Dygresja o biedrze i japonkach - mistrzostwo
.png)
amatus1 napisał(a):Jeśli pije 5-6 piw dziennie to ma sporą oszczędność.
.png)
piotrulex napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja wydałem teraz 1200zł za pobyt w Cro. W tym przejazd, noclegi i wydatki na miejscu
P.S. przejazd 550, noclegi 60E, reszta to żarcie i piwo
Napisz ile dni byłeś za 1200 zł.
3 pełne dni
Nie uważasz, że taką informacje powinno się podać bez dopytywania?
Takimi "bąkami informacyjnymi" mąci się tylko ludziom w głowach ...
PS. Wczoraj byliśmy na obiedzie, wydaliśmy przez 2 godziny ponad 3 tysiaki ...
.png)
amatus1 napisał(a):W butli w zależności od sklepu 6,5-7,5
.png)
.png)
Farstone napisał(a):A ile teraz kosztuje w Konzumie Studenacu czy Lidlu Carlovacko albo Ożujsko ale w butelce?
.png)
.png)
sito_zabrze napisał(a):Nie
Bo temat jest o tym ile kosztuje urlop a nie ile kosztuje urlop podzielony przez ilość dni....
.png)
Trajgul napisał(a):amatus1 napisał(a):Jeśli pije 5-6 piw dziennie to ma sporą oszczędność.
Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego ale już z 10 butelkami Łomży mnie poczestowal. A ja go czestuje Ozujsko za 7 kun plus butelka. Teraz on sie smieje ze mnie.
.png)

Trajgul napisał(a):Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego.
.png)
anakin napisał(a):Trajgul napisał(a):Racja. Mój kolega zabrał ze sobą 3 zgrzewki piwa. Śmiałem się z niego.
Powiedz mu, że ja się cały czas z niego smieję.
Oczywiscie każdy robi jak uważa, ale jeszcze mnie nie pogięło, żebym tam taszczył zgrzewki piwa zamiast pić to, którego się mogę napić raz do roku.
Choćby mnie to kosztowało 20 zeta więcej.
Po to mam urlop żebym się mógł napić "PAN-a", a nie "Harnasia" czy innego "piwa".
.png)
.png)
Garo&Justa napisał(a):Z opisu wynika że jechali minimum w dwie rodziny. Jedna nie wzięła piwa a druga wzięła 3 zgrzewki.
Zgrzewka ma 24 piwa czyli łącznie 72 szt wzięli.
Przyjmując że byli 10 dni to wychodzi na nieco ponad poltora piwa (nie litra tylko sztuk czyli około 800ml) na osobę.
Panie też lubią np z sokiem sobie wypić. Jak widać tworzenie historii o alkoholizmie jest grubo przesadzone.
I teraz przyjmując że puszka Karlovacko kosztuje 10Kn czyli 6zl to x72 szt daje nam 432 zł.
W Biedronce Żywiec, jeżeli bierzemy w zgrzewkach kosztuje 2.49 zł i to x 72 szt wychodzi 179 zł
Dla wielu będzie to wystarczający powód by taszczyć piwo z Pl.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko