Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Holiday Vilage Zaton

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magiq
Podróżnik
Holiday Vilage Zaton

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 20.01.2006 09:27

Witam !
Po studiowaniu forum od dłuższego czasu chyba wybrałem ale proszę o dodatkowe informację dotyczące apartamentów w Holiday Vilage Zaton jak i samej okolicy. Mam parę pytań :
- czy w apartamencie C2 lub C3 może przebywać 2 dorosłych + 2 dzieci
- jaka jest odległość z apartamentów do plaży
- czy można samochodem podjechać pod sam apartament przynajmniej na czas wypakowania bagażu, no i praking czy jest dodatkowo płatny
- czy na kampie są sklepy do codziennych zakupów art. spożywczych
- jak wygląda wykupienie posiłków w resteuracji czy naprawdę jest tak drogo jak piszą 16,5 E w tamtym roku za śniadanie + obiadokolację
na razie tyle za odpowiedzi z góry dziękuje.
Pozdr.
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 27.01.2006 15:22

magiq napisał(a):Witam !
Po studiowaniu forum od dłuższego czasu chyba wybrałem ale proszę o dodatkowe informację dotyczące apartamentów w Holiday Vilage Zaton jak i samej okolicy. Mam parę pytań :
- czy w apartamencie C2 lub C3 może przebywać 2 dorosłych + 2 dzieci
- jaka jest odległość z apartamentów do plaży
- czy można samochodem podjechać pod sam apartament przynajmniej na czas wypakowania bagażu, no i praking czy jest dodatkowo płatny
- czy na kampie są sklepy do codziennych zakupów art. spożywczych
- jak wygląda wykupienie posiłków w resteuracji czy naprawdę jest tak drogo jak piszą 16,5 E w tamtym roku za śniadanie + obiadokolację
na razie tyle za odpowiedzi z góry dziękuje.
Pozdr.

Odległość od plaży to od 80 do 350m
myślę, że podjechać autem można, parkingi są raczej bezpłatne przynajmniej jako gość nie płaciłem
sklep był dwa lata temu, w zeszłym roku nie było
ogólnie to myśle, ze ceny są tam dość wysokie ale wszystko jest na miejscu (nawet jubiler)
Plaża jest sztuczna zagrabiona i z płatnymi leżakami.
HERU
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HERU » 27.01.2006 18:57

Cześc MAGIP.
Byłem w zeszłym roku w Zatonie. Nie mieszkałem w VILAGE ale byłem tam codziennie. Apartamenty sa tam bardzo małe.Samochodem raczej nie podjedziesz pod apart. Sklep jest na terenie kamp. i jest dobrze zaopatrzony. Jest tam pizzeria , pare restauracji i jeden bar samoobsługowy-najtańszy. Ogólnie jest tam troszke głośno(dużo ludzi) i jak na Chorwacje drogo.
Ja mieszkałem jakieś 500 metrów od Vilage w apartamencie 40 metrów od morza.

PZDR.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.01.2006 21:23

http://www.zaton.hr/index.html
Tę stronę pewnie znasz. Ja z Zatonie byłem dwukrotnie w 2001r. i 2004r.
ale na kempingu i muszę stwierdzić, że jest to najdroższy kemping w
Chorwacji, ale też i bardzo dobrze wyposażony.
W prospekcie z 2004r. jest taki opis po polsku odnośnie apartamentów:
-wynajęcie apartamentu obejmuje: pościel, zużycie prądu, wody i gazu,
ręczniki, środki do gotowania i posiłkowania, środki do czyszczenia, papier toaletowy, raz w tygodniu zmianę pościeli, końcowe sprzątanie, parking,
korzystanie z basenu, animacja.
Na pewno na sezon trzeba pobyt rezerwować i wpłacić kaucję 150 euro.
(chyba, że masz pobyt wykupiony u pośrednika w Polsce)
Żywienie się w chorwackich restauracjach w pełni sezonu,w ekskluzywnym ośrodku jest niestety drogie. Lepiej coś "pichcić" samemu, a w restaurację traktować jako zaliczenie jakiegoś lokalnego specjału.
Na terenie ośrodka jest kompleks boisk, w lasku ścieżka zdrowia do biegania oraz największa nad wybrzeżem dyskoteka Saturn/Saturnus.
Pozdrawiam.
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 27.01.2006 22:25

witaj,byliśmy w zatonie w lipcu 2005,, w porównaniu z porzednimi miejscami , głośno , tłumy ludzi , plaża --feeee, łazienki --tragedia, jedyne plusy to dobra organizacja zabaw dla dzieci , basen ,sklepy , restauracje na dobrym poziomie--osobiście nie polecam!!!!!!!!!! ale jeśli lubisz takie miejsca to jedż!!!!!!!!!!!!![/b][/quote][/list]
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 27.01.2006 22:26

witaj,byliśmy w zatonie w lipcu 2005,, w porównaniu z porzednimi miejscami , głośno , tłumy ludzi , plaża --feeee, łazienki --tragedia, jedyne plusy to dobra organizacja zabaw dla dzieci , basen ,sklepy , restauracje na dobrym poziomie--osobiście nie polecam!!!!!!!!!! ale jeśli lubisz takie miejsca to jedż!!!!!!!!!!!!![/b][/quote][/list]
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 27.01.2006 22:29

jeśli chcesz odpoczac i nacieszyć się piękną plaża, polecam wyspe rab, cemping san marino, dodatkowe info moge wysłac na @ -
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.01.2006 00:08

magdapaszek napisał(a):witaj,byliśmy w zatonie w lipcu 2005,, w porównaniu z porzednimi miejscami , głośno , tłumy ludzi , plaża --feeee, łazienki --tragedia, jedyne plusy to dobra organizacja zabaw dla dzieci , basen ,sklepy , restauracje na dobrym poziomie--osobiście nie polecam!!!!!!!!!! ale jeśli lubisz takie miejsca to jedż!!!!!!!!!!!!![/b]
[/list][/quote]
W Zatonie może się trochę rzeczy nie podobać, ale że łazienki na kempingu to tragedia - nie uwierzę, bo i 2001r. i w 2004 r. - kiedy tam byłem wszystko
było OK. A tak na marginesie to każde miejsce ma swoje plusy i minusy.
Ty sam/sama pisząc o Zatonie podałeś/podałaś 4 minusy i 4 plusy :wink:
Pozdrawiam
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 28.01.2006 09:20

Dziękuje Wszystkim za podpowiedzi.
Jeszcze nie rezerwowałem, dlatego mój wybór jeszcze trwa.
To miejsce opsywane jest jako bardzo przyjazne dla dziecii i dlatego muszę znaleźć coś pod nich.
Najchętniej poszedł bym w ślady Janusza - namiot do bagażnika i w drogę.
Ale to jeszcze nie tego lata. Trzeba zainwestować w sprzęt, przygotować się praktycznie. A tak na marginesie czy ktoś z małymi dziećmi jeździ na camp ?
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 28.01.2006 16:50

do janusza--z tymi łazienkami to nie przesadzam,--rozpacz , może dlatego ze byliśmi u samej góry --przy ostatnich łazienkach,
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 28.01.2006 17:08

do magig------pytasz czy z małymi dziećmi jeżdzi na camp?? a więc w z eszłym roku byliśmy pierwszy raz pod namiotem , z jaśkiem(( 2 lata i 1 miesiąc )) weroniką (( prawie 8)) i z znajomymi których dzieci miały 3 latka i 7. o innych wakacjach nawet nie mysle , koniec z hotelami , !!!! na rabie , ( san marino, miejscowośc lopar) jest piaszczysta bardzo rozległa plaża, woda w głąb jakies z 100 metrów albo i więcej sięga do kolan , więc jest bardzo ciepła , nasze łobuzy siłą były wyciągane na posiłek, z tego co pamiętam jest kilka domków do wynajęcia , z jakiejś niemieckiej firmy, zerknij na www.imperial.hr to jest cały kompleks do którego należy cemping --jeśli chcesz wiedziec więcej to pisz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.01.2006 21:44

magdapaszek napisał(a):do janusza--z tymi łazienkami to nie przesadzam,--rozpacz , może dlatego ze byliśmi u samej góry --przy ostatnich łazienkach,

W 2004r. też byłem u samej góry i łazienki (męskie) były OK.
Dlatego trudno mi uwierzyć, że w 2005r. było aż tak rozpaczliwie.
Pozdrawiam.
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 29.01.2006 11:07

magdapaszek napisał(a):do magig------pytasz czy z małymi dziećmi jeżdzi na camp?? a więc w z eszłym roku byliśmy pierwszy raz pod namiotem , z jaśkiem(( 2 lata i 1 miesiąc )) weroniką (( prawie 8)) i z znajomymi których dzieci miały 3 latka i 7. o innych wakacjach nawet nie mysle , koniec z hotelami , !!!! na rabie , ( san marino, miejscowośc lopar) jest piaszczysta bardzo rozległa plaża, woda w głąb jakies z 100 metrów albo i więcej sięga do kolan , więc jest bardzo ciepła , nasze łobuzy siłą były wyciągane na posiłek, z tego co pamiętam jest kilka domków do wynajęcia , z jakiejś niemieckiej firmy, zerknij na www.imperial.hr to jest cały kompleks do którego należy cemping --jeśli chcesz wiedziec więcej to pisz

Fajny camp i plaża w Loparze ale ze zdjęć widać że mocno obłożona.
Wypisz twoim zdaniem plusy i minusy porównując Zaton i Lopar.
Ciekaw jestem jak takie małe dzieciaki znoszą upał w namiocie w nocy.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83278985
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 29.01.2006 23:00

magig daj adres @ to napisze ci coś więcej ,
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 31.01.2006 10:51

magdapaszek napisał(a):magig daj adres @ to napisze ci coś więcej ,

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ostatnia literka w słowie magiq to Q ta pomiędzy tabem a W
Następna strona