napisał(a) gmarcin1978 » 23.08.2017 11:25
Witajcie
Pierwszy raz w tym roku byłem w CRO i od razu na PAG miłość ma niezmierzona do tego miejsca zaistniała od pierwszych chwil:)
A przy okazji, w wątku kampingowym wrzuciłem relację z odwiedzin na nowym campie NAVIS, może się komuś przyda. Miejsce warte polecenia. Jako, że nie mogę wklejać linków z racji bycia świeżynką to zdjęcia i opis wrzucę i tu - mam nadzieję, że się nie pogniewacie, że niemal to samo zawiśnie w dwóch miejscach.
Na 2 docelowych kampach (Drazica i Kanic) niestety miejsc nie było już ale po 5 minutach poszukiwań wylądowaliśmy na campie NAVIS - nowy kamp pachnący jeszcze farbą z czystych toalet. (ciekawostka: ceramika sanitariatów z polskiej firmy Koło)
Polecamy za ciszę, za spokój, za bliskość do morza, za sympatycznych właścicieli i ogólną infrastrukturę. Camp zdecydowanie się dopiero organizował. Za rok ma być już sklep i jakaś knajpka - tak wynikało z rozmów z obsługą. Na campie jest rozmieszczonych sporo wiat krytych strzechą co daje upragniony cień przy których można się rozbijać - kapitalna sprawa. Skrzynki z prądem dość gęsto rozmieszczone a przy skrzynkach dodatkowo kranik z wodą - rewelacja. Cena: auto, namiot, 2 os. dorosłe, 5 letnie bliźniaki i 10 latka = 36,5 euro
Dojazd do NAVIS jest duuuużo lepszy niz do Kanić'a i Drazica. Z głównej drogi jadąc od Novalji jest oznaczony skręt w lewo. Też jest wąsko ale tylko w początkowej fazie ale po chwili jest wylana świeżutka droga - widać że specjalnie pod kamp. Przed samym kampem a i na samym kampie miejsca jest tyle, że spokojnie samolot zawróci - serio. Na kamp wjeżdzały naprawdę pokaźne kampery i spore zestawy.
Plaża: puściuteńka - z namiotu widziałem swoje dzieci pod tymi parasolkami (mam nadzieję że zdjęcia się załadowały)
Pole: nie jest sie rozbitym jeden na drugim, trochę drzewek jest ale my wybraliśmy wiatę - strzał w dziesiątkę.
Upał: a jakże ale wiatr od morza pięknie nas chłodził
Sanitariaty: jak pisałem wcześniej czyściuteńskie
Braki: brakuje jakiejś kafejki czy sklepu ale to za rok już ma być. U właściciela można zostawić listę zakupów i rano będzie do odbioru to co się chce - pozytywni ludzie
Czy wrócę tam? Bez dwóch zdań na PAG tak i na ten właśnie camp.
- Załączniki:
-

-

-

-

-