Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Postnapisał(a) stachan » 02.07.2018 16:05

piotrulex - na nic Twój wysiłek... nie warto się starać, gdy cegła ignorancji jest wzmocniona żelbetonem chamstwa i bezczelności :-|

Dygresja o biedrze i japonkach - mistrzostwo :lol:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 02.07.2018 16:18

amatus1 napisał(a):Jeśli pije 5-6 piw dziennie to ma sporą oszczędność.

Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego ale już z 10 butelkami Łomży mnie poczestowal. A ja go czestuje Ozujsko za 7 kun plus butelka. Teraz on sie smieje ze mnie.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 02.07.2018 17:27

piotrulex napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Ja wydałem teraz 1200zł za pobyt w Cro. W tym przejazd, noclegi i wydatki na miejscu

P.S. przejazd 550, noclegi 60E, reszta to żarcie i piwo :oczko_usmiech:

Napisz ile dni byłeś za 1200 zł.

3 pełne dni :oczko_usmiech:

Nie uważasz, że taką informacje powinno się podać bez dopytywania? :)

Takimi "bąkami informacyjnymi" mąci się tylko ludziom w głowach ...

PS. Wczoraj byliśmy na obiedzie, wydaliśmy przez 2 godziny ponad 3 tysiaki ...

Dam Ci przykład jak bardzo się mylisz pisząc ze mące ludziom w głowach. Ja nie patrze co piszą ludzie w internetach bo kazdy spędza inaczej wakacje i ma inne potrzeby, ale :

Powiedzmy ze do Cro wybierze sie nasz Robercik, reprezentant
Pojedzie tam swoim Ferrari
Ania doleci helikopterem dzień później bo ma jeszcze wieczorem jakieś zajęcia
Wynajmą sobie willę z basenem, widziałem nawet za 120 tys pln na 10 dni......
Bawić sie będą w najlepszych lokalach
Wydadzą skromnie powiedzmy 250 tys
Podzielenie tego przez ilośc dni da 25 tys dziennie

Robert wróci i opisze to ładnie na forum ile wydał i na co

Myślisz ze zniechęci to resztę która bierze max kilka tysięcy PLN ?

Mnie nie , bo wiem ze to co piszą ludzie należy podzielić lub pomnożyć przez trzy
Garo&Justa
Cromaniak

Postnapisał(a) Garo&Justa » 02.07.2018 17:39

amatus1 napisał(a):W butli w zależności od sklepu 6,5-7,5

Plus butla chyba 1.5 Kn. Razem 9 licząc od 7.5
babiszado
Odkrywca

Postnapisał(a) babiszado » 02.07.2018 18:17

"Bawić sie będą w najlepszych lokalach
Wydadzą skromnie powiedzmy 250 tys
Podzielenie tego przez ilośc dni da 25 tys dziennie"

Nie wydadzą tyle, do helikoptera zmieszczą mnóstwo bezglutenowych batonów ByAnn i również bezglutenowych browarów ByRobert. :mrgreen:
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 02.07.2018 18:48

Farstone napisał(a):A ile teraz kosztuje w Konzumie Studenacu czy Lidlu Carlovacko albo Ożujsko ale w butelce?

https://www.konzum.hr/Katalozi/Konzum-k ... .-12-00-00
piotrekbeti
Cromaniak

Postnapisał(a) piotrekbeti » 02.07.2018 19:09

A myślałem że wszystko co się kojarzy z piłkarzami i ich Vags ma być teraz bojkotowane przez wkurzonych kibiców? Z batonami włącznie.
andrzejk1975
Cromaniak

Postnapisał(a) andrzejk1975 » 02.07.2018 19:29

sito_zabrze napisał(a):Nie

Bo temat jest o tym ile kosztuje urlop a nie ile kosztuje urlop podzielony przez ilość dni....

:) prawidłowe podejście ale każdy ma prawo do swojego zdania
fish74
Croentuzjasta

Postnapisał(a) fish74 » 02.07.2018 19:40

Trajgul napisał(a):
amatus1 napisał(a):Jeśli pije 5-6 piw dziennie to ma sporą oszczędność.

Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego ale już z 10 butelkami Łomży mnie poczestowal. A ja go czestuje Ozujsko za 7 kun plus butelka. Teraz on sie smieje ze mnie.

Wszystko pięknie ale to chyba nie tak powinny wyglądac wymarzone i długo wyczekiwane wakacje ...rozumiem zgrzewke z PL gdzies tam pod siedzenie ale za chwilę bedziemy wozić wszystko z domu włącznie z grillem , węglem , słoikami , makaronami , chlebem itd ...niestety przesadzaja grubo z cenami i jeżeli ktoś broni że nie bądź twierdzi że nie jest drogo to ...pierdoły opowiada.
BTW ciekaw jestem czy w tym roku też na okres wakacji opłata za autostrady też w górę ?
Garo&Justa
Cromaniak

Postnapisał(a) Garo&Justa » 02.07.2018 20:02

Tak, autostrada jest juz drozsza. Jeszcze na majowke jak jechalismy to ceny były niższe.
fish74
Croentuzjasta

Postnapisał(a) fish74 » 02.07.2018 20:08

Garo&Justa napisał(a):Tak, autostrada jest juz drozsza. Jeszcze na majowke jak jechalismy to ceny były niższe.

no właśnie ...czyli wydoić na maxa turystę nawet na drodze...to jest ten kraj przyjazny turystom ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.07.2018 21:42

Trajgul napisał(a):Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego.

Powiedz mu, że ja się cały czas z niego smieję.

Oczywiscie każdy robi jak uważa, ale jeszcze mnie nie pogięło, żebym tam taszczył zgrzewki piwa zamiast pić to, którego się mogę napić raz do roku.
Choćby mnie to kosztowało 20 zeta więcej.
Po to mam urlop żebym się mógł napić "PAN-a", a nie "Harnasia" czy innego "piwa".
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 02.07.2018 22:02

anakin napisał(a):
Trajgul napisał(a):Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego.

Powiedz mu, że ja się cały czas z niego smieję.

Oczywiscie każdy robi jak uważa, ale jeszcze mnie nie pogięło, żebym tam taszczył zgrzewki piwa zamiast pić to, którego się mogę napić raz do roku.
Choćby mnie to kosztowało 20 zeta więcej.
Po to mam urlop żebym się mógł napić "PAN-a", a nie "Harnasia" czy innego "piwa".

Przyłączam się do śmiania :)

Może jakbym żłopał kilka dziennie to zmienił bym punkt widzenia. Na szczęście alkoholikiem nie jestem więc jedno piwo dziennie mogę kupić za większe pieniądze :)
Garo&Justa
Cromaniak

Postnapisał(a) Garo&Justa » 03.07.2018 02:06

Z opisu wynika że jechali minimum w dwie rodziny. Jedna nie wzięła piwa a druga wzięła 3 zgrzewki.
Zgrzewka ma 24 piwa czyli łącznie 72 szt wzięli.
Przyjmując że byli 10 dni to wychodzi na nieco ponad poltora piwa (nie litra tylko sztuk czyli około 800ml) na osobę.
Panie też lubią np z sokiem sobie wypić. Jak widać tworzenie historii o alkoholizmie jest grubo przesadzone.
I teraz przyjmując że puszka Karlovacko kosztuje 10Kn czyli 6zl to x72 szt daje nam 432 zł.
W Biedronce Żywiec, jeżeli bierzemy w zgrzewkach kosztuje 2.49 zł i to x 72 szt wychodzi 179 zł
Dla wielu będzie to wystarczający powód by taszczyć piwo z Pl.
czesiu1976
Croentuzjasta

Postnapisał(a) czesiu1976 » 03.07.2018 02:38

Garo&Justa napisał(a):Z opisu wynika że jechali minimum w dwie rodziny. Jedna nie wzięła piwa a druga wzięła 3 zgrzewki.
Zgrzewka ma 24 piwa czyli łącznie 72 szt wzięli.
Przyjmując że byli 10 dni to wychodzi na nieco ponad poltora piwa (nie litra tylko sztuk czyli około 800ml) na osobę.
Panie też lubią np z sokiem sobie wypić. Jak widać tworzenie historii o alkoholizmie jest grubo przesadzone.
I teraz przyjmując że puszka Karlovacko kosztuje 10Kn czyli 6zl to x72 szt daje nam 432 zł.
W Biedronce Żywiec, jeżeli bierzemy w zgrzewkach kosztuje 2.49 zł i to x 72 szt wychodzi 179 zł
Dla wielu będzie to wystarczający powód by taszczyć piwo z Pl.

To ja już wolę nie pić na wakacjach jak mam chodzić na plażę z piwem z biedry :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
może to i taniej ale to są wakacje nie można chomikować cały rok :mrgreen: i liczyć liczyć jeszcze raz liczyć :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 523
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone