napisał(a) zawodowiec » 10.02.2010 21:40
Janusz, chyba że się znajdzie jakiś dystrybutor co sprowadza do swojego sklepu albo knajpki...
Biker_HR napisał(a):Hvala na informacijama zawodowiec, dakle crno poljsko pivo je Porter?
Jest, porter je naziv za onaj stil piva, crno i jako. Originalno porter je bio engleski stil ali poljski porter je malo drugaci. Drugaca fermentacija i sl.
Najcesce se vidi Żywiecki Porter (Cieszyński), ali za mene najbolji je Łódzki Porter iz mojega grada. Ima jos nekoliko drugih.
Biker_HR napisał(a):Karlovacko crno pivo trenutno se ne proizvodi, a Velebitsko crno pivo je najkvalitetnije domace crno pivo, ali dosta tesko ga je nabaviti.. Ja inace obozavam i preferiram bas crno pivo, ali volim popiti i kvalitetna vina..
Tako sam mislio jer davno nisam crnog Karlovackog vidio. Velebitsko mozna nabaviti samo u gospickom i karlobaskom podrucju, najbolje kod proizvodaca, gospodina Karla Starcevica u Donjem Pazaristu.
Kad sam u HR naravno pijem vise vina nego piva ali obicno sam pivni covjek

dg napisał(a):Biker, NOTECKIE - lepszego nie piłem
Popieram, jedno z lepszych polskich!

Biker_HR napisał(a):Crno pivo za mene je uvijek za tri klase bolje!

Ja volim i svijetlo i crno ako je dobro. Tak jak lubię brunetki i blondynki, tylko że jestem od wielu lat zajęty przez jedną szatankę i się co najwyżej oglądam, a dobre piwka wszystkich rodzajów dalej piję