anakin napisał(a):jak chyba wszyscy życzę Pani Justynie złota na 30 km!!!
będzie ciążko, norweskie astmatyczki mają ogromną wydolność płuc
.png)
hepik napisał(a):A mogło być tak pięknie...gdyby Miedzynarodowa Mafia Sędziowska do Krzywdzenia Narodu Polskiego zdyskwalifikowała Polkę za oszukiwanie.
Znowu moglibyśmy sie pocieszyć i stworzyć legendę,że porażka to nie nasza wina
Po biegu bałam się, że mnie zdyskwalifikują, bo jury zauważyło, jak podczas biegu klasykiem użyłam kroku łyżwowego. Wszystkie zawodniczki tak robią, ale ja nie umiem tego za bardzo ukryć. Po biegu musiałam iść do FIS i się tłumaczyć sędziom, głosowali nawet czy mnie zdyskwalifikować czy nie!
Kowalczyk minimalnie wyprzedziła w końcówce Norweżkę Kristin Stoermer Steirę i zdobyła brązowy medal. Ekipa Norwegii od razu złożyła protest, ale sędziowie go odrzucili. Polka za wcześniej zaczęła biec stylem dowolnym.
- Mamy 72 godziny. Istnieje organ FIS, który jest ponad jury. Nie wiem, co będzie dalej. Na pewno porozmawiam z Kristin, ale cała sytuacja to jasny przykład świadomego naruszenia zasad i użycia stylu dowolnego zbyt wcześnie, a to jednoznacznie powinno oznaczać dyskwalifikację - cytuje trenera reprezentacji Norwegii Egila Kristiansena portal Sportowefakty.pl.
.png)