napisał(a) Plumek » 03.03.2009 00:17
Bodzioch Marek napisał(a):tu nie wartości bezwzględne są ważne co zrobisz z IS-em jesli masz ruch...?? nic wystarczy popatrzeć tu:
http://bodzioch.pl/portfolio/reportaz , robiłem tam z kumplem który jak szybko podpiął 70-200/2.8 IS tak szybko go odpiął...
Przy tej ogniskowej to już kicha - ten obiektyw waży tyle, co czołg hehe Poruszenie gwarantowane w takich warunkach. No i ciężko raczej robić reportaż taką lufą? Ale ja się nie znam.
IS załatwiłby sprawę w puszce, no ale Canon był mądrzejszy i wsadził do szkieł. Niestety - tylko do niektórych. W puszce masz 2 rodzaje ISa: jeden do zdjęć w statycznych, drugi do zdjęć w ruchu

Znaczy nie Ty masz, tylko ja w puszcze mam

Kiedyś zdjęcia robiło się Smieną i były śliczne

Bodzioch Marek napisał(a):sMiędzy 2.8 a 1.4 masz ... 2EV i to że nie widzialaś w moim PF iso 3200 czy f 1.4 to nie znaczy że ich nie używam. Otóż bardzo często i pełny otwór i 3200 i ciągnę jeszcze, ale to nie istotne 2EV to porównanie czasu 1/80 vs 1/320 i czy nie można sie pokusić o wyłączenie flasha...??
Ja porównuję 1.4 z 1.8 - nie zaś z 2.8.
I druga kwestia: nie napisałam, że nie widziałam w Twoim PF ISO 3200 czy f=1.4, tylko napisałam, że widziałam RÓWNIEŻ inne parametry zdjęć. Parametry, które się sprawdzają. Pewnie, że zawsze będą ekstremalne sytuacje. Ty rezygnujesz z flasha, inni z flasha robią niezły użytek

Ani w jednym, ani w drugim rozwiązaniu nie ma niczego złego

Ostatnio edytowano 03.03.2009 00:27 przez
Plumek, łącznie edytowano 2 razy