.png)
jac61b napisał(a):fota napisał(a):ptasznik5 napisał(a):
...Warto dodać, że podczas pierwszego pobytu w cro zepsuł nam się samochód, więc jeszcze wydaliśmy na mechanika, no ale potem zmieniliśmy ubezpieczyciela...
Kolega "zaniemógł". Sprawa wyglądała bardzo poważnie, nie mogliśmy sobie sami poradzić, zadzwoniliśmy do ubezpieczyciela.. Czekał na nas uśmiechnięty i zatroskany pan doktor, a była sobota godzina 20 !Na miejscu, w gabineci zrobił usg brzucha, GASTROSKOPIĘ ! Okazało sie, żę jest wrzut, pobrał wymaz na posiew bakterii.
Tomasz.
jak zrozumiałem, kolega wrzucił sobie coś do żołądka, i to sprawiło mu kłopoty?
.png)
.png)
fota napisał(a):peligrosa napisał(a):
No pewno, że legitymację wezmęja nie wiem, czemu się dziwiła ta "Panienka z Okienka", co to takiego mieć 40 lat i być studentem :p
Ja jeszcze raz zapytam, czy taki rejs promem to ok. 100 kun w 1 czy w 2 strony?
Nie wiem co cerlicht, mówiąc rejs promem ?
Taki typowy FishPicnic, tzn. rano wypływamy z Makarskiej, płyniemy na Hvar. tam 2-3 godziny plażowania, później Lokarda (makrela) albo mięsko z grilla, wszystko podlane winkiem albo rakiją, potem zwiedzanie jakiejś mieściny i powrót do "domu", to jakieś 100-120 Kun na osobę dorosłą, połowa dla dzieci. Rejs może odbyć się np. czymś takim:
albo czymś skromniejszym, jeśli będzie to mniejsza miejscowość, a nie taka metropolia jak Makarska
Pozdrówka
.png)
fota napisał(a):ptasznik5 napisał(a):
Po przyjeździe do cro (dobrze, że dopiero tam!!!) poszła nam miska olejowa. Okazało się, że opcja "holowanie" to lipa i że jest mnóstwo problemów, i że oni (ubezpieczyciel) owszem zapłacą (czytaj wyłożą gotówkę, która będzie do zwrotu po powrocie). Na telefony do Polski wydałam masę kasy, potem darowałam sobie i z pomocą właścicielki biura, gdzie rezerwowałam noclegi (Polka dzięki Bogu!!!) znalazłam machanika, który bez problemów sholował i naprawił autko w 3 dni (+ parę dni zwłoki, no wiecie POLAKO, mają czas południowcy). Po powrocie zmieniłam NATYCHMIAST ubezpieczyciela , bo nie mam zamiaru płacić za fikcyjne opcje.
A co to był za UBEZPIECZYCIEL ?
.png)
A taka wycieczka promem, to 100 kun w dwie strony, czy tylko w jedną? Mam nadzieję, że w 2 bo to i tak drogo :p
Wstęp do parków 50-100 kun, rozumiem że dla studentów ulgi mają?
.png)
.png)
egipt3 napisał(a):Ja zabieram 2000euro i 500 kun (te kuny to na pierwsze tankowanie w cro , mają bardzo zły przelicznik z euro w poruwnaniu z kurortami ) ,troszkę jedzenia z polski i to wystarcza na wszystko 2 osoby dorosłe o 2 dzieci na ok.12 dni. W tej sumie zamykam jeszcze nurkowanie( sprzęt przywoże z polski). Nie wszystko trzeba przecież przepuścić. (a jeszcze jedno nie licze nocnego życia, bo nie mam doświadczenia, ale myśle ,że wtedy będzie drożej)
.png)
.png)
ptasznik5 napisał(a):Nie warto o tym mówić, nie warto do tego wracać. Wszystko dobrze się skończyło i tyle. A gdybym podała nazwę, to pewnie zaraz ktoś by się oburzył, itp., a z nimi się nie wygrywa.
.png)
egipt3 napisał(a):Ja zabieram 2000euro i 500 kun (te kuny to na pierwsze tankowanie w cro , mają bardzo zły przelicznik z euro w poruwnaniu z kurortami ) ,troszkę jedzenia z polski i to wystarcza na wszystko 2 osoby dorosłe o 2 dzieci na ok.12 dni. W tej sumie zamykam jeszcze nurkowanie( sprzęt przywoże z polski). Nie wszystko trzeba przecież przepuścić. (a jeszcze jedno nie licze nocnego życia, bo nie mam doświadczenia, ale myśle ,że wtedy będzie drożej)
.png)
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne