michael_tureck napisał(a):natomiast zastanawiam się czy nie wyprowadzi mnie znowu q..... z równowagi ten kraj z tą porąbaną policją, która moich znajomych zatrzymała na parę godzin za brak żarówki i wlepiła setzłotowy mandat,
Zawsze policja szuka zagranicznych łosi, aby wlepić im mandat, tak samo jak w Polsce czy innych krajach
michael_tureck napisał(a): tą porąbaną służbą graniczną wyjmującą na granicy ludziom majtki z bagażu
Może stałeś na bramce na granicy do oclenia lub dla mieszkańców spoza UE - tam trzeba liczyć się z kontrolą albo miałeś auto wypakowane po dach - to jest podejrzane jadąc na 2 tygodnie na wakacje. Ja nigdy nie byłam kontrolowana - ile paszportów tyle głów i do widzenia
michael_tureck napisał(a): i tą Panią z restauracji w której chciałem zapłacić w E i się dowiedziałem że walutą narodową jest Kuna i żebym za.... do bankomatu po kuny
rozumiem, że w Polsce w małej restauracji też EURO można płacić ???? Nie rób problem tam, gdzie go nie ma. A kuny i w Polsce możesz kupić (nawet w moim małym mieście) - i mieć na pierwsze wydatki, więc to żaden problem
michael_tureck napisał(a): bo póki co wiszę jej (zarąbistą cenę nomen omen - za dwie porcje obiadowe, jakiś szaszłyk Z frytkami i kalmarki z sałatką ) 160 Kundli !
a znajdź w Polsce restauracje, gdzie za porządnie podane owoce morza zapłacisz mniej niż 80 zł, a tu za 2 porcje wyszło Cię ok. 90 zł.
Jeśli to są dla Ciebie PROBLEMY to wycofaj zaliczki i jedź do Włoch - tam takich PROBLEMÓW nie będzie

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)