Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

H_r_v_a_t_s_k_a ____ 2 0 0 9

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fiedler
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiedler » 15.09.2008 13:07

RobZel napisał(a):
fiedler napisał(a):Dokładnie nie wiem o którą zatokę Ci chodzi ale pamiętam że zaraz za Umagiem (na południe właśnie) był kamieniołom i fabryka cementu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Jeśli to jeszcze istnieje i działa to jedynym plusem będzie dużo żwirku :wink:
pozdr. :boss:

Czy kojarzysz ten rejon nieco poniżej (bardziej na południe)? Może jakieś namiary?

W Umagu ostatni raz byłem 18 lat temu 8O więc niewiele szczegółów pamiętam, ale jadąc dalej na południe masz Novigrad (uwaga!, zaraz za nim też jest mocno pylący kamieniołom), Poreč, Rovinj, Pulę i całą masę małych miasteczek pomiędzy. Ta część chorwackiego wybrzeża jest dość mocno rozwinięta turystycznie, więc znajdziesz tu sporo ofert. Przeważają wielkie "konglomeraty" turystyczne jak np. "Lanterna" (zaraz za Novigradem) czy "Plava" lub "Zelena Laguna" (tuż za Porečem), które są tak naprawdę niezależnymi miasteczkami z własnym zapleczem rozrywkowym, siecią sklepów, restauracji, hoteli, bungalowów i kempingów. Wszystko tak naprawdę zależy jak lubisz spędzać urlop. Osobiście mogę polecić kempingi. Z hoteli już nie korzystam. W kwestii kwater mam też niewiele do powiedzenia... Wydaje mi się że najlepiej ich szukać pomiędzy miastami wymienionymi powyżej. Dwa lata temu przejeżdżałem drogą Umag - Novigrad zatrzymując się na kąpanie gdzieś w oklolicy Karigador. Wioska sympatyczna, plaże.... hm.. jak w większości na zachodniej Istrii - mniej lub bardziej zagospodarowane, czyli albo beton wylany między kamieniami albo żwirek przywieziony zapewne z pobliskich kamieniołomów :). Generalnie jest płytko i nie ma tu wielkich skał i stomizn jak w Dalmacji.... no może za wyjątkiem okolicyzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
pozdr. :boss:
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 12.01.2009 14:43

katala napisał(a):... Pewnie gdy za oknem będzie coraz zimniej, bardziej mokro i coraz mniej przyjemnie zabierzemy się mocniej do pracy :) ...

No cóż, jak słyszę z innych źródeł, NIEKTÓRYM ta "praca" przebiegła bardzo, bardzo owocnie :) :)
Ba ... NIEKTÓRZY zrobili już rezerwację :o a inni niektórzy pewnie spakują sie jakiegoś letniego dnia nad ranem, wyjadą z zaczadzonej stolycy około 13-ej i po trzech dniach dobiją do adraityckiego wybrzeża rozglądając sie za jakąś półką skalną na której można będzie rozstawić namiot pewnie po to, aby w nim jedynie przebierac się :lol:

ach ...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.01.2009 14:56

u nas w planie cro 2009 juz od dawna ale od zony dostalem pozwolenstwo aby planowac wakacje lepnie dopiero po 1 stycznia. tak wiec do polowy lipca bedzie tu pewnie mnie calkiem sporo :wink:

u nas pewnie jak zwykle Istra, po raz pierwszy Plitvice i pewnie Baska oraz jej piekne okolice
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 13.01.2009 12:07

piotrulex napisał(a):u nas pewnie jak zwykle Istra, po raz pierwszy Plitvice i pewnie Baska oraz jej piekne okolice

czy masz coś do polecenia na tej "twojej" Istrii? :lol:
Jeżeli "moja głowa" zezwoli to będziemy rozglądać się za 2+2.

A jaką trasą zjeżdżasz? Czy płacisz za słoweński przejazd, czy może śmigasz przez Węgry/Letyne?

PS. Plitvice zaliczone w minionym roku, okolice Baski również. Trochę pryw. info na wciąż dopracowywanej
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.01.2009 13:23

RobZel napisał(a):
piotrulex napisał(a):u nas pewnie jak zwykle Istra, po raz pierwszy Plitvice i pewnie Baska oraz jej piekne okolice

czy masz coś do polecenia na tej "twojej" Istrii? :lol:
Jeżeli "moja głowa" zezwoli to będziemy rozglądać się za 2+2.

A jaką trasą zjeżdżasz? Czy płacisz za słoweński przejazd, czy może śmigasz przez Węgry/Letyne?

PS. Plitvice zaliczone w minionym roku, okolice Baski również. Trochę pryw. info na wciąż dopracowywanej
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

my kombiakiem + wszystko co potrzebne w bagazniku wlacznie z namiotem

lubimy ladnie i po calosci sie opalic wiec prefuremy campy fkk np. Ulika k/Porec

na Istrii chyba wszystkie nadmorskie miasteczka sa przepiekne (Rovinj, Porec, Pula, Vrsar itd)

ostatnio bylismy w 2005 roku i placilismy jedynie za kawalki autostrady, teraz nie wiem jak to bedzie (polska cieszyn, czechy, austria, slowenia, chorwacja). po drodze zatrzymywalismy sie w wiedniu czy postojnej. raz pojechalismy przez innsbruck na kilka dni do wloch na szybka objazdowke

teraz plitvice chcemy oblukac jadac do cro gdyz na powrocie nigdy sie nie chce, szkoda czasu itd ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 13:28

Piotrulexie , zacząłeś post ładnie :lol: skończyłeś fatalnie :cry:
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 13.01.2009 14:49

piotrulex napisał(a):teraz plitvice chcemy oblukac jadac do cro gdyz na powrocie nigdy sie nie chce, szkoda czasu itd ...

No cóż, co kraj to obyczaj, co człowiek to ... zasady? :lol:

Nam w minionym roku chciało się zatrzymać na dzień w okolicy Plitvickich jeziorek. Wyszło to całkiem rozsądnie. Rano zapakowaliśy się w samochodzik i po kilku godzinach dojechaliśmy na kemping tuż za/przed Plitvickimi (Koran, Korana ... ). Po wykupieniu miejsca pod namiot podjechaliśmy na zwiedzianie parku a jest co zchodzić!
No i jescze jedno - następnego dnia, o poranku było nam bliżej do domu :roll:

pozdrawiam,

PS. Aaaa nie wspomnę już, że jeszcze dwa dni spędziliśmy na Węgrzech w okolicach Balatonu - Hevitz z jeziorem termalnym warty, warty odwiedzin i jeszcze ... :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.01.2009 14:56

Janusz Bajcer napisał(a):Piotrulexie , zacząłeś post ładnie :lol: skończyłeś fatalnie :cry:

no ba

czlowiekowi w cro sie podoba wiec wypoczywa jak najdluzej. auto bez klimy wiec jezdzi jak slonko troche opada. zawsze jakos tak wychodzi, ze na powrocie Plitvice po prostu nam nie pasuja. przecwiczylismy juz rozne warianty wakacji i zawsze wychodzi ze najpierw przez kilka dni zwiedzac, jezdzic i konkretnie sie umeczyc a pozniej kilka dni wypoczywac, nic nie robic i po linii prostej wracac do domu

tak wiec jak koniecznie chcemy w koncu zobaczyc plitvice to musimy najperw do nich zajechac ...

jak chcemy porownac inne campy fkk to mismy najpier na nie jechac a dopiero pozniej wyjadowac na sprawdzonej juz nie raz Ulice ...

taka zasada

konczymy faktycznie fatalnie - jedziemy prosto do domu :wink:
Świecie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Świecie » 16.01.2009 18:14

Panie Bajcer, z obserwacji wynika,że bywa Pan często złośliwy.Sama tego doświadczyłam. Uważam , ze wykorzystuje Pan fakt bycia Opiekunam działu.
Nie wszystkim musi podobać sie Pańska reklama wódki.Więcej zrozumienia i tolerancji do ludzi. Pozdrawiam
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 16.01.2009 19:12

Ale o co chodzi? 8O

Dla mnie Wasze uwagi są zawsze mile widziane :lol:

PS. Pan Janusz wcześniej reklamował zdaje się że jakieś wędzisko. Chyba nawet "balonowe" :P

pozdrawiam Wasz wszystkich szerdecznie

PS.2. Wielkie podziękowania dla fiedler-a - info wyczerpujące
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.01.2009 00:25

Świecie napisał(a):Panie Bajcer, z obserwacji wynika,że bywa Pan często złośliwy.Sama tego doświadczyłam. Uważam , ze wykorzystuje Pan fakt bycia Opiekunam działu.
Nie wszystkim musi podobać sie Pańska reklama wódki.Więcej zrozumienia i tolerancji do ludzi. Pozdrawiam

Nie jestem złośliwy i nie wykorzystuję faktu bycia moderatorem.
Po raz kolejny przypominam , że popieram akcję zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Kliknij na link i poczytaj dlaczego upominam i walczę o poprawną pisownię :!:

Co do awatara , to Tobie wara :wink: :!: jakie sobie wstawię - teraz jest taki , a jak się ociepli to pewnie w maju powróci awatarek z beloną :lol:

Pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.01.2009 00:34

piotrulex napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Piotrulexie , zacząłeś post ładnie :lol: skończyłeś fatalnie :cry:

no ba ....

''''konczymy faktycznie fatalnie - jedziemy prosto do domu :wink:

Piotrulexie , nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Brak polskich liter w Twoich postach wytłumaczyłeś, więc przyjmuję to do wiadomości.

Natomiast mam zastrzeżenia i uwagi do używania w poście dużych liter w nazwach krajów, miast itp. Na początku postu pisałeś poprawnie , później przestałeś - czemu :?: :?:
Świecie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Świecie » 18.01.2009 12:16

szanowny panie Januszu, to forum dotyczy ludzi zainteresowanych Cro a nie nauką j. polskiego! Zainteresowani pogłębianiem wiedzy językowej sledzą audycje prof Miodka. Więcej tolerancji i przychylnego oka dla ludzi! pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.01.2009 14:35

A czy o Cro nie można pisać po Polsku zamiast po polskiemu :?: :roll: czy forum zwalnia z poprawnej pisowni :?: :roll: Czy internet ma być śmietniskiem zamiast wizytówką Polskości :?:

Taaakie tam moje dywagacje... ;)

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.01.2009 15:02

Świecie napisał(a):szanowny panie Januszu, to forum dotyczy ludzi zainteresowanych Cro a nie nauką j. polskiego! Zainteresowani pogłębianiem wiedzy językowej sledzą audycje prof Miodka. Więcej tolerancji i przychylnego oka dla ludzi! pozdrawiam

Jeszcze raz zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

H_r_v_a_t_s_k_a ____ 2 0 0 9 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone