slapol napisał(a):wojan napisał(a):Kompleks został kupiony przez Rosjan - jest nadzieja, że ruiny zmienią się w coś zdatnego do użytku ...
Albo przyłączą do Federacji...![]()
.png)
Wyrocznia napisał(a): .............
A tak całkiem serio - dziękuję za pokazanie Chorwacji z innej strony, której nie chce widzieć turysta masowy.
.png)
.png)
luk006 napisał(a): Jak będę miał trochę czasu spróbuje u rodziców znaleźć jakieś zdjęcia.
luk006 napisał(a):Aaaa no i najważniejsza rzecz. Jeśli dobrze pamiętam, to gdzieś na skraju kompleksu znajdowała się chyba plaża dla naturystów.

.png)
Jak chcesz zobaczyć ponure ślady wojny to proponuję okolice Sarajewa. Do dzisiaj są puste wypalone wsie, tablice ostrzegające o minach.CroTisiU napisał(a):Zachorowałam na odwiedzenie tego miejsca... tej innej Chorwacji ...bardziej ponurej...przerażającej
... Muszę tam pojechać !
.png)
wojan napisał(a):Wyrocznia napisał(a): .............
A tak całkiem serio - dziękuję za pokazanie Chorwacji z innej strony, której nie chce widzieć turysta masowy.
A nie ma za co ...![]()
Ciągnie mnie w tamte strony okrutnie ...W tym roku kierunki wakacyjne trochę inne, ale w przyszłym sezonie chyba się nie wywinę od Chorwacji ...
Jak dożyję i uda mi się ponownie zawitać do Zupy - obiecuję aktualne fotki z Kupari tutaj zamieścić
![]()
![]()
Pozdrav.
.png)
.png)
Dick45 napisał(a):Jak chcesz zobaczyć ponure ślady wojny to proponuję okolice Sarajewa. Do dzisiaj są puste wypalone wsie, tablice ostrzegające o minach.CroTisiU napisał(a):Zachorowałam na odwiedzenie tego miejsca... tej innej Chorwacji ...bardziej ponurej...przerażającej
... Muszę tam pojechać !
.png)
.png)
.png)
Nnoowwaa napisał(a):Czy mogłabym prosić o dokładne wskazanie na mapie tego miejsca Konavskie Stjeny i czy opis dojazdu umieszczony tutaj - dalmacja-poludniowa-2014-klek-dubrownik-bih-i-nie-tylko-t46135.html?hilit=dalmacja%20po%C5%82udniowa wystarczy by tam trafić??Z góry dziękuję za odp.
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie