Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KIA sportage ile pali na trasie itp.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 13.03.2016 08:54

andrzejk1975 napisał(a):o matko jakie fury
i tak bym nie wymienił póki co swojego focusa

No nowy Ford Focus jest niezły. Zastanawiam się nad wersja combi. W przypadku naszej rodzinki to jedyne wyjście lub coś większego. Ten z silnikiem 1,5 i 125 km wygląda ciekawie. Podobno spala 5-6 litrów.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 13.03.2016 11:47

JackDaniels;) napisał(a):Ech... co wy wiecie o porządnych autach :oczko_usmiech: to już trzeci mój model ze stajni Volvo :P złego słowa nie powiem :wink:

Obrazek

Przyglądałem się suv-om Volvo lecz niestety ze względów ekonomicznych wybrałem hyundaia santa fe z mocniejszym dieslem,za tydzień,dwa zakup.Interesowała mnie tylko pełna opcja wyposażenia a to już w volvo nie przelewki :D.Gwarancję hyundai też ma spoko(5lat,bez limitu kilometrów)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.03.2016 12:03

[quote="Janusz Bajcer"]
Gdybym miał w 2014 roku więcej kasiorki - zamiast hultaja kupiłbym vengusię :wink: :idea:

Kolega ma IX 20, drugi Vengę, niby to samo, ale Vengą dalej jechać się nie da. Bardzo narzeka na zestrojenie zawieszenia, auto cały czas skacze. W/w nie wierzyli, że tak jest, zamienili się na kilka dni autami i opinię podtrzymali.

[
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 13.03.2016 12:39

boboo napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
anakin napisał(a):Do 70-80 tys. (...)

oj ... wiesz ile to jazdy??? :roll:
Rok, półtora :D 8)
A ja już nową skarbonkę narychtowałem (choć cel może się zmienić).
Lecz na razie celem jest nowy Espace. W moich oczach: śliczny.
(jeszcze nie wiem jak z techniką, bo krótko na rynku)

W mojej ocenie nowy Espace na zewnątrz OK, ale w środku, jak na swoje gabaryty ciasny i stwarza wrażenie mało pakownego. Ale to tylko moje zdanie.
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 13.03.2016 12:47

pablos77 napisał(a):

No nowy Ford Focus jest niezły. Zastanawiam się nad wersja combi. W przypadku naszej rodzinki to jedyne wyjście lub coś większego. Ten z silnikiem 1,5 i 125 km wygląda ciekawie. Podobno spala 5-6 litrów.

a ja się zastanawiałem nad C max i mnie znajomy mi powiedział bym przeczekał bo te nowe silniki "oszczędnościowe" to kicha
i zostałem przy moim 1,6 101 km :) nie psuje się nie pozbywam się i w dodatku naznaczony naklejeczką CRO PL
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 13.03.2016 14:58

Fordem Focusem II kombi jeździłem prawie od nowości benzyna 1.6 101 koni,obecnie 215 tys km przebiegu,nigdy nie było żadnej awarii,kawałek Europy przejechał,nawet rdzy nie ma.Ten silnik jest niezniszczalny,stara konstrukcja.
Znajomy ma Forda z silnikiem 1.6 160 koni i narzeka że sporo pali benzyny.A ja swojego focusika dałem córcę,szkoda sprzedawać jak auto salonowe,nie bite jak większość sprowadzanych od dziadków co w niedzielę tylko jeździli i jeszcze kałuże omijali z PRZEBIEGIEM autentycznym.
CroTom
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroTom » 13.03.2016 15:26

Ok Ok ale bardzo bym prosił o powrót do tematu KIA - dzięki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2016 16:01

CroTom napisał(a):Ok Ok ale bardzo bym prosił o powrót do tematu KIA - dzięki

Chyba więcej dowiesz się na forum KIA. :idea:

http://www.mojasportage.pl/viewtopic.php?f=20&t=1205
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.03.2016 09:05

klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 15.03.2016 11:59

pablos77 napisał(a):

Może i niezły, ale nie dla wysokich. Do focusa II wsiadałem bezproblemowo, do ostatniego model muszę zginać szyję, a i w ogóle jest ciaśniejszy w środku. Do tego interior wygląda znacznie gorzej niż w poprzedniej wersji. Plastiki pomalowane metalikiem wyglądają dość odpustowo. No i silniki, klasyczny duratec 1,6 101KM albo 115KM ze zmienną fazą rozrządu był niemal jak japońskie, ciężki do zarżnięcia, te nowe mocno wysilone mają średnie opinie...
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

KIA sportage ile pali na trasie itp. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone