Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

handball - piłka ręczna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.01.2012 13:32

Jacek S napisał(a):czy ktoś mi wytłumaczy tą demonstrację z czapkami przy dekoracji?

Kto oglądał te mistrzostwa to widział, ja to co widziałem skomentuję (krótkim) otwartym tekstem!

Podczas dekoracji Serbom nie chodziło o tradycję, przez nich nadal przebija nacjonalizm, szowinizm i demonstracja woli dominacji na terenach b. Jugosławii. Szowinistyczny wręcz doping swojej drużyny można by zaliczyć do folkloru kibica, jednak oślepianie bramkarza światłem lasera, niszczenie samochodów z rejestracjami chorwackimi do tego stopnia by musieli być ochraniani przez policję i wojsko, wystarczyłoby, ażeby Chorwaci podjęli wezwanie a widzielibyśmy na trybunach bałkański kocioł 8O

Oliwy do ognia dolał b. rzecznik Milosevicza, obecnie serbski minister policji mówiąc, że Serbowie nie powinni być tacy jak kibice Chorwacji :oops:

Czystej wody nacjonalizm :oops:

Każdy z tych krajów miał swoją "Armię Krajową" (...), jednak w takim przypadku bezwzględnie powinna zareagować IHF, Międzynarodowa Federacja Piłki Ręcznej :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.01.2012 14:37

bonar napisał(a):... przez nich nadal przebija nacjonalizm

Może się czepnę, ale skrajny nacjonalizm to bardziej ustaszom, niż rojalistom czetnickim bym przypisał ;)

Pozdrawiam : )
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 31.01.2012 14:39

bonar napisał(a):Podczas dekoracji Serbom nie chodziło o tradycję, przez nich nadal przebija nacjonalizm, szowinizm i demonstracja woli dominacji na terenach b. Jugosławii.

Skąd wiesz o co im chodziło? Rozmawiałeś z którymś z zawodników, czy czytasz im w myślach? Ciekawe co chodziło po głowie Chorwatom, którzy wyszli na dekoracje z flagą z napisem "Proud to be Croat"? Czemu to służyło? Czapki w oczy się rzucają, a napisy już nie?
Szowinistyczny doping swojej drużyny można by zaliczyć do folkloru kibica, jednak oślepianie bramkarza światłem lasera, niszczenie samochodów z rejestracjami chorwackimi do tego stopnia by musieli być ochraniani przez policję i wojsko, wystarczyłoby, ażeby Chorwaci podjęli wezwanie a widzielibyśmy na trybunach bałkański kocioł

Tak samo można powiedzieć o tym co działo się w Chorwacji w czasie MŚ w 2009. Palenie samochodów serbskich w Zadarze też trudno zaliczyć do folkloru kibica. Podobnie jak szowinistyczne zachowanie kibiców chorwackich w stosunku do Nikoli Karabaticia podczas finału tej imprezy. Jedyna różnica polega na tym, że w czasie imprezy w Chorwacji nie doszło do bezpośredniego meczu Chorwacja-Serbia. Jedni są warci drugich i dużo czasu upłynie zanim stosunki się znormalizują o ile w ogóle to nastąpi.

Oliwy do ognia dolał b. rzecznik Milosevicza, obecnie serbski minister policji mówiąc, że Serbowie nie powinni być tacy jak kibice Chorwacji :oops:

Czystej wody nacjonalizm :oops:

To może miał dać pozwolenie na podpalanie chorwackich samochodów?

Każdy z tych krajów miał swoją "Armię Krajową" (...), jednak w takim przypadku bezwzględnie powinna zareagować IHF, Międzynarodowa Federacja Piłki Ręcznej :!:

Ciekawe jaka "Armia Krajowa" była w NDH? Coś się zagalopowałeś. Donieś jeszcze do do ATP na Novaka Djokovicia, on czasem pokazuje po zwycięstwie słynne trzy palce. Przez wielu uważany za serbski symbol nacjonalistyczny.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 31.01.2012 14:45

del
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2012 14:51

Czy możecie polityki nie przenosić do sportu :idea: :!: :!:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.01.2012 15:46

:papa:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 31.01.2012 16:37

Janusz Bajcer napisał(a):Czy możecie polityki nie przenosić do sportu :idea: :!: :!:

Możemy :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2012 16:43

Hvala :lol: :idea:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.04.2012 11:54

Od jutra turniej w Alicante.
Mam nadzieję, że złość po meczu towarzyskim w Ergo Arenie da dodatkową siłę.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 05.04.2012 15:42

Jacek S napisał(a):Od jutra turniej w Alicante.
Mam nadzieję, że złość po meczu towarzyskim w Ergo Arenie da dodatkową siłę.

Oby nie starczyło jej tylko na Algierię !!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2012 06:16

...oby...17:30 start
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 06.04.2012 19:56

Co to było ?!
Horror jakiś ? Z Algierią !!!!
Dobrze, że nie oglądałem.
Lubię sobie w takich sytuacjach ostro porozmawiać z telewizorem.
Wiem, że to brzydko i nie wypada tak czynić, ale to jest silniejsze ode mnie.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.04.2012 07:26

Z taką grą to IO nasi w tv albo na wczasach na Barbadosie będą oglądać...
kciuki trzeba trzymać tylko, że jak tak będą grać to się potężnych odcisków nabawimy...;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2012 18:06

Daliśmy sobie wydrzeć zwycięstwo i ostatecznie remisujemy z Serbią 25:25
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2012 19:46

sviva napisał(a):Z taką grą to IO nasi w tv będą oglądać...

A my razem z nimi :cry: chyba, że znowu jakiś cud w II połowie meczu z Hiszpanią :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

handball - piłka ręczna - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone