Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) Emjot87 » 23.08.2018 11:18
@
slavko.v - oczywiście, masz rację. Jest masa ludzi, którzy na tydzień przed wyjazdem zaczynają gotować i wekować słoiki z leczem, fasolką, bigosem. Biorą z Polski wodę, chleb, ryż, makaron i niewiadomo co jeszcze. Jasne, że tak. I jeśli im to pasuje, to niech tak robią. Albo idąc dalej- jeśli jest to dla nich jedyna opcja, żeby w ogóle pojechać do Chorwacji, to niech tak robią! Ja, zapewne jak i znakomita większość z tu obecnych, znam ludzi, którzy wybierają wakację typu: dwa tygodnie, hotel z all inclusive w Turcji lub innym Egipcie i nie wychodzą z basenów hotelowych. A jak wychodzą, to najdalej na przyhotelową plażę. To absolutnie nie moja bajka, nie rozumiem tego, ale przyjmuje do wiadomości, że ktoś tak może spędzać wakację. Dla mnie, nie jest to podróżowanie, bo zapewne gdyby mu podmienili tę Turcję na Cypr, to by się nawet nie zorientował.

Ale to dla mnie. Nie każdy ma potrzebę podróżowania i poznawania świata przy okazji wakacji. Niektórzy umrą faktycznie będąc w swoim w życiu w 5 miejscowościach. I nie zrobi im to większej różnicy. A dla mnie robi ogromną. Niech każdy spędza sobie wakacje jak tam chce, nie moja rola, żeby edukować ludzi, że podróże kształcą.

Natomiast chciałbym, myślę, że podobnie jak Ty i
Volroch , żeby jasno i klarownie pisać w jaki sposób spędziło się wakacje, w momencie gdy podaje się koszty tychże wakacji.