Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile wypijamy piwa w Chorwacji.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 11.07.2005 13:08

Piwo bardzo lubię ale w Chorwacji tylko wino. Ewentualnie 1-2 w trakcie wycieczek bo szybko uzupełnia brak płynów w organiźmie
JARAWIS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARAWIS » 12.07.2005 13:04

NO WRESZCIE pytanko w 100% do mnie ! :twisted:

pifko bardzo lubie ..... a zimne do tego to poprostu BAJKA ! 8)

trzeba pic tak zeby nie przynieść sobie ..... jak i kochanemu krajowi obciachu !;)

tak mi sie wydaje !! niech kazdy pije co chce i jak chce i w ilosci jakiej sie chce byle ..... do tego była KULTURA......

Strasznie drazni mnie jak widze zataczających sie i głosnych rodaków!!!
(nie tylko na wyjazdach)
:x

pozdros ;)

powiecie - ale "patryiota" sie znalazł!!! ... ale napiszcie czy Was to nie drażni ?
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 12.07.2005 13:54

No faktycznie pifkow CRO maja niespecjalne (nawet moj znajomy z Zagrebia mieszkal 4 lata w Polsce i polubil Zywca wiec jak tylko tu przyjezdzal to kupowal zapas Zywca do domu, my czesto kupowalismy na strefie Balantainsa 3 sztuki po 1 l. z kumplem , i przez caly dzionek do wieczora sie saczylo w szklaneczce z lodem , a wieczorkiem na knajpki na pifko.

raz tez lyknelismy Rakije 1 l. miejscowa - twarda byla nie chciala peknac na raz :) ale dalismy rade hehehehehe

No i oczywiscie zgadzam sie z przedmowca ze uprasza sie rodakow o KULTURE PICIA - mozna pic nawet sie zapic ale nie robic syfu - ostatnim razem widzialem grupke polakow wracajaca o 3 w nocy i poznalem tylko po tym ze ciagle bylo kkk...wa , ch...u itp itd - wystarczy ze w kraju sie slyszy duzo tego !!! - STOP przeklenstwom w jezyku Polskim na wyjazdach :)

Pozdr
ML
JARAWIS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARAWIS » 12.07.2005 14:07

Martini2000 napisał(a):No i oczywiscie zgadzam sie z przedmowca ze uprasza sie rodakow o KULTURE PICIA - mozna pic nawet sie zapic ale nie robic syfu - ostatnim razem widzialem grupke polakow wracajaca o 3 w nocy i poznalem tylko po tym ze ciagle bylo kkk...wa , ch...u itp itd - wystarczy ze w kraju sie slyszy duzo tego !!! - STOP przeklenstwom w jezyku Polskim na wyjazdach :)

Pozdr
ML

:roll: widze ze naprawde mozna nas poznac po kkk...wa , ch...u itp wydaje sie to dość smutne ...... :cry:

ale dzieki za wsparcie ! widze ze nie tylko mi to przeszkadza..... zas doskonale wiem ze choc nie wiem ilu by sie tu nas wpisało to i tak znajdzie sie czarna owca :( :evil:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.07.2005 15:26

Piwa.... raczej niewiele.... przede wszystkim wino... Hrvatskie :-)

Pozdr
SzymonBDG
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SzymonBDG » 16.07.2005 12:25

a jakie piwko polecacie w Chorwacji ?? oczywiscie chodzi mi o jakies lokalne :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 18.07.2005 06:36

SzymonBDG napisał(a):a jakie piwko polecacie w Chorwacji ?? oczywiscie chodzi mi o jakies lokalne :D

wg mnie >ozujsko< jest debesciarskie, ale to rzecz smaku i okaze sie sie ze posmakuja ci siki typu >lasko<
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.07.2005 07:17

A cena jak za Paulanera w Polsce. Niestety Chorwacja to nie jest kraj piwny.
JAR25
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAR25 » 18.07.2005 13:31

Ja piłem trzy - cztery piwka w ciągu dnia , natomiast wieczorem po kolacji preferowałem czysty składnik oraz żubrówkę z sokiem jabłkowym, którą sobie bardzo chwalił mój gospodarz.
Ania87
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania87 » 18.07.2005 15:45

Aż wstyd mówić, bo mam dopiero 18 lat, ale ok. 3-4 piwa Ozujsko dziennie były :oops:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 18.07.2005 16:51

5-6,czasem rakijka jeszcze ,wszystko bez przesady,spotykalem rodaków sporo ale nigdy halasliwych,raczej niemcy i czesi w tym brylowali.pozdro
Ania87
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania87 » 18.07.2005 17:19

Heheh, Niemcy hałaśliwi, ale całkiem sympatyczni "po spozyciu" ;)
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 18.07.2005 22:10

[quote="Łukasz"]A cena jak za Paulanera w Polsce. Niestety Chorwacja to nie jest kraj piwny.[/quote]
No właśnie .
Z browców jakie piłem w CRO najbardziej smakował mi Tuborg i Stella Artois.
Łukasz ma chyba rację tradycji piwnych to chyba nie mają.
pozdrav 8)
Jorik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jorik » 18.07.2005 22:34

rano karlovacko, w południe wino z wodą lub bez, wieczorem i w nocy lozo :))))))))))))
każdy pije to co lubi :)

ja lubie próbować alko zastane na miejscu, a jak zabieram coś ze sobą to tylko na poczęstunek dla gospodarzy u których mieszkam

a ile tego pije? sam nie wiem :)))))) a po co liczyć - w końcu to wakacje :)))

pozdravka
uff, juz wkrótce bedę w cro po raz drugi tego roku :))))

ps. a czy ktoś zagryzał lozo jabłkami posypanymi cynamonem????
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 19.07.2005 20:47

Duuuuuuuużo!!! :D
PS. W tym roku zaczęło mi smakować wino i spożycie piwa znacznie spadło.
Pzdr :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Ile wypijamy piwa w Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone