Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
solari
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) solari » 03.07.2009 09:36

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):A tego to nie wiem, ja nie dodawałem nigdy extra skórek, dźwięki też mam domyślne. Język sobie tylko ustawiam zawsze na taki w jakim kraju jestem, tak żeby było atrakcyjniej :)

ja pierdziu, nie o skórki mi chodziło tylko o DŹWIĘKI :roll:
do ostrzegania o fotoradarach. Bo standardowo Igo brzęczy jakimiś mało domyślnymi dźwiękami :wink:

pozdro !
/solari
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 03.07.2009 09:44

A no tak :) A tego to nawet nie wiem gdzie się podmienia. Ja mam to pierdzenie włączone. Ale jak zaczyna pierdzieć to wystarczy jak klikniesz w ikonkę fotoradaru i przestaje, bo to drażniące jest :)
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 03.07.2009 15:18

solari napisał(a):
JAREKPIOTROWICZ napisał(a):A tego to nie wiem, ja nie dodawałem nigdy extra skórek, dźwięki też mam domyślne. Język sobie tylko ustawiam zawsze na taki w jakim kraju jestem, tak żeby było atrakcyjniej :)

ja pierdziu, nie o skórki mi chodziło tylko o DŹWIĘKI :roll:
do ostrzegania o fotoradarach. Bo standardowo Igo brzęczy jakimiś mało domyślnymi dźwiękami :wink:

pozdro !
/solari

Pobierz sobie skórkę Gurjon skin 6.9p stąd http://www.tinyurl.pl?PjyHoWCt
W pierwszym pości są linki do pobrania i instrukcja.

Co do oryginalnej skórki to nie wiem.
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 07.07.2009 09:56

mógł by mi ktoś powiedzieć jak instalować punkty POI do IGO 6 i taka samo fotoradary bo na karcie pamięci mam aby dwa foldery jeden z mapami a drugi pusty :/ bo ściągłem już uaktualnienia map tych krajów przez które pojadę i wiem jak je zainstalować ale mam problem z tymi punktami POI i fotoradarami :/
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 07.07.2009 11:20

Drragen: Pod tym adresem masz krótką instrukcję http://www.poiplaza.com/index.php?p=cm_ig
będziesz potrzebował programiku iGO POI Explorer. jak coś będzie niezrozumiałe - pisz
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 07.07.2009 12:09

piotrs napisał(a):Drragen: Pod tym adresem masz krótką instrukcję http://www.poiplaza.com/index.php?p=cm_ig
będziesz potrzebował programiku iGO POI Explorer. jak coś będzie niezrozumiałe - pisz

ściągłem program i mam na dole info że nie jest połączone z urządzeniem a jak patrze Menedżer urządzeń to pokazuje że nie znane urządzenie :/ co zrobić?
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 07.07.2009 12:23

a używasz jakiegoś PDA czy samej nawigacji? Jak używasz PDA to powinieneś mieć ActiveSynca i najpierw skonfigurować połączenie. Winda powinna wykryć najpierw Twoje urządzenie. Potem za pomocą ActiveSynca robisz kopię pliku iGO.db (gdiześ na swoim dysku, żebyś mógł przywrócić pierwotną wersję w razie potrzeby) z lokalizacji PDA: My Documents\iGO 2006. Następnie za pomocą tego programiku dodajesz POI i tworzy się nowy igo.db w miejsce starego
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 07.07.2009 12:28

Asus R600 podłaczam go kablem usb
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 07.07.2009 12:40

a ActiveSync go widzi?
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 07.07.2009 12:48

na XP nie :/ a na Vista nawet nawet mi nie rusza :/
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 07.07.2009 12:55

uuuu grubo, pobierz najnowszego Activa i wtedy spróbuj, na mój stan wiedzy dopóki nie uzyskasz połaczenia z PDA to to będzie kiepsko
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 07.07.2009 16:04

Spróbuj w ustawieniach USB twojego pda zmienić prędkość transmisji z szybkiej na normalną (wolną). U mnie na asusie zadziałało choć sam musiałem po wielu próbach na to wpaść.
peterlech
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) peterlech » 19.07.2009 17:52

elo,, mam automape 5.3 i akutalna mape europz,, potrzebuje punkt poi na czechy, slowacje, austie, słowenie, wegry i chorwacje?? format Uam. Ma ktoś takie?? aby byly z nie wczesniej niz marca
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 23.07.2009 19:57

punkty POI na inne państwa są na stronie POIPLAZA
http://poiplaza.com/
GPS DATA TEAM
http://www.gps-data-team.com/poi/
Nie ma tam bezpośrednio plików w formacie uam i nie ma ich za bardzo nigdzie poza ew fotoradarami i LPG na POI4AM
http://poi4am.prv.pl/
lub gotowy cały pakiet PL+EU (kilkaset tysięcy poi) do pobrania ze strony
peb.pl

Najlepiej jest jednak pobrać interesujące cię kategorie ze strony poiplaza w formacie np: gpx - garmina
a następnie przy użyciu programu POIconverter (PL i banalny)
http://poipoint.pl/programy_poi.php
Łączysz sobie wybranre kategorie z tymi co masz lub tworzysz nowy plik na wyjazd.

Co do nawigacji
------------------
Właśnie wróciłem z CRO i używałem Automapy EU najnowszej i Garmin AdriaRoute też najnowszego.
Automapa pomyliła się w Austri, gdzie prowadziła z Mikulowa do Wiednia drogą, która jest ciągle w budowie (nie wpłynęło to na przebieg podróży). NAstępnie już na wyspie PAG, szły dwie drogi równolegle: główna i stara (po drugiej stronie "solany"). Uparła się żeby jechać tą starą u ciągle przeliczała trasę na każdym skrzyżowaniu. I ostatni raz to po prostu nie miała jednej drogi i kazała jechać tymi co miała. Ja jednak na drogowskaz że jest nie prosto tylko w lewo (powrót na Pag z Zadaru) pojechałem jak znaki kazały.
W oka mgnieniu przełożyłem karty pamięci w mojej navi z Biedronki i przełączyłem się na Garmin XT z AdriaRoute... Droga po której jechałem - była i ten garmin został niemalże do końca pobytu w urządzeniu. MA Adrię super dokładną... wiele małych i maluśkich uliczek i dróżek naniesionych... jak dla mnie bomba (choć sprzęt nie dawał rady... i lekko wolno to hulało na garminie)

Na powrót znowu wrzuciłem kartę pamięci z AM bo i trasa wcześniej zapisana była i POI wgrane.
Pozdrawiam wszystkich "papierofcufff"
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 25.07.2009 21:06

Właśnie wróciłem z HR - trasę "tam" pokonywałem z AM 5.5.3, droga powrotna z IGO 8.
Zatem:
- AM w żaden sposób nie chciała pokierować mnie na drogę nr 68 omijającą "autostradę" w Słowacji, lekkie "wariacje" w Budapeszcie. Byłem w BiH która dla AM stanowi białą plamę poza drogą do Mostaru. Ogólnie - w/g mnie jest to najlepszy program nawigacyjny, doskonały interfejs a do tego doskonała dokładność map.
- IGO8 wyłączyłem jeszcze przed dojechaniem do Budapesztu. Nie mogłem dalej znieść tego programu. Irytujące komunikaty o przekroczeniu dozwolonej prędkości 80 km/h na autostradzie. Interfejs tragiczny o mapach już nie wspomnę a miałem w miarę aktualne jak na połowę lipca mapy.
Moim zdaniem - IGO8 to tragedia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone