Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ja Już Durnieję....

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolamik
Cromaniak
Ja Już Durnieję....

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 15.04.2009 18:33

zaraz mnie adminy zjedzą :lol: znam te stronę prawie jak własną kieszeń i kieszeń męża :lol: przez ostatnie 2 tygodnie nic innego nie robię tylko czytam i czytam i się zdecydować nie mogę :roll: więc HEEEEEEEEEELP

w poprzednim roku bylismy w Fazanie kolo Puli w tym roku najpierw chcielim koło crkvenicy ale systematycznie zjeżdżamy w dół, na razie palcem po mapie... za nisko nie możemy bo jedziemy z 3 latkiem a nie widzi mi się spac 2 razy po drodze /my z pn polski/

szukamy czegoś w okolicach zadaru i z racji tego że jedzie z nami teściowa to nie koniecznie ma być bardzo małe i spokojne miasteczko bo pewnie się bedziem z małżem chcieli urwac na kilka wieczorów... ii chcemy mieć w miarę blisko do plitvic więc wydaje mi się ze z zadaru źle nie będzie..

reasumując 3 osoby dorosłe + 2 dzieci w wieku 13 i 3 lata poszukuje apartamentu - może bibinje moze biograd a może privlaka a może jeszcze cóś innego??- z klimą w rozsądnej odległości od morza, z 2 sypialniami i u ludzi którzy kumaja po angielsku, czy ktoś mi moze coś polecić??

z góry przepraszam i kajam się samotrzec za ten temat 8)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.04.2009 19:33

jolamik napisał(a): i u ludzi którzy kumaja po angielsku, czy ktoś mi moze coś polecić??

W pierwszej chwili pomyslałem że mogę chyba coś zaproponować, jednak niestety nie. Właścicielka raczej nie "kuma" po angielsku a jeżeli tak, to słabo. Dobrze "kuma" po niemiecku, francusku, włosku.
Tylko po co Ci to "kumanie", jeżeli chcesz podszlifować język to odpocznij na wczasach. Jeżeli potrzeby do porozumiweania się - po polsku również się porozumiesz.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 15.04.2009 20:52

Ja polecam Srima koło Vodice. Mała spokojna miejscowość ale w razie wieczornych wypadów Vodice są blisko około 30min spacerkiem. Do Plitvice też całkiem blisko. My mieszkaliśmy bardzo blisko morza sympatyczni gospodarze i maja kilka apartamentów więc jest w czym wybierać.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 15.04.2009 22:17

polecam jazde jak najdalej na południe i na miejscu wybór kwatery wg upodobań. Widzisz i bierzesz lub rezygnujesz. Parametry na miejscu cena, odległość od morza, itd
nie ma potrzeby rezerwacji , jeszce nie spotkalem ludzi ktorzy wymyslajac szukali dluzej niz 3 godziny
jak zle wybrali nastepny dzien mogli sobiee cos dopasowac
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2009 06:52

jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 16.04.2009 09:44

woka napisał(a):
jolamik napisał(a): i u ludzi którzy kumaja po angielsku, czy ktoś mi moze coś polecić??

W pierwszej chwili pomyslałem że mogę chyba coś zaproponować, jednak niestety nie. Właścicielka raczej nie "kuma" po angielsku a jeżeli tak, to słabo. Dobrze "kuma" po niemiecku, francusku, włosku.
Tylko po co Ci to "kumanie", jeżeli chcesz podszlifować język to odpocznij na wczasach. Jeżeli potrzeby do porozumiweania się - po polsku również się porozumiesz.

oj bylismy u Miry ostatnio, ona tylko po niemiecku i chodzi o to że przy winku wieczorem fajnie się dogadac :twisted: i pogadac a po hrvatsku nie bardzo kumalim /pewnie jak bedziem tam jechac 4 albo 5 raz juz bedzie inaczej 8) / a my chcielibyśmy zadziężgnąć znajomości 8) bo takie codzienne sprawy i pytania , gdzie za ile etc. to nie ma problema, nawet po niemiecku się da cóś zrozumiec,

woka dawaj namiary :twisted:
Ostatnio edytowano 16.04.2009 09:49 przez jolamik, łącznie edytowano 1 raz
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 16.04.2009 09:46

po trzykroc przegladałam, nawet gdzieniegdzie wysyłałam maile i nic :roll:
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 16.04.2009 09:48

noyle napisał(a):polecam jazde jak najdalej na południe i na miejscu wybór kwatery wg upodobań. Widzisz i bierzesz lub rezygnujesz. Parametry na miejscu cena, odległość od morza, itd
nie ma potrzeby rezerwacji , jeszce nie spotkalem ludzi ktorzy wymyslajac szukali dluzej niz 3 godziny
jak zle wybrali nastepny dzien mogli sobiee cos dopasowac

mam jednak pewne obawy bo z 3 latkiem jedziemy, jakbyśmy jechali sami to spoko ale moje najmłodsze dziecię raczej do lubiących podróże i niemarudnych łogólnie nie należy :twisted:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 16.04.2009 11:01

a ja polecam walić na południe - te Zadary wszystkie, to se można po drodze zahaczyć ... jak już raz byliście w Kro, to pora na coś innego, ożywczego - czyli wybrzeże pomiędzy Omisem a Podgorą
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 16.04.2009 11:35

Tak to prawda nie są to takie ogromne odległości a czym dalej na południe tym lepiej :lol:
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 16.04.2009 13:17

dżizas :lol: to co makarska?? musze sprawdzić w navi jaka jest różnica w czasie dojazdu do okolic zadaru i powiedzmy troche niżej :roll: a jak niżej to gdzie?? :twisted: zaraz lookne omis 8)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 16.04.2009 13:22

jolamik napisał(a):dżizas :lol: to co makarska?? musze sprawdzić w navi jaka jest różnica w czasie dojazdu do okolic zadaru i powiedzmy troche niżej :roll: a jak niżej to gdzie?? :twisted: zaraz lookne omis 8)

Zadar - Makarska to około 200km :wink: autostradą to nie więcej jak do 2 godzin jazdy :lol:, a można i szybciej :wink:

PS. Jolamik - nazwy miast wypadałoby pisać z dużej litery :twisted:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 16.04.2009 13:25

jak się już dyma z północy Polski te 1200 km, to aż szkoda nie dodymać trochę dalej, a warto bardzo! ze względu na Split, widoki, wodę i jej czystość i cieplejszość :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 16.04.2009 13:31

Krystof napisał(a): a warto bardzo! ze względu na Split, widoki, wodę i jej czystość i cieplejszość :wink:

...i "rzut beretem" do perły Adriatyku :hearts: :hearts:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2009 13:36

200 w jedna i 200 w drugą - dodatkowo coś w okolicy i z +400 zrobi się +-700 :) a z dzieciątkiem bywa to różnie (czas) no i koszty. Nic na siłę.
Polecanie czegoś niżej to naprawdę ciężka sprawa - tyle tego jest, że za chwilę Zwariujesz...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone