Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

H_r_v_a_t_s_k_a ____ 2 0 0 9

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 11.09.2008 12:22

Ach ... niestety jestem po tegorocznym (lipiec 2008) urlopie no i zaczynam mysleć już o kolejnym lecie(2009).
Co wybrać tym razem? W zasadzie wszędzie jest przepięknie!
Jestem zdecydowany, że tym razem pojadę wraz z rodziną (oczywiście) w ciemno. Rezerwacja naprawdę nie jest potrzebna a ta odrobina dreszczyku po dojechaniu na tzw. miejsce staje sie również przyjemnym doświadczeniem.

A czy ktoś może już dokonał jakiś bardziej zdecydowanych posunięć?
Ostatnio edytowano 24.05.2009 13:12 przez RobZel, łącznie edytowano 1 raz
iwona_w
Podróżnik

Postnapisał(a) iwona_w » 11.09.2008 13:03

My zaczeliśmy się zastanawiać nad wyjazdem w 2009 już w samochodzie podczas powrotu do domu.
Ponieważ zwiedziliśmy trochę od Makarskiej do Dubrownika, zahaczając o Mostar i Jeziora Plitvickie, myślimy tym razem o Lopar lub wyspie KRK.
No chyba, ze nam się coś odwidzi i wybierzemy np. Bułgarię lub Grecję...

Ostateczne decyzje to chyba zapadną w zimie.
bukmacher3
Croentuzjasta

Postnapisał(a) bukmacher3 » 11.09.2008 13:56

iwona_w napisał(a):My zaczeliśmy się zastanawiać nad wyjazdem w 2009 już w samochodzie podczas powrotu do domu.
Ponieważ zwiedziliśmy trochę od Makarskiej do Dubrownika, zahaczając o Mostar i Jeziora Plitvickie, myślimy tym razem o Lopar lub wyspie KRK.

Witam a my już podjeliśmy decyzję - 10 dni w Chorwacji i 10 dni w Grecji, tylko nie wiemy jaka kolejność.
katala
Globtroter

Postnapisał(a) katala » 11.09.2008 14:49

Po dwóch dniach pobytu w Chorwacji byliśmy pewni, że jeśli nic nie stanie nam na przeszkodzie, to w 2009 roku również tu przyjedziemy. Powiem więcej, od momentu gdy dostalismy potwierdzenie wpłaty zaliczki za apartament w tym roku, założylismy na komputerze folder Cro 2009 i sukcesywnie zbieramy tam wszystko co ciekawe, wszystko co może się przydać, wszystko co tematyczne.
Zresztą podczas tych kilku wycieczek, które mieliśmy w tym roku ciekawie rozglądaliśmy się po okolicy w poszukiwaniu jak nie apartamentu, to przynajmniej miejsca w ktorym można byłoby przycupnąć.
Pewnie gdy za oknem będzie coraz zimniej, bardziej mokro i coraz mniej przyjemnie zabierzemy się mocniej do pracy :)
to ja ewa
Cromaniak

Postnapisał(a) to ja ewa » 12.09.2008 11:24

To widzę,ze nie tylko ja mam takie odchyły-2 dni po powrocie z nad Balatonu plany zaczęłam snuć na przyszły rok.W zasadzie to planowałam będąc w wodzie w Balatonie.Ale jak tego nie robić jak jestem w wodzie po kolana a palców u nóg nie widać???No nie da sie -trzeba planować :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2008 11:30

to ja ewa napisał(a):To widzę,ze nie tylko ja mam takie odchyły-2 dni po powrocie z nad Balatonu plany zaczęłam snuć na przyszły rok.W zasadzie to planowałam będąc w wodzie w Balatonie.Ale jak tego nie robić jak jestem w wodzie po kolana a palców u nóg nie widać???No nie da sie -trzeba planować :)

Widziałem "bajoro" Balaton w drodze powrotnej z CRO
i wcale się Ewie "odchyłom" nie dziwię :lol: HO HO :wink:
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 12.09.2008 12:35

Chmmm ... może w "tym" roku dojedziemy w okolice UMAG? Na pewno ktos z Was już był w tej okolicy i stąd moje pytanie: czy mieliscie okazję odwiedzić zatoczkę nieco poniżej Umag (na południe), a dokładniej poniżej Seget-u, między miejscowościami Spina a Sv. Ivan? (U. Kosice). Wygląda z mapy na przyjazną dla małych dzieci - raczej łagodne dojście do morza i stosunkowo rozległa płycizna.
Czy może macie jakies sprawdzone namiary?
fiedler
Odkrywca

Postnapisał(a) fiedler » 12.09.2008 13:10

Dokładnie nie wiem o którą zatokę Ci chodzi ale pamiętam że zaraz za Umagiem (na południe właśnie) był kamieniołom i fabryka cementu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Jeśli to jeszcze istnieje i działa to jedynym plusem będzie dużo żwirku :wink:
pozdr. :boss:
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 12.09.2008 13:53

:D

Faktycznie, jest tam kamieniołom! Ale (na moje szczęście) myslę o nieco niższym (bardziej na południe) położeniu.
poniżej kamieniołomu jest Seget a za nim własnie ta niewielka zatoczka.

chmm
andre2
Odkrywca

Postnapisał(a) andre2 » 12.09.2008 18:10

iwona_w napisał(a):My zaczeliśmy się zastanawiać nad wyjazdem w 2009 już w samochodzie podczas powrotu do domu.

Witam :papa: My podjeliśmy decyzje 20.06-04.07 2009r tylko zastanawiam się gdzie ??? PAG KRK RAB co byście polecali i czy rezerwować czy jechać w ciemno???Pozdrawiam wszystkich :lol:
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 12.09.2008 19:55

andre2 napisał(a):

Witam :papa: My podjeliśmy decyzje 20.06-04.07 2009r tylko zastanawiam się gdzie ??? PAG KRK RAB co byście polecali i czy rezerwować czy jechać w ciemno???Pozdrawiam wszystkich :lol:

:arrow: t y l k o 8) 8) 8) 8) w ciemno! Patrz pierwszy post :oops:
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 14.09.2008 08:57

fiedler napisał(a):Dokładnie nie wiem o którą zatokę Ci chodzi ale pamiętam że zaraz za Umagiem (na południe właśnie) był kamieniołom i fabryka cementu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Jeśli to jeszcze istnieje i działa to jedynym plusem będzie dużo żwirku :wink:
pozdr. :boss:

Czy kojarzysz ten rejon nieco poniżej (bardziej na południe)? Może jakieś namiary?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2008 09:38

RobZel napisał(a):
andre2 napisał(a):

:arrow: t y l k o 8) 8) 8) 8) w ciemno! Patrz pierwszy post :oops:

KRK i jeszcze raz KRK (Baska albo sam Krk)

pozdrav
keruj7
Croentuzjasta

Postnapisał(a) keruj7 » 14.09.2008 09:41

W ubiegłym roku (2007) planowałem z dużym wyprzedzeniem wyjazd na ten rok(2008). I jak to w przysłowiu: myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli...nic z tego planowania nie wyszło ze względów zdrowotnych. Więc nie planuje. Będzie czas zaplanować w maju. Oczywiście w ciemno. :D
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 15.09.2008 10:54

keruj7 :D
właśnie, właśnie ... ale tyle czasu jeszcze do kolejnych wakacji :evil:

A co do tego indyka ... to święta prawda. Sam w tym roku doświadczyłem spełnienia tego przysłowia gdy "śmignęła" mi siekierka :? i o mało co a plany pozostałyby na kolejny rok.

Z drugiej strony ... Croatia to całkiem, całkiem miła kraina a poznać jej uroków chyba nie sposób na przestrzeni nawet kilku lat ...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone