Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kandydaci na Prezydenta

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.05.2010 13:43

hepik napisał(a):JKM znowu spada na przedostatnie miejsce ;)

Nie jestem pewien, czy Cię to martwi, czy smuci?
No bo chyba nie cieszy???
:wink:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 11.05.2010 17:08

W zwiazku z wyborami prezydenckimi w Platformie coraz bardziej nerwowo, mozna powiedzieć: lekka panika.

Ale przynajmniej olimpijski spokój jeżeli chodzi o "Wiktora" dla najpopularniejszego POlityka :wink: :D

"Wiktor" dla Platformy. Nie może być inaczej

Kto zdobędzie telewizyjną nagrodę "Wiktora" w tym roku? Odpowiedź jest prosta. Działacz lub sympatyk Platformy Obywatelskiej. Innej możliwości nie ma. Dlaczego? Bo w kategorii "najpopularniejszy polityk 2009 roku" zostali nominowani tylko ludzie związani z tą partią.

Jerzy Buzek, Janusz Lewandowski, Radosław Sikorski, Donald Tusk i Lech Wałęsa. Oto nominowani do nagrody "Wiktora" w kategorii przeznaczonej dla polityków. Listę nominacji podaje serwis wirtualnemedia.pl.

Ależ będą emocje... :D :D :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.05.2010 17:31

Woka, towarzyszu.
Na nic twoje utyskiwania.
I tak już POwoltuku kończy się epoka Psów Obronnych postkomunistycznej finansjery..
tyle co się powyżywasz.. i tak klops nieuchronnie się zbliża dla najbardziej siurkowatej partii jaka istniała kiedykolwiek w Polsce po 1921 roku!
i nic na to nie poradzisz. Następne wybory parlamentarna raczej zmiotą z powierzchni sceny politycznej wszelkich Tusków ze Schetynami i Niesiołami włącznie. Komuna minęła, SLD się kończy, więc i ich wierni obrońcy też niedługo pójdą na trawkę zieloną...

I znów, kolego, nie odrobiłeś lekcji i nieuważnie czytałeś moje "wspaniałe" wywody i posty..
Raczej nie wchodzę do kościoła, więc trudno by mi było z niego wyjść... czarni panowie w sutannach skutecznie mnie odstraszyli.
Ale widać trudno ci pojąć, że nie wszyscy, którzy nie są wyznawcami PO są paskudnymi moherami lub przebrzydłymi pisiorami!

mam nadzieję, iż to już ostatnie podrygi takich tematów jak ten.

:cry: :oops: :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 19:25

Obrazek

Jesteśmy głęboko zasmuceni nieustającymi próbami wykorzystywania tragedii naszych rodzin do celów politycznych i medialnych. Dlatego zdecydowaliśmy się zabrać głos w tej sprawie.

Nie oczekujemy wiele. Prosimy o uszanowanie naszej żałoby. To bolesne doświadczenie chcielibyśmy przeżywać we właściwej tak ogromnemu cierpieniu ciszy i zadumie. Każda z ofiar, niezależnie od swojej popularności czy wagi piastowanego stanowiska, pozostawiła zrozpaczoną rodzinę, żony, mężów, dzieci, matki, ojców, siostry i braci. Ukierunkowany politycznie szum medialny przypomina i pogłębia koszmar, daje też poczucie lekceważenia naszych uczuć.

Zwracamy się z prośbą do polityków i dziennikarzy: nie wykorzystujcie smoleńskiej tragedii do realizacji politycznych celów. Nie zawłaszczajcie wciąż świeżego bólu po śmierci naszych najbliższych. Teraz najważniejsza jest dobra pamięć o nich. Wszystkie sensacyjne i przedwczesne spekulacje na temat katastrofy uderzają w nasze uczucia i odbierają równowagę psychiczną, którą z wielkim trudem staramy się odzyskać.

Apelujemy - w imię naszej wspólnej, lepszej przyszłości - nie ulegajcie pokusie prowadzenia politycznej gry naszą żałobą.

Małgorzata Rybicka, wdowa po Arkadiuszu Rybickim, Pośle na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej, z rodziną

Barbara Dolniak, wdowa po Grzegorzu Dolniaku, Pośle na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej, z rodziną

Ewa Komorowska, wdowa po Stanisławie Komorowskim, Wiceministrze Obrony Narodowej, z rodziną

Lucyna Gągor, wdowa po Gen. Franciszku Gągorze, Szefie Sztabu Generalnego Wojska Polskiego, z rodziną

Krystyna Kwiatkowska, wdowa po Gen. Bronisławie Kwiatkowskim, Dowódcy Operacyjnym Sił Zbrojnych, z rodziną

Ewa Błasik, wdowa po Gen. broni Andrzeju Błasiku, Dowódcy Sił Powietrznych RP, z rodziną

Maria Gilarska, wdowa po Gen. brygady Kazimierzu Gilarskim, Dowódcy Garnizonu Warszawa, z rodziną

Mariola Karweta, wdowa po Admirale Andrzeju Karwecie, Dowódcy Marynarki Wojennej, z rodziną

Marta Potasińska, wdowa po Gen. dywizji Włodzimierzu Potasińskim, Dowódcy Wojsk Specjalnych, z rodziną

Tomasz Komornicki, syn Gen. Stanisława Komornickiego, Kanclerza Orderu Wojennego Virtuti Militari, z rodziną

Janina Sariusz-Skąpska, wdowa po Andrzeju Sariusz-Skąpskim, Prezesie Zarządu Federacji Rodzin Katyńskich, z rodziną

Joanna Krupska, wdowa po Januszu Krupskim, opozycjoniście, redaktorze katolickim, kierowniku Urzędu ds. Kombatantów i Osób Represjonowanych, z rodziną

Jolanta Przewoźnik, wdowa po Andrzeju Przewoźniku, Sekretarzu Generalnym ROPWiM, z rodziną

Bożena Mikke, wdowa po Stanisławie Mikke, Wiceprzewodniczącym ROPWiM, z rodziną

Magdalena Protasiuk, wdowa po Pierwszym Pilocie, mjr pil. Arkadiuszu Protasiuku, z rodziną

Agnieszka Grzywna, wdowa po Drugim Pilocie, ppłk pil. Robercie Karolu Grzywnie, z rodziną

Rodzina Natalii Januszko, Stewardesy

Rodzina Justyny Moniuszko, Stewardesy

Rodzina Barbary Maciejczyk, Stewardesy
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 11.05.2010 21:49

pytanie - który z polityków ( już jako kandydat na prezydenta ) wyeksponował się jako pierwszy na tle miejsca katastrofy ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2010 11:06

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2010 11:32

Jarosław Kaczyński traktuje trumnę Lecha niczym Piłsudski Kasztankę. Chce na niej wjechać do prezydenckiego pałacu. Jeśli nie rozpoczniemy procesu odbrązawiania prezydenta Lecha Kaczyńskiego, grozi nam powtórka z - odrzuconej w wyborach 2007 roku - IV RP.

Rodacy, to kłamstwo, że o zmarłych można mówić tylko dobrze albo wcale. O każdym - żywym i umarłym - mamy prawo mówić prawdę. O politykach nawet obowiązek. Fałszowanie obrazu prezydentury Lecha Kaczyńskiego grozi recydywą kaczyzmu.

http://senyszyn.blog.onet.pl/
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.05.2010 11:55

janniko napisał(a):Woka, towarzyszu.
Na nic twoje utyskiwania.
I tak już POwoltuku kończy się epoka Psów Obronnych postkomunistycznej finansjery..
tyle co się powyżywasz.. i tak klops nieuchronnie się zbliża dla najbardziej siurkowatej partii jaka istniała kiedykolwiek w Polsce po 1921 roku! i nic na to nie poradzisz.

Mnie jest w zasadzie obojętne kto wygra. Wygra ten kto bedzie miał najwieksze poparcie - a to choćbym nie chciał, uszanować muszę.

Mnie przeszkadza Twój sposób wyrażania się. Taki nawiedzony, taki zawistny, taki pochądzący od osoby ogarnietej maniactwem.
Tutaj Janniko, mam do Ciebie zastrzeżenia. Nie lubię tego rodzaju ludzi, to moim zdaniem fałszywe osoby. Twoje poglady natomiast są mi zupełnie obojetne (przecież jakieś musisz mieć :!: ).
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 12.05.2010 12:52

hepik napisał(a):Obrazek

Obrzydliwa hucpa i szczyt hipokryzji...

W znakomitej większości podpisani to bliscy wojskowych, załogi samolotu i członków PO, czyli ludzi w różny sposób związanych z opcją rządową.

Jakim prawem występują w imieniu wszystkich rodzin tragicznie zmarłych w katastrofie?

Ciekawe co za hiena jeździła po rodzinach zmarłych i jakimi argumentami "zachęcała" do podpisania apelu.

Nawet milczenie i nieobecność Kaczyńskiego ma byc dowodem na wykorzystywanie przez niego tragedii do walki politycznej - śmiechu warte!

Pani Janina Sariusz-Skąpska w ostatnim czasie jest stale obecna w mediach, a tu apeluje o ciszę i zadumę... brak słów
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2010 13:28

Piloci ,stewardesy,przedstawiciele rodzin katyńskich i generałowie byli z PO?

No tak...teraz widzę-podpisały sie rodziny zwykłych trupów wypadku komunikacyjnego.

Reszta to męczennicy ,którzy zginęli w katastrofie,która niewykluczone ,że była zamachem.
Rodziny męczenników się nie podpisały by nie zaszkodzić Jarosławowi ;)
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 12.05.2010 13:46

hepik napisał(a):Jarosław Kaczyński traktuje trumnę Lecha niczym Piłsudski Kasztankę. Chce na niej wjechać do prezydenckiego pałacu. Jeśli nie rozpoczniemy procesu odbrązawiania prezydenta Lecha Kaczyńskiego, grozi nam powtórka z - odrzuconej w wyborach 2007 roku - IV RP.

Rodacy, to kłamstwo, że o zmarłych można mówić tylko dobrze albo wcale. O każdym - żywym i umarłym - mamy prawo mówić prawdę. O politykach nawet obowiązek. Fałszowanie obrazu prezydentury Lecha Kaczyńskiego grozi recydywą kaczyzmu.

http://senyszyn.blog.onet.pl/

Dzięki hepik za link do tego bloga. Uśmiałem się do łez z treści tam zamieszczonych.

senyszyn napisał(a):Jako niekwestionowana matka terminu "kaczyzm" oraz autorka błyskotliwych diagnoz i krytycznych tekstów o prezydenturze Lecha Kaczyńskiego, jestem oczywiście na poczesnym miejscu w tym szacownym gronie. Ślepowaci autorzy mnie nie zauważyli. Wymienili 17 medialnych karłów. Czyżby uznali, że jedynie ja nie pasuję do tytułu, bo jestem rzeczywistym autorytetem, a nie karłem udającym.

No no kolejny geniusz z listy Twoich autorytetów. Popis nadęcia i nadymania. Kompletny odjazd na swoim punkcie. Senyszyn samozwańczy "rzeczywisty autorytet" (cokolwiek miałoby to znaczyć), aż się boję kogo jeszcze zacytujesz :D .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2010 15:55

jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 12.05.2010 16:01

Janusz Bajcer napisał(a):
Proszę głosować na mojego kandydata :D

Janusz, jest równie prawdopodobne, że ofiaruję Ci Niderlandy. :lol:
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 12.05.2010 17:19

Janusz Bajcer napisał(a):Strona Kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego

Oczywiście chyba żartujesz.

Wybacz , ale szkoda mojego głosu aby go zmarnować.

Nie cierpię:
bufonady, wąsów sołtysa, braku znajomości języków obcych, przemówień czytanych z kartek, koleżeństwa z palikotem i niesiołem, głupich wypowiedzi np. jaki prezydent taki zamach i wogóle.....etc, itd,
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2010 17:26

jan_s1 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Janusz, jest równie prawdopodobne, że ofiaruję Ci Niderlandy. :lol:

No cóż Ty masz swojego kandydat , który kolejny raz nie ma szans.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone