Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 12:28

ja mercedesem E cdi 270, całkiem wygodna podróż a jak się budzę spocony to spowrotem wsiadam do swojego nissanka:))))). Wcześniej 3 razy byłem xsarką.
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 12:31

dess.dess.75 napisał(a):moim zdaniem co najważniejsze w samochodzie to jego stan techniczny to jednak jest te minimum 1200 km w jedną stronę i po drodze wiele może sie zdarzyć zwłaszcza że tam temperatury są znacznie wyższe niz w Polsce .Doradzam samochód z klimą i to właczona juz w Austri tak +/- już od Grazu a jak sie stanie w korku przed tunelami to już musi być na max.Wiem co mówie bo 3 lata temu jechaliśmy do Biogradu i stanęliśmy w korku tuż przed chyba I tunelem 1,5 h w upalnym słońcu a Vectra bez klimy koszmar połączony ze stresem auto sie grzało niemiłosiernie a my w środku.

Gadanie :))). Ja 3 razy smigałem bez klimy, na autostradach było na termometrach 36 st a ja się świetnie czułem. A że inni mi w aucie zdychali...cóż w końcu to nie Skandynawia:).
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.05.2007 12:46

maadox jesteś wielki!!! Ja nie dał bym rady bez klimy, ale to już chyba kwestia przyzwyczajenia, poza tym jeżdżę z marudami mujsiałbym ich lodem obkładać.Pozdrav.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 29.05.2007 12:56

WIDZIAŁAM POLAKÓW NA KRK W SKODZIE 105. DOJECHALI!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.05.2007 12:57

No walka z wiatrakami.... :cry:

Kobieto przestań pisać wielkimi literami :!:
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.05.2007 13:03

Tu chodziło o dobitność stwierdzenia faktu. :D
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 14:15

darko napisał(a):maadox jesteś wielki!!! Ja nie dał bym rady bez klimy, ale to już chyba kwestia przyzwyczajenia, poza tym jeżdżę z marudami mujsiałbym ich lodem obkładać.Pozdrav.

:))). Jak jest na dworze -5 st to zdycham, mówię całkiem poważnie. Natomiast ponad 30 st jakoś mnie nie przeraża:))). Oczywiście w krajach Afryki nie sprawdzałem na sobie skrajnie wysokich temperatur ale do około 37-38 st w cieniu całkiem nieźle funkcjonuję:)).
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 14:20

2salamandra22 napisał(a):WIDZIAŁAM POLAKÓW NA KRK W SKODZIE 105. DOJECHALI!

A dlaczego mieliby nie dojechać? Ja byłem dużym fiatem nad bałtykiem i jechałem 8 godzin z Krakowa do Kątów Rybackich:))) oczywiście w nocy. Kiedys moi znajomi jechali na przysięgę do Gdyni z Krakowa w składzie: Fiat 125p, Skoda Favorit, Zastava 1.3 i Volksvagen Passat(taki jak policyjne stare). To było z 10 lat temu. I co się zepsuło w drodze? Oczywiście Passat:))))).
Tak więc nie ma reguły...
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 29.05.2007 14:24

Skodzinka 105 całkiem dobry samochodzik. Tylko przód musi być dociążony :)
Już gdzieś tu pisałem, że w którymś z kolei numerze Świata Motocykli była relacja, o dwóch gościach, którzy do Cro dotarli Junakami.
Aha, dotarli i wrócili, żeby nie było :)
O własnych siłach.
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.05.2007 14:29

I tu masz rację . Kiedy wracałem z cro w ubiegłym roku na autostradzie przed tunelami były korki takie fajne po kilka kilometrów i co chwila podjeżdżały lawety i zgadnij po co ??? Stały passaty i to nowe , no i jedna ładna beemka wyglądała na taką prosto od dealera, a starsze bryki miały się jak najlepiej.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 29.05.2007 14:49

darko napisał(a):I tu masz rację . Kiedy wracałem z cro w ubiegłym roku na autostradzie przed tunelami były korki takie fajne po kilka kilometrów i co chwila podjeżdżały lawety i zgadnij po co ??? Stały passaty i to nowe , no i jedna ładna beemka wyglądała na taką prosto od dealera, a starsze bryki miały się jak najlepiej.

Bo najlepsze urządzenia to te najprostsze. Czyli takie co to je kowal naprawi wiadomo za pomocą jakich narzędzi :lol: :lol:
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 29.05.2007 21:14

W 2000 roku przed skrętem na Krcki Most jadąc od strony południowej widzieliśmy fiacika 126p. Tak tak MALUCHA i to z czterema osobami na pokładzie.Jechałem za nim jakiś kawałek.Oczywiście miał otwartą pokrywę silnika żeby sie nie przegrzał. Rejestracja była z opolskiego więc jakoś też musiał dojechać z Polski.
A może na naszym forum jest osoba , która wtedy podróżowała? Ciekaw jestem wrażeń z podróży :wink:
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 29.05.2007 21:51

W Orasacu chyba to był 2003 lub 2004 był trabant -tablice rejestracyjne miał z Piekar Śląskich (jest nawet w galerii na stronie Campu)
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 29.05.2007 22:31

Witajcie! Trzy razy byłem na Chorwacji w rejonie Zadaru dokładnie Vinjerac. Pierwszy raz jechaliśmy MB Vito 7 - osobowym - pełna obsada miejsc. Powiem krótko - porażka. Jest to jednak auto z założenia ciężarowe. Poza tym droższe opłaty na autostradach. Dwa kolejne wypady odbyliśmy w trójkę - z nastoletnią córką Peugeotem 206 2.0 HDI. Mimo braku klimy w tym aucie powiem krótko - rewelacja! Mało spalił, bardzo dynamiczny i łatwy do zaparkowania. Trochę trzeba było przemyśleć pakownie się, ale mając pewne doświadczenie wiedzieliśmy już, czego nie zabierać. Podsumowując: małym też można. W tym roku jedziemy do Posedarje zakupioną właśnie Xsarą Picasso 2.0 HDi z 2002 roku. Myślę że to jedno z lepszych aut na takie wyjazdy. Nie wiem tylko jak z opłatami w Cro na autostradzie. Pozdrawiam
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 29.05.2007 22:52

Mój kolega w ubiegłym roku dojechał i wrócił (a po drodze miał korki) Seicento!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jakim autkiem do Cro? - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone