napisał(a) nosekdomin » 03.05.2010 16:41
marlen_005 napisał(a):Hej
czy ktoś z was orientuje się może jakie ceny noclegów są w Chorwacji w połowie czerwca, chodzo nam o jakiś pokój beż większych luksusów ?? Wybieramy się na jakies 10 dni 2 osoby dorosłe i dzieci w wieku 17 i 8 lat ile kasy powinniśmy zabrać ?? Nie chcemy jakichś większych szaleństw myślimy o kolacjach i śniadaniach samodizelnych a obiadach w knajpkach. W jaki region najlepiej się udać myśleliśmy o Spilcie albo Riwierze Szibebnik co byłoby lepsze ?? Czy warto zabierać z Polski kuny cze lepeij euro i tam wymienić ?? Liczę na wasze wskazówki.
hey
więc tak:
kwaterę można wyrwać już za 7euro za noc od osoby. Lecz z widokiem na morze i w rozsądnej odległości od atrakcji trzeba liczyć się z 9-10 euro za noc od osoby. To już też takie średnie minimum. Dla mnie osobiście kwatera bez widoku na morze na wakacjach to bezsens. Ale to tylko moje zdanie.
Jedzcie w ciemno w jakieś ustalone miejsce/miasto/wyspa i na miejscu szukajcie kwatery za cenę którą zamierzacie wydać. To najlepszy sposób na chatę w dobrym miejscu i za tanią kasę. Ja osobiście w lądzie nie widzę nic szczególnego i kocham Chorwackie wyspy. Tak też polecam RAB, KRK, PAG.
Jeżeli kolacje i śniadania zjecie na tarasie na kwaterze to te minimum 1000pln na osobę musicie liczyć. Szkoda że starszy chłopak nie ma dziewczyny bo 5 ta osoba w aucie obniżyła by najdroższy koszt podróży. Może pomyślcie o jakiejś koleżance czy kuzynce bo koszty się rozłożą. Lecz pod warunkiem że macie oszczędne auto typu DIESEL bądź LPG. Bo podróż i kwatera to najdroższe koszty wyjazdu.
Pizza i makarony oraz piwo są w podobnych cenach co w polsce. Więc za dużo kasy na to nie stracicie. Aha i lody sa przepyszne i dają duuuuże gałki.
Ja w zeszłym roku wydałem na wyspie na 10 nocy całkowicie 1200pln na osobę. Lecz jechaliśmy w 5tkę Dieslem i śniadania jedliśmy na tarasie. Reszta w konobach i mnóstwo owoców i looooodów.
Kup euro targując się w kantorze w polsce i na miejscu w banku wymień na kuny. To mój sposób i wielu też tak robi.
Aha dobrze sprawdź auto przed wyjazdem. Ponad 1000km w jedną stronę to nie zabawa.
Uwaga to tylko moje zdanie!
Ostatnio edytowano 04.05.2010 08:51 przez
nosekdomin, łącznie edytowano 1 raz