Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I.O. Vancouver 2010

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANITA:)
Cromaniak

Postnapisał(a) ANITA:) » 28.02.2010 11:15

hepik napisał(a):
Zobowiązuje się wszystkich cromaniaków do zakupu swoim pociechom łyżew ,nart (ewentualnie bobsleja) i rozpoczęcie treningów by na następne złoto nie czekać 36 lat :wink:

Mój Szymon "treningi" zaczął w wieku 2,5 lat więc moze coś z tego będzie :wink:

Obrazek
Josko Bulic
Cromaniak

Postnapisał(a) Josko Bulic » 28.02.2010 11:34

Ivica Kostelić novo srebro dla Hrvatsku ,razem 9 medala rododżine Kostelić na olipijadama .Pienkny wynik dla mojich .Viva Kostelići Viva Hrvatska :D :D :D :D :D :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2010 11:58

mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 28.02.2010 12:15

[quote="JacYamaha"]Co się wczoraj stało moim Finom 8O :?:

... A moje Trzy Korony ... 8O Lepiej nic nie gadać :(
Mam nadzieje , że od 7 maja Suomi i Tre Kronor wezmą się do roboty :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2010 14:49

No ale wczoraj sie zrehabilitowali.
Mają kolejny raz brąz.
Choć po dwóch tercjach nie było tak różowo.

Brawo nasze panie w drużynie :) .
bobemce
Croentuzjasta

Postnapisał(a) bobemce » 01.03.2010 00:52

@mkm, wiem, że to nie jest temat do tego, o co pytam - ale nie spoglądasz do odpowiedniego :D zajrzyj tu w miarę uprzejmości swojej wielkodusznej :) forum/viewtopic.php?t=26147&start=15

moderatorze łaskawy, nie wyrzucaj mojego posta, dopóki mkm go nie zauważy :P

przepraszam jeszcze na koniec za robienie śmietnika, ale bez mkm'a wakacje mi się posypią :D :lol: :lol: :lol:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 01.03.2010 07:51

No i po Igrzyskach :(

Na koniec hokeiści (szkoda, że nie nasi) dostarczy spora dawkę emocji :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2010 08:25

Kibicowałem drużynie USA (tylko w finale oczywiście).
Już witał się z gąską...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2010 12:05

bobemce napisał(a):moderatorze łaskawy, nie wyrzucaj mojego posta, dopóki mkm go nie zauważy :P

przepraszam jeszcze na koniec za robienie śmietnika, ale bez mkm'a wakacje mi się posypią :D :lol: :lol: :lol:

Skoro wakacje mają się posypać, to nema problema :D
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 01.03.2010 19:16

Arek napisał(a):No i po Igrzyskach :(

Na koniec hokeiści (szkoda, że nie nasi) dostarczy spora dawkę emocji :)

Takiego hokeja na olimpiadzie dawno już nie widziałem 8O ... Chyba od czasów ''Zbornej '' Tichonova :D
janlewbr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) janlewbr » 01.03.2010 19:33

To ile tych medali "wygraliśmy" ?
A słyszeliście jaki pomysł na starty naszych zawodników na olimpiadach ma prazes a raczej prezesik PKOL ?
Zawodnicy na olimpiady jechali by na własny koszt a ON zapłaci im za zdobyte medale , jeśli je zdobędą , jeśli nie to strata !!!!!!!!
"Ale jajca" jak mówi Justyna !!!!!!
I to mówi prezio , który dosteje kapuchę na "sport" z budżetu państwa oraz takich prywatnych firm jak orlen pzu kghm i to są dopiero jaja .
Koń z kawału o węglarzu będzie musiał sobie wóz sam kupić , węgiel załadować i sprzedać . Po co PKOL w takim wypadku ?
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 02.03.2010 07:32

janlewbr napisał(a):A słyszeliście jaki pomysł na starty naszych zawodników na olimpiadach ma prazes a raczej prezesik PKOL ?
Zawodnicy na olimpiady jechali by na własny koszt a ON zapłaci im za zdobyte medale , jeśli je zdobędą , jeśli nie to strata !!!!!!!!
?

Sądzę, że wypowiedź dotyczy występów klany Ligockich, tylko że jak zwykle została zręcznie zmanipulowana przez pismaków.
Zobacz ich osiągnięcia z Turynu i porównaj z Vancouver. Będziesz wiedział o co chodzi.
janlewbr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) janlewbr » 02.03.2010 18:30

Pan prezesik mówił o szwedzkich narciarzach zjazdowych którzy pojechali na własny koszt na olimpiadę i bardzo ten pomysł mu sie spodobał , ile to by było oszczędności dla PKOL , ile pieniążków na premie dla siebie i kumpli dorabiających z biedy w handlu sprzętem sportowym . :P
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 02.03.2010 18:37

Nazwisko Ligocki kojarzy się Polakom przede wszystkim ze snowboardem, dyscypliną, która na igrzyskach w Kanadzie poniosła sromotną porażkę. Z czterech reprezentantów aż trzech wywodzi się z jednego drzewa genealogicznego. Michał i Paulina startowali w konkurencji halfpipe, Mateusz ścigał się w snowcrossie.

Najlepiej wypadł właśnie ostatni z wymienionych, który był czwarty od końca, Michał był przedostatni, a Paulina, z którą wiązano największe nadzieje, bo w swoim dorobku ma dwa brązowe medale mistrzostw świata, znalazła się na trzecim od końca miejscu.

- Mam już pewną nieuczesaną myśl w głowie. Jeżeli rodzina Ligockich w dalszym ciągu chce uprawiać i rozwijać snowboard, to my im nie będziemy przeszkadzać, ale niech robią to na własny koszt. Jak uzyskają dobry wynik to im oddamy pieniądze. Może to jest rozwiązanie? Tak niektóre kraje robią. Chociażby Szwedzi w narciarstwie alpejskim - powiedział PAP Nurowski.

Więcej tu

Całkowicie popieram. Niech jeżdżą na wycieczki krajoznawcze za własne pieniądze.
janlewbr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) janlewbr » 02.03.2010 19:46

A ja mam taką nieuczesaną myśl w głowie , by płacić z budżetu nagrody bezpośrednio medalistom bez pośrednictwa PKOL-u , Niech prezesi sami się utrzymują a nie doją podatników na mniej lub bardziej grubą kasę . Przecież te wszystkie ośrodki Spała Szczyrk Zakopane Jurata wszystkie są wybudowane za pieniądze podatnika , związki sportowe złotówki nie wykładają (stadion legii narodowy lecha ) . Jeśli chciałbyś sobie zagrać pobiegać poskakać popływać , to indywidualnie musisz bulić kasę i to dwa razy , raz w podatku drugi raz przy wejściu . Albo cos jest z podatków i jest za darmochę lub 1 zł lub jest prywatne i sportujesz się za kasę ! A tak to Drzeweicki .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.