fajnie sie bawili, flaga wyszła pięknie....nawet spacer w ciemności do miejsc parkingowych mial swój urok. Księżyc w pełni pięknie sie skomponował:)

Co prawda bardziej przeżywałam koncert w 2005 , może to urok pierwszego razu, a może było po prostu bardziej spontanicznie.
Tak czy inaczej ciesze sie ,że byłam.
Pozdrawiam. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2009 15:42

Byłem byłem. To moje drugie spotkanie z U2. "Nasz" pierwszy raz był na Służewcu w 1997 roku.
Cóż - tak jak i w Twoim przypadku, wydaje mi się pierwszy koncert był większym przeżyciem. Może dlatego, że byłem wtedy pod samą sceną, a teraz zdziadziałem i siedziałem w 34 sektorze... do momentu chłodno obserwując koncert...

Jednakże wprowadzenie w scenorafię koncertu Księżyca będącego w pełni to stuprocentowy majstersztyk i pełna improwizacja i dla mnie najważniejszy moment tego wieczoru. Jakem stary chłop, to się wzruszyłem.

Żeby nie było całkiem "off" to byłem wczoraj na koncercie w swojej forumowej koszulce. Było więc kilka komentarzy typu "Patrz! Facet z Chorwacji na kocert przyjechał".
Dwa rzędy przedemną siedział z kolei pan w koszulce Hajduka Split :) . Ciekawe... no nie? :)
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 07.08.2009 16:54

No ja nie bylem ani teraz ani w 2005 roku...
Ale koncert ze Sluzewca utkwil mi w pamieci po dzis dzien..Cos niesamowitego!
I ten ekran wielkosci sporego bloku mieszkalnego! :)
kropeczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka » 07.08.2009 20:14

Mnie wzruszył księżyc i oczywiście flaga...wiem,że to powtórka pomysłu z 2005, ale stałam pod sceną i kiedy na moment cały świat zrobił sie czerwony to mnie zamurowało, a dodatkowo stojący obok Czesi starali się choć podtrzymać nasze czerwone koszulki...to jakoś mnie tak rozczuliło...co tam starzeje się :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2009 20:35

Setlista z wczoraj:

1. "Breathe"
2. "No Line On The Horizon"
3. "Get On Your Boots"
4. "Magnificent"
5. "Beautiful Day"
6. "Elevation"
7. "New Year's Day"
8. "I Still Haven't Found What I'm Looking For" / "Stand By Me"
9. "Stuck In A Moment You Can't Get Out Of"
10. "Unknown Caller"
11. "The Unforgettable Fire"
12. "City Of Blinding Lights"
13. "Vertigo"
14. "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight"
15. "Sunday Bloody Sunday"
16. "Pride (In The Name Of Love)
17. "MLK"
18. "Walk On"
19. "Where The Streets Have No Name"
20. "One"

21. "Ultraviolet (Light My Way)"
22. "With Or Without You"
23. "Moment Of Surrender".

czy czegoś mi brakowało? Oooo tak, ale to już dyskusja na inne forum :wink:

W niedzielę i w poniedziałek koncerty na Stadionie Maksimir w Zagrzebiu.
Bilety na płytę 500kn na sektory 250 i 750 kn - w ciągłej sprzedaży.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2009 20:54

... i jeszcze link do filmiku z wczoraj z utworu New Years Day i utworzonej "flagi" :

Filmik zrobiony z sektora w którym siedziałem - więc wspomnienie jeszcze żywsze :wink:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 07.08.2009 20:58

Witam. Byłem na obydwu koncertach w Chorzowie - w 2005 roku i wczoraj. Oba przepiękne, oba zupełnie inne mimo, że niektóre utwory powtarzały się. Swoje dołożyła natura w postaci księżyca w pełni. Jestem niesamowicie naładowany pozytywnie, a na dodatek jutro wyjeżdżam na ukochany Peljesac. :D :D :D
kropeczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka » 09.08.2009 08:40

Wiem ,że szykowały sie koncerty w Zagrzebiu, bo widziałam plakaty bedac w okolicach Zadaru...nawet pomyslalam sobie,że chlopaki z U2 pewnie zrobia sobie mały urlop w Chorwacji :D . Ciekawe czy coś pozwiedzali :D
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 11.08.2009 08:07

Byłem :D . To mój pierwszy koncert U2. Podczas poprzedniej trasy byłem akurat w Cro :lol:
Ciągle jeszcze jestem pod wrażeniem... :D 8O

pozdr
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 22.11.2009 22:53

Też byłam w Chorzowie..
Chciałam i w tym roku pojechać, ale z cenami przesadzili :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2009 11:50

mutiaq napisał(a):Też byłam w Chorzowie..
Chciałam i w tym roku pojechać, ale z cenami przesadzili :evil:

Gdyby nie obniżka cen biletów w sektorach niebieskich, na kilka tygodni przed koncertem, też dałbym sobie spokój.
Te 190 złotych jeszcze mogłem wyłożyć, 450 to była przesada.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.