Przeniosłem wam dyskusję wojenną do tego nowego wątku - ze starego zrobiliście off topowy śmietnik - Piotrek_B
.png)
.png)
Bodzioch Marek napisał(a):Nie mniej jednak pokaż mi serwis nikon, sony, (a tamron to już w ogóle chyba go ni ma ) z którego są ludzie zadowoleni...;(.
.png)
Bodzioch Marek napisał(a):Wracając do tematu: w segmencie puszek amatorskich canon i za nim nikon. Sony swoją alfą dobiega lecz dalej daleko. Musisz myśleć również że za chwilę będziesz potrzebował jakichś jasnych skiełek i tu canon wyprzedza nikosia w jasnych "niedrogich" stałkach. Canon w tym przedziale wiele lepiej sobie radzi jakością (czyt. mniejszymi szumami i szczegółami ) w wyższych czułościach
.png)
.png)
.png)
arekwroc napisał(a):Dodatkowym plusem dla użytkowników z mniejszym budżetem jest lepsza współpraca Nikona z niezależnymi producentami......Sigma i Tamron częsciej zawodzą BF lub FF w systemie C.....
.png)
.png)
arekwroc napisał(a):Na plus N przemawia dodatkowo 51-polowy AF.Skoro D700 jest uznawany za półprofesjonalny to C5D ze swoimi 9-polowym AF jak mam traktować?
arekwroc napisał(a):Jasny obiektyw daje duże pole manewru, dla mnie ma to kolosalne znaczenie.Lepiej mieć nadmiar światła do dyspozycji niż go nie mieć.
.png)
Bodzioch Marek napisał(a):zaczne od końca, czy kiedykolwiek miałeś kontakt z serwisem tamrona...?? niestety ja miałem i historia si ę na kontakcie telefonicznym skończyła. Tamrona w tym serwisie nie skalibrują do puszek tylko zaoferowali mi skalibrowanie dwóch puszek canona na gwarancji to ich jednego obiektywu . Pożegnałem się wiec z tamronem na zawsze, i jesli dalej chcesz nazywac foto-technikę serwisem to wybacz... Piszesz o D3 i półprofesjonallnej D700, my tu mówimy o strikte amatorskiej półce, lecz wiele osób po jedno, dwu, czy trzymiesięcznym używaniu sprzętu szuka czegoś bardziej wyspacjalizowanego dla siebie w postaci nowych szkieł. Pokaż mi galerię wahlarz choćby w połowie taki jak prezentuje canon własnie w szkłach. Gdyby nie te szkła sam stałbym się posiadaczem