Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jantar1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jantar1 » 08.10.2010 21:49

patart napisał(a):
Z napisał(a):Co do spalania Tourana to mogę się wypowiedzieć tak mam jeszcze takowego 2.0tdi 170km.,w zeszłym roku na trasie do Chorwacji spalił w trasie 6,5 litra przy 110-140km/h(cztery osoby+pełen bagażnik),w tym roku też w tej trasie załadowany full(pięć osób+przyczepa i quad,dwa tygodnie pobytu) takie same prędkości spalił na trasie 8,5-9litrów ,a tu zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f7b98.html

ale wiocha !!!

8O handlujesz na bazarze w splicie czy co? trzeba bylo sobie chociaż plandeke sprawić...by wstydu nie robić
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.10.2010 21:52

Nie musisz się wstydzić,nie Ty się świetnie bawiłeś z takim zasobnikiem.Napisałem tylko przykład o spalaniu a już się psy na kości żuciły.Nie handluję,lubię wypić :D :D :D a że było nas kilka osób to i towaru więcej.
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 08.10.2010 22:43

jasio napisał(a):
Z napisał(a):Przecież do góry nie poleci :D :D :D ,a tak na poważnie to quad był przypięty do przodu przyczepy taśmą do pięciu ton,w lodówkach gorzała i mrożone mięso to też ciężkie :D ,jest grill i napoje więc piknik na każdym postoju można robić :D

Obrazek

Fajne miejsce wybrałeś na postój... :?
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 09.10.2010 07:03

Z napisał(a):Nie musisz się wstydzić,nie Ty się świetnie bawiłeś z takim zasobnikiem.Napisałem tylko przykład o spalaniu a już się psy na kości żuciły.Nie handluję,lubię wypić :D :D :D a że było nas kilka osób to i towaru więcej.

Po co się tłumaczysz tym co to tylko w bagażniku mają złotą kartę i slipki
:wink: :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.10.2010 08:54

jasio napisał(a):Po co się tłumaczysz tym co to tylko w bagażniku mają złotą kartę i slipki

i krajalnicę.. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.10.2010 09:54

jasio napisał(a):
Z napisał(a):Nie musisz się wstydzić,nie Ty się świetnie bawiłeś z takim zasobnikiem.Napisałem tylko przykład o spalaniu a już się psy na kości żuciły.Nie handluję,lubię wypić :D :D :D a że było nas kilka osób to i towaru więcej.

Zaręczam Ci, że do przewiezienia takich pierdół niepotrzebny jest bagażnik wystarczy Lamborghini Murciélago, Ferrari Enzo czy Porsche Carrera GT i tak zostanie trochę miejsca.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 09.10.2010 14:37

To ja napisał(a):
jasio napisał(a):

Zaręczam Ci, że do przewiezienia takich pierdół niepotrzebny jest bagażnik wystarczy Lamborghini Murciélago, Ferrari Enzo czy Porsche Carrera GT i tak zostanie trochę miejsca.

Wiem o tym akurat taki zestaw posiadam :wink: :lol:
KOCHAR1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOCHAR1 » 10.10.2010 06:52

jasio napisał(a):
To ja napisał(a):
jasio napisał(a):

Wiem o tym akurat taki zestaw posiadam :wink: :lol:

Chyba dostałeś od Matchboxa do testowania :lol:
Touranos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Touranos » 14.10.2010 22:46

nosekdomin napisał(a):
PETERENZO napisał(a): Nieźle ta wypowiedź nakręciła moją wyobraźnię.

PETERENZO napisał(a):kupiłem samochód od zaufanego kolegi - jego prywatny. Znam historię dlatego byłem za to pewny.

No Ty w ogóle jesteś ciepły, w sumie masz auto po zaufanym koledze....:lool:
I na pewno sobie wszystko mówicie....

A co Ci do tego może nie każdy ładuje kogoś w dupe jak Ty. Zna kolesia widział jak kolo jeździ to od niego wziął. A rodzeństwa czasem też sobie świnie podkładają.
nosekdomin napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Na wąskich, chorwackich uliczkach ujawnił się jednak jeden mankament. Ma dość kiepską widoczność.

Gdybyś znał się na samochodach to byś wiedział że ta cecha jest wspólna we wszystkich Vanach.

A Ty gdybyś się znał to byś pierdół nie opowiadał bo to żadna cecha wspólna. Każde auto ma słupki które zasłaniają, kwestia przyzwyczajenia sie do troche szerszych i problem znika, wiec nie pier.. głupot. Dla mnie Touran, Zafira, Sharany itp są jak akwaria nie mam problemu z widocznościa. A ty pewnie w szklanej kuli się poruszasz
nosekdomin napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Ja jestem do tego dość niski i uwielbiam nisko siedzieć w samochodzie dlatego siedzenie mam opuszczone do minimum. (...)Ja mimo, iż wyczułem już odległości, jednak czasami muszę sprawdzić dwa razy zanim gdzieś się wcisnę.

Tu jest odpowiedz dlaczego Touran ma JEDEN mankament. Najsłabsze ogniwo to Ty.

Dowalasz sie o wszystko, siedzi jak mu wygodnie, każdy ma swoja ulubioną pozycje jeden lubi leżeć a drugi siedzi jak na taborecie. Fakt nie pochwalam takiej pozycji przy której mało widać no ale kultury troche
nosekdomin napisał(a):Teraz rozumiem że dostrzegasz gwoździe pod oponami.

PETERENZO napisał(a):Jak ktoś będzie Ci opowiadał, że pali mu 5l to możesz zwyczajnie się zaśmiać. Spalanie waha się między 6 (max ekonomiczna jazda poza miastem), a nawet 10l jeżeli masz ciężką nogę (w cyklu mieszanym).

Touranem najeździłem już nie jeden tysiąc km bo ma go moja siostra. I na trasie jej i mi do 100km/h na 6-tym biegu spala 4,2-4,8l/100km. Ale powiedzmy że komputer lubi oszukiwać i jest 5l/100km.

No pewnie na trasie do 100km/h tyle pali, tyle że jeśli chodzi o podróż na wakacje przy pełnym załadunku i górach, a nie niedzielny spacer. Wiec chyba jest roznica jak sie jedzie 100 km/h a jak sie jedzie licznikowe 150 - 160 km/h, plus góry, wyprzedzanie itp. Jak można być takim zakutym łbem żeby tego nie pojmować.

A jeśli chodzi o codzienne użytkowanie: miasto korki itp plus jakieś jazdy poza miasto to dieselem trzeba umieć jeździć i znać pewne BHP jazdy.

Jeżeli dieslem 100km/h i 6 bieg i tak zawsze i wszędzie, to życzę gratulacji w zamulaniu diesel'a, polecam forum VW to może się dowiesz co znaczy PSJ bo widać mistrzem tego stylu jesteś ty i twoja siostra, szkoda auta dla was.

nosekdomin napisał(a):I teraz ja śmieje się z Ciebie Brachu :lol: :lol: :lol:
A co trzeba zrobić aby uzyskać taki wynik nawet nie napiszę. Bo mam do czynienia z bliskim znawcą Azotu (ukłony). W końcu masz auto pewne. Po koledze. Ja też bym się cieszył....

nie wiem z czego się śmiejesz bo dałeś popis takiej debiliady że medal powinieneś dostać
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 15.10.2010 04:34

A kiedy wszyscy dacie sobie siana ?
Bo tu człowieka interesuje kto, jakim, a tymczasem...dyskusja fachowców, z której przeciętny użytkownik auta niewiele rozumie :twisted:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.10.2010 06:35

Dudek2222 napisał(a):Bo tu człowieka interesuje kto, jakim, a tymczasem...

Windykator, komornik?

:lol:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 15.10.2010 06:41

FUX napisał(a):

Windykator, komornik?

Gorzej, Urząd Kontroli Skarbowej.
Już się nie wywiniesz :twisted:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.10.2010 10:19

Dudek2222 napisał(a):
FUX napisał(a):

Windykator, komornik?

Gorzej, Urząd Kontroli Skarbowej.
Już się nie wywiniesz :twisted:

UKS kontroluje m.in. Urzędy skarbowe :devil: :devil:

Nie kontroluje obywateli :devil: :P
KLIK

Dz.U. 1991 Nr 100 poz. 442 USTAWA z dnia 28 września 1991 r. o kontroli skarbowej napisał(a):Art. 4.
1. Kontroli skarbowej podlegają:
1) zobowiązani do świadczeń pieniężnych na rzecz Skarbu Państwa lub państwowych
funduszy celowych;
2) wydatkujący, przekazujący i otrzymujący środki, o których mowa w art. 2
ust. 1 pkt 4;
3) zobowiązani do wywiązywania się z warunków, o których mowa w art. 2
ust. 1 pkt 5;
4) władający i zarządzający mieniem państwowym;
5) spółki z udziałem Skarbu Państwa, podmioty wykorzystujące mienie przekazane
przez Skarb Państwa oraz sprywatyzowane mienie Skarbu Państwa;
6) beneficjenci poręczeń i gwarancji udzielonych przez Skarb Państwa oraz
podmioty, za które Skarb Państwa poręczył lub gwarantował;
7) osoby zatrudnione lub pełniące służbę w jednostkach organizacyjnych administracji
celnej, podatkowej oraz kontroli skarbowej podległych ministrowi
właściwemu do spraw finansów publicznych, w tym w urzędzie obsługującym
tego ministra, zobowiązane do składania oświadczeń o stanie
majątkowym;
8) (uchylony);
9) podmiot przekazujący środki własne do budżetu Unii Europejskiej.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 15.10.2010 10:27

No dobra, rąbnąłem się :oops:
Ale intencje miałem dobre i szczere :twisted:
Swoją drogę, Leszku, skąd u Ciebie tak dogłębna wiedza na temat UKS-u :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.10.2010 11:17

Cóż... mam w UKSie brata :devil: ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jakim autkiem do Cro? - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone