Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
del_sol
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 10:50

a żeby dojechac do Władka stoisz 2 godz w korku :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2012 10:52

del_sol napisał(a):a żeby dojechac do Władka stoisz 2 godz w korku :)

A wracając z również. :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2012 10:56

del_sol napisał(a):czesto bywam w Krakowie i we wloskiej knajpie na starym rynku u pani M.G za obiad (2osoby) i 2 lampki wina nigdy nie zaplacilem mniej niz 150zl tak ze nie nazekajcie na ceny w CRO

U nas wszystkie Rynki są stare, jakby co.
Chodzi ci może o Rynek Główny ?

u pani M.G

To ona u nas ma jakieś restauracje 8O
Bosze co za upadek.
Jak wprowadzali macdonalda na Stare Miasto to przynajmniej opór społeczny był.
A tu tak cichcem ...

Często mieszkam w Krakowie :D , czasami chodzę do restauracji, za 150 spokojnie opędzę rodzinę czteroosobową. Bynajmniej nie narzekam na jakość żarcia i ilość.
Fakt, nie na Rynku i nie w restauracji dla snobów.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.08.2012 10:59

A ja sobie tak to policzyłem. Transport+paliwo i opłaty za autostrady: 1500. Apartman 2 osoby: 30 euro (jako że wrzesień)x 14 dni=420e*4,1=1722. 300 kun na dzień (powinno być chyba ok) x 14=4200x0,55=2310. To daje sumę 5532 PLN. Ubezpieczenia assistance nie liczę bo i tak wykupuję na Europę w pakiecie z AC+OC, zdrowotnego też nie liczę, bo Polska ma podpisaną umowę z HR. Kuny za resztę do 6000 to jakieś 850 kun rezerwy.
A czy ktoś od kosztów odejmował to, co by wydał będąc w kraju? W moim przypadku paliwo-codzienne dojazdy do pracy i inne kursy po mieście przez dwa tygodnie to ok. 400 PLN. Tygodniowe zakupy spożywcze 350 PLN x 2=700.
To koszty, które są stałe w każdym gospodarstwie domowym, a które w czasie urlopu znikają. Pewnie jeszcze by się coś znalazło. Ale załóżmy, że: 5500-1100=4400-i to jest wg mnie realny koszt wakacji. No i jak poprawia humor!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.08.2012 11:00

inman napisał(a):
Jacek S napisał(a):
inman napisał(a):O tutaj taki fajny zachęcający link:
http://www.psur.pl/a.aspx?id=183
:D :D :D :D

A tu w 100% się z Tobą zgodzę...choć ostatnio na Stogach miałem 19...zupa....

Ostatni raz na Stogach byłem 3 lata temu. Po bardzo krótkiej kąpieli wszystkie uczestniczące Panie miały stroje kąpielowe do wyrzucenia. Niestety glonów nijak nie dało się wyprać :D

Pewnego wyjazdu po wyjściu z wody miałem (na zachodnim wybrzeżu Istrii) pełne gacie jakiejś długiej trawy, woda mętna...makabra.
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 11:12

Kiepura napisał(a):
del_sol napisał(a):czesto bywam w Krakowie i we wloskiej knajpie na starym rynku u pani M.G za obiad (2osoby) i 2 lampki wina nigdy nie zaplacilem mniej niz 150zl tak ze nie nazekajcie na ceny w CRO

U nas wszystkie Rynki są stare, jakby co.
Chodzi ci może o Rynek Główny ?

u pani M.G

To ona u nas ma jakieś restauracje 8O
Bosze co za upadek.
Jak wprowadzali macdonalda na Stare Miasto to przynajmniej opór społeczny był.
A tu tak cichcem ...

Często mieszkam w Krakowie :D , czasami chodzę do restauracji, za 150 spokojnie opędzę rodzinę czteroosobową. Bynajmniej nie narzekam na jakość żarcia i ilość.
Fakt, nie na Rynku i nie w restauracji dla snobów.

nie czepiaj sie nazewnictwa dla mnie ten rynek jest stary :D
dla twojej informacji Wentzl też jest jej
i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2012 11:35

del_sol napisał(a):dla twojej informacji Wentzl też jest jej

Boleje nad tym.

del_sol napisał(a):i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D

Wydać dużo pieniędzy a dobrze zjeść to często nie są rzeczy, które idą w parze.
Zarówno w Krakowie jak i w Chorwacji.

A oszczędność to cnota.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.08.2012 12:05

inman napisał(a):

A ja stałam może 5 minut do ronda we Władku. Z powrotem ani sekundy :D .
Na Hel jechałam w poniedziałek koło 10.00, wracaliśmy w sobotę przed 17.00.
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:17

marze_na napisał(a):
inman napisał(a):

A ja stałam może 5 minut do ronda we Władku. Z powrotem ani sekundy :D .
Na Hel jechałam w poniedziałek koło 10.00, wracaliśmy w sobotę przed 17.00.

ty to masz szczęście, jechałem tą trasa kilkadziesiąt razy i co roku jest gorzej. rondo we władku od Jastrzębiej to zawsze minimum 30 min stania a dojazd do obwodnicy gdanskiej od Rumi dobre 1,5godz
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:23

Kiepura napisał(a):
del_sol napisał(a):dla twojej informacji Wentzl też jest jej

Boleje nad tym.

del_sol napisał(a):i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D

Wydać dużo pieniędzy a dobrze zjeść to często nie są rzeczy, które idą w parze.
Zarówno w Krakowie jak i w Chorwacji.

A oszczędność to cnota.

chyba w Krakowie i Szkocji :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.08.2012 12:23

Na tym polega znajomość Cro, żeby wiedzieć, że ryby to się jada u gospodarzy u których się mieszka :) Co roku Bobo organizuje nam "rybną" kolację, a bywaliśmy nawet w 25 osób. Nigdy nie zjedliśmy wszystkiego bo było za dużo :) Ryby, w tym ugor, skrpina, pauk, bežmek, fratar i te inne co je widać w wodzie, sałatka z hobotnicy, mule, jeśli nasi rodacy ich nie ukradną wcześniej, pomidory, ogórki, blitwa... No oczywiście coś na początek w płynie, rakija, wino, nespola, wiśniówka... Cena 100 kun od osoby.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.08.2012 12:24

Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.08.2012 12:28

marze_na napisał(a):Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.

Z Przemyśla do Władka, gugle pokazują tyle samo czasu co z Przemyśla do Rijeki :)
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:40

marze_na napisał(a):Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.

na Istrie jade 12 godz nad morze do siebie jade 8 godz, w zeszlym tygodniu dzwonila do mnie moja matka że zimno i wieje, dlatego za tydzien jade na Cres :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 16.08.2012 14:26

inman napisał(a):

Czyli wielogodzinne korki na chorwackich autostradach, czy Jadrance to jedna z atrakcji z wakacji. :P
Jeżdżę tylko w czerwcu, więc o nich czytam w relacjach, tak samo jak nie stoję w korkach na naszym wybrzeżu, bo wiem jak to zrobić.
8)

Bocian napisał(a):Na tym polega znajomość Cro, żeby wiedzieć, że ryby to się jada u gospodarzy u których się mieszka :)

Ja u swoich znajomych jadam za free, bo to rodzina. :wink:

Spór raczej dotyczył tego, że na siłę chce się pokazać jak jest drogo u nas i jak jest tanio tam.
8)

Nikt nie chce umierać za gastronomów, czy hotelarzy, ale naginanie faktów jest wkurzające po prostu.

Pozdrawiam.
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2026

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone