JacYamaha napisał(a):A w takiej oponie?
Do czegoś pijesz? Palenie rzuciłem, to i się oponki dorobiłem ...
Ale, nie wszystko naraz ...
.png)
stałki posiadam tylko z racji zawodu, gdyby nie ten fakt wróciłbym bardzo bardzo chętnie do zoomów. W canonie genialne są 2 szkła 24-70L/2.8 i 70-200L/2.8 IS i nic więcej do szczęścia nie trzeba, a niewygoda związana z częstym przepinaniem obiektywów zwłaszcza w turystyce w żaden sposób nie jest rekompensowana lepszymi zdjęciami. Sam się zastanawiam i nie mam pomysłu by na luzie sobie na wyjeżdzie zdjęcia robić, a nie wyglądać jak wielbład z pasem z lenscase'mi dwoma puszkami i plecakiem. Można owszem 2 puszki na szelkach, z dwoma szkłami (jeden szeroki, drugi długi) ale zawsze może ci czegoś braknąć i wtedy żal żeś nie wziął ultraszerokiego bo sie nie miescisz;( Przy zoomach masz wygodę jak cholera, bierzesz małą torbę, do niej drugi obiektyw, lampę i masz kompletJacYamaha napisał(a):Jan - przecież miałeś lustro i stwierdziłeś, że to nie to...![]()
I powiedzcie dobrzy ludzie o co chodzi - "czas kupić stałkę"?
.png)
JacYamaha napisał(a):Takie same zdjęcia powiadasz - to po cholerę tyle tego robią ?
.png)
Bodzioch Marek napisał(a):Sam się zastanawiam i nie mam pomysłu by na luzie sobie na wyjeżdzie zdjęcia robić, a nie wyglądać jak wielbład z pasem z lenscase'mi dwoma puszkami i plecakiem.
.png)
woka napisał(a):Nie żartuj sobie- przecież doskonale wiesz że marketing.
Samochód też masz w zasadzie co roku nowy model .... bo światła zmienili i wewnątrz np. dołożyli uchwyt na napoje.
Reszta, to co istotne i najważniesze ... bez zmian.
.png)
abu,abu.... abu papu, abu czysta gymba..weldon napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):Sam się zastanawiam i nie mam pomysłu by na luzie sobie na wyjeżdzie zdjęcia robić, a nie wyglądać jak wielbład z pasem z lenscase'mi dwoma puszkami i plecakiem.
24 -720 mm w jednym
600 gram
To, nawet kosztem jakości, przekonało mnie do kompakta
.png)
Bodzioch Marek napisał(a):abu,abu.... abu papu, abu czysta gymba..weldon napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):Sam się zastanawiam i nie mam pomysłu by na luzie sobie na wyjeżdzie zdjęcia robić, a nie wyglądać jak wielbład z pasem z lenscase'mi dwoma puszkami i plecakiem.
24 -720 mm w jednym
600 gram
To, nawet kosztem jakości, przekonało mnie do kompakta
.png)
weldon napisał(a):Ty znasz R1? Szacun chłopie ...
Myślałem o nim, ale strasznie ciężko coś dostać sensownego.
No i ta cena.
Niestety. Mercedes ...
.png)
JacYamaha napisał(a):Też kiedyś szukałem czegoś dla siebie...
http://foto.recenzja.pl/r1_czy_panasonic_fz_50-t-5366/
Tylko ta cena...
.png)
JacYamaha napisał(a):OK - czyli człowiek musi się nachodzić nim kadr złapie...
A ten slim, o którym mowa obok?
.png)
JacYamaha napisał(a):woka napisał(a):Nie żartuj sobie- przecież doskonale wiesz że marketing.
Samochód też masz w zasadzie co roku nowy model .... bo światła zmienili i wewnątrz np. dołożyli uchwyt na napoje.
Reszta, to co istotne i najważniesze ... bez zmian.
Używając Twojego porównania - nie uważasz, że kiedy zmieniam 10 letnie auto na nowe to jest kolosalna (technologicznie, pod względem bezpieczeństwa, ergonomii, ekonomii etc.) różnica?
Oczywiście nie dotyczy to starych mercedesówale wśród aparatów też jest taki np. Sony R1
.png)
woka napisał(a):...dobry kompakt niekoniecznie jest gorszy od lustra.
woka napisał(a):... widzi, Szanowny Pan, że prawda jest pośrodku.
.png)
weldon napisał(a):woka napisał(a):...dobry kompakt niekoniecznie jest gorszy od lustra.
A lustra, tak samo jak i kompakty, są lepsze i gorsze ... dodałbym.