.png)
MWN napisał(a): no i ceny są przystępne. Nie mówiąc o jedzeniu. Ja myślŁ, że Dubrovnik jest po prostu zmęczony tymi tłumami turystów i ma ich głęboko gdzieś.
Tak Zadar obejrzeć, posiedzieć przy kawie lub piwie. ale ziwedzać w promieniu 100 km jest multum. Mieszkać np. w Sukosanie lub gdzieś w okolicach Zadaru.
.png)
Czy miejscowi z Dubrovnika maja turystów gdzięś?
Nie zaobserwowalem. Są mili, sympatyczni, uczynni. Może dlatego, że po chorwacku powie się kolka slów i
.png)
MWN napisał(a):Czy miejscowi z Dubrovnika maja turystów gdzięś?
Nie zaobserwowalem. Są mili, sympatyczni, uczynni. Może dlatego, że po chorwacku powie się kolka slów i
No to spróbuj coś powiedzieć po niemiecku lub angielsku. A i po polsku nie traktują ludzi lepiej. Mam wyjątkowo złe doświadczenie; przypomniały mi się najgorsze komunistyczne czasy w Polsce. Ale jak się dobrze zastanowić, to tam komunizm trwał dłużej niż u nas....
Może byłeś za pierwszym razem pozytywnie zafiksowany i później trudno oceniać sytuację obiektywnie. Ja w Dubrovniku tego "szczęścia" nie miałem...
A jeśli chodzi o ceny to wystarczy porównaś ceny piwa: Dokładnie jak na polskich plażach: od 3,50 zł za kufel do 8,00 zł. Tam od 15 do 40 kn.
.png)
Bierut napisał(a):rafalopat napisał(a):Pojedz do Tucepi. Zrób wypad do Makarskiej, Baski Vody (tez polecam), Splitu i Dubrovnika. Hvar zostaw sobie na następny razy (teraz tam byliśmy 2 tygodnie i...... jeszcze z tydzień bym został hehehe).
Dzięki. Chyba masz rację.
.png)
adik1 napisał(a):Rafal_P napisał(a):To ja mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie coś o Villa Supertom na wyspie Pag? Przed rezerwacją chciałbym zasięgnąć opinii, żeby się nie zdziwić na miejscu.
Ja nic nie wiem o rezydęcji Supertom na wyspie Pag!
.png)
Rafal_P napisał(a):adik1 napisał(a):Rafal_P napisał(a):To ja mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie coś o Villa Supertom na wyspie Pag? Przed rezerwacją chciałbym zasięgnąć opinii, żeby się nie zdziwić na miejscu.
Ja nic nie wiem o rezydęcji Supertom na wyspie Pag!
W miasteczko Povljana. A jakie są plaże na Pagu w Povljanie?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne