Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.07.2020 08:04

My w tym roku jak zwykle Opelkiem w gazie ofkors :mrgreen:

Ale coraz gorsze te nowe ople..... Kumpel w najnowszej insigni 1,6T po 8000 km wymieniał pompe wody, auto stało tydzień w ASO. Wikol, nie pomogła mu nawet gwarancja. Na szczęście było to na miejscu a nie we Włoszech na nartach
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.07.2020 08:25

sito_zabrze napisał(a):Ale coraz gorsze te nowe ople..... Kumpel w najnowszej insigni 1,6T po 8000 km wymieniał pompe wody, auto stało tydzień w ASO. Wikol, nie pomogła mu nawet gwarancja. Na szczęście było to na miejscu a nie we Włoszech na nartach

Ja postawiłem na koreańca 2 lata temu. Mam najechane 40k km. Ostatnio był na przeglądzie, wszystko super. Wybrałem wolnossący silnik bez turbo, bez napędu 4x4, prosty jak cep. Koreańce zrobili mega postęp jeśli chodzi o auta.
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 04.08.2020 19:36

W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 05.08.2020 08:11

bidziaq napisał(a):W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie

Ten automat to taki bezstopniowiec, tak? Fajnie, fajnie!
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 06.08.2020 07:42

coobah napisał(a):
bidziaq napisał(a):W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie

Ten automat to taki bezstopniowiec, tak? Fajnie, fajnie!

Tak, dramatyczna jest ta skrzynia, ale co zrobić jak takie dali do pracy...
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 10.08.2020 09:18

No wiertarka taka :)
Ważne, że do Cro możesz nim jechać ;)
Bombolero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bombolero » 10.08.2020 09:21

Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.
Nie ma autka, nie ma wakacji...
Winietki kupione, rezerwacjacja opłacona....bye bye Brela
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 10.08.2020 09:34

Bombolero napisał(a):Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.

Całe szczęście, że żona cała. Sprawdź może, czy z assistance - jeśli posiadasz - nie przysługuje Ci auto zastępcze. A jeśli nie, o ile zdrowie szanownej małżonki pozwoli, to może rozważyć wypożyczenie samochodu? Z ciekawości sprawdziłem ile kosztuje i Corsa na tydzień 480 zł., Astra 537 + 100E za użytkowanie za granicą.

Poniżej link do porównywarki cen:
https://www.kayak.pl/cars/Wrocaw,Polska-c31286/2020-08-15/2020-08-21;map?sort=rank_a
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2020 09:47

Bombolero napisał(a):Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.

Szczerze współczuję. :idea:
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 10.08.2020 10:21

Auto na warsztat, a wy do wypożyczalni i jechać odpocząć a po powrocie odebrać auto z warsztatu ;)
Bombolero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bombolero » 10.08.2020 10:56

luk006 napisał(a):

Całe szczęście, że żona cała. Sprawdź może, czy z assistance - jeśli posiadasz - nie przysługuje Ci auto zastępcze. A jeśli nie, o ile zdrowie szanownej małżonki pozwoli, to może rozważyć wypożyczenie samochodu? Z ciekawości sprawdziłem ile kosztuje i Corsa na tydzień 480 zł., Astra 537 + 100E za użytkowanie za granicą.

Poniżej link do porównywarki cen:
https://www.kayak.pl/cars/Wrocaw,Polska-c31286/2020-08-15/2020-08-21;map?sort=rank_a

W opcjach dodatkowych nie widzę wyjazdu zagranicę
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 10.08.2020 12:11

Zerknij tu: https://cars.opodo.pl/pl/book/?clientId ... #/vehicles
a następnie ważne informacje --> samochód --> ograniczenia podróży
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2020 12:40

Wyjść jest sporo.
Kupić auto , pożyczyć, wynająć. Tydzień to sporo czasu :wink:

Ja bym osobiście pożyczył auto od siostry albo teścia. A im dał zastępcze od warsztatu blacharskiego
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 10.08.2020 13:37

sito_zabrze napisał(a):Wyjść jest sporo.
Kupić auto , pożyczyć, wynająć. Tydzień to sporo czasu :wink:

Ja bym osobiście pożyczył auto od siostry albo teścia. A im dał zastępcze od warsztatu blacharskiego

Też tak uważam, brak auta to nie problem ;) na pewno kolizja czy wypadek nie zatrzymałby mnie przed wyjazdem ;) jeśli winnym kolizji była Twoja żona to trudno, poniósłbym koszt wynajęcia auta, jeśli jednak ona nie była sprawcą to poprosiłbym sprawcę o wynajęcie mi auta i opłacenie ( co z tego, ze ma OC) , a jeśli nie zgodziłby się na to to wynająłbym auto , opłacił, a od niego dochodziłbym tej kwoty w sądzie cywilnym, gdyż przez niego moje auto zostało unieruchomione...z OC owszem naprawią, ale za wynajęcie auta niech płaci on albo jego firma ubezp ( przynajmniej na czas naprawy mojego auta).
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 10.08.2020 15:09

Wina żony? Trudno chciałeś żonę, płać za wypożyczenie... Oczywiście żart. Może pożycz od kogoś z rodziny, jak masz możliwość.

Jak wina nie żony - dzwoń do ubezpieczyciela sprawcy podeprzyj się rezerwacją (o ile ją masz) winietą i tym co masz żeby potwierdzić zaplanowany urlop samochodem!!!, którego nie masz i niech dają wypożyczony lub zwracają koszt wypożyczenia autka na urlop.

Za pozbawienie Ciebie samochodu, OC sprawcy musi pokryć wynajem dla Ciebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jakim autkiem do Cro? - strona 414
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone