Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w Chorwacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 04.04.2008 15:10

Najlepiej jednak wypoczywać na wyspie np. Dugim Otoku , a do Zadaru , zawsze można wpaść na kawę :D :wink:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.04.2008 16:35

MWN napisał(a): no i ceny są przystępne. Nie mówiąc o jedzeniu. Ja myślŁ, że Dubrovnik jest po prostu zmęczony tymi tłumami turystów i ma ich głęboko gdzieś.

Tak Zadar obejrzeć, posiedzieć przy kawie lub piwie. ale ziwedzać w promieniu 100 km jest multum. Mieszkać np. w Sukosanie lub gdzieś w okolicach Zadaru.

Ceny w Cro są zbliżone. Czy to wygnajewo typu Molunat, czy knajpka w centrum Dubrovnika. Sprawdzane dwukrotnie na przestrzeni 4 lat.

Czy miejscowi z Dubrovnika maja turystów gdzięś?
Nie zaobserwowalem. Są mili, sympatyczni, uczynni. Może dlatego, że po chorwacku powie się kolka slów i nie jest sie prostakiem i gburem. Parę zachowań Polakow w Dubrovniku widziałem.... :roll:

Zadar? Kwestia gustu. Sibenik także niczego sobie; Trogir, etc.

Sukosan.
W Sukosanie jest fajna marina

:mrgreen:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.04.2008 16:36

EDIT

Dubel... :oops:
Ostatnio edytowano 04.04.2008 17:15 przez FUX, łącznie edytowano 2 razy
rafalopat
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rafalopat » 04.04.2008 17:01

Pojedz do Tucepi. Zrób wypad do Makarskiej, Baski Vody (tez polecam), Splitu i Dubrovnika. Hvar zostaw sobie na następny razy (teraz tam byliśmy 2 tygodnie i...... jeszcze z tydzień bym został hehehe).
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.04.2008 17:16

rafalopat napisał(a): (teraz tam byliśmy 2 tygodnie i...... jeszcze z tydzień bym został hehehe).

Mi po trzech ze dwa lata temu było malo.... :twisted:
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 04.04.2008 20:11

Nie zaobserwowalem. Są mili, sympatyczni, uczynni. Może dlatego, że po chorwacku powie się kolka slów i

No to spróbuj coś powiedzieć po niemiecku lub angielsku. A i po polsku nie traktują ludzi lepiej. Mam wyjątkowo złe doświadczenie; przypomniały mi się najgorsze komunistyczne czasy w Polsce. Ale jak się dobrze zastanowić, to tam komunizm trwał dłużej niż u nas....

Może byłeś za pierwszym razem pozytywnie zafiksowany i później trudno oceniać sytuację obiektywnie. Ja w Dubrovniku tego "szczęścia" nie miałem...

A jeśli chodzi o ceny to wystarczy porównaś ceny piwa: Dokładnie jak na polskich plażach: od 3,50 zł za kufel do 8,00 zł. Tam od 15 do 40 kn.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.04.2008 21:01

MWN napisał(a):
Nie zaobserwowalem. Są mili, sympatyczni, uczynni. Może dlatego, że po chorwacku powie się kolka slów i

No to spróbuj coś powiedzieć po niemiecku lub angielsku. A i po polsku nie traktują ludzi lepiej. Mam wyjątkowo złe doświadczenie; przypomniały mi się najgorsze komunistyczne czasy w Polsce. Ale jak się dobrze zastanowić, to tam komunizm trwał dłużej niż u nas....

Może byłeś za pierwszym razem pozytywnie zafiksowany i później trudno oceniać sytuację obiektywnie. Ja w Dubrovniku tego "szczęścia" nie miałem...

A jeśli chodzi o ceny to wystarczy porównaś ceny piwa: Dokładnie jak na polskich plażach: od 3,50 zł za kufel do 8,00 zł. Tam od 15 do 40 kn.

Ty jakis frustrat i malkontent jesteś.... :wink:
Bierut
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bierut » 05.04.2008 12:02

rafalopat napisał(a):Pojedz do Tucepi. Zrób wypad do Makarskiej, Baski Vody (tez polecam), Splitu i Dubrovnika. Hvar zostaw sobie na następny razy (teraz tam byliśmy 2 tygodnie i...... jeszcze z tydzień bym został hehehe).

Dzięki. Chyba masz rację.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.04.2008 14:13

Zadar mi sie podobał, jest co pozwiedzać w centrum. Mieszkałem ze 3 km od miasta i chodziliśmy sobie na spacerki na rynek. W Zadarze jadłem chyba największe lody w Cro :) Także w Zadarze byłem w najgorzej obsługiwanej konobie w czasie 10 wyjazdów do Cro. W Dubrovniku byłem 4 razy i nigdy w restauracji nie potraktowano nas źle. Różnicy w cenach nie zauważyłem. Mówiłem i po polsku i po chorwacku. Wydaje mi sie , że obsługują nas tak jak my sie zachowujemy. W Orebicu w mojej ulubionej konobie , szef sali zafundował nam od siebie (14 osób) po browcu dla facetów, kieliszku wina dla kobitek i po coli dla dzieciaków. Oprócz tego , normalnie po travaricy na koniec... :) A obok nasi rodacy pakowali chleb ze stołu do torby, bo płacone... :(
Rafal_P
Podróżnik

Postnapisał(a) Rafal_P » 14.04.2008 13:44

To ja mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie coś o Villa Supertom na wyspie Pag? Przed rezerwacją chciałbym zasięgnąć opinii, żeby się nie zdziwić na miejscu.
adik1
Globtroter

Postnapisał(a) adik1 » 14.04.2008 18:39

Rafal_P napisał(a):To ja mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie coś o Villa Supertom na wyspie Pag? Przed rezerwacją chciałbym zasięgnąć opinii, żeby się nie zdziwić na miejscu.

Ja nic nie wiem o rezydęcji Supertom na wyspie Pag!
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.04.2008 19:58

Bierut napisał(a):
rafalopat napisał(a):Pojedz do Tucepi. Zrób wypad do Makarskiej, Baski Vody (tez polecam), Splitu i Dubrovnika. Hvar zostaw sobie na następny razy (teraz tam byliśmy 2 tygodnie i...... jeszcze z tydzień bym został hehehe).

Dzięki. Chyba masz rację.

... z tym że nie napewno :wink: Ja polecam jak zwykle najpiękniejszą , jedyną w swoim rodzaju Splitską na Bracu :D
http://www.adria-island.org/pl/miasto/c ... a/splitska
http://www.aniva.hr/Brac/Page/Brac%20Splitska%20pl.html :D
Rafal_P
Podróżnik

Postnapisał(a) Rafal_P » 16.04.2008 06:22

adik1 napisał(a):
Rafal_P napisał(a):To ja mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie coś o Villa Supertom na wyspie Pag? Przed rezerwacją chciałbym zasięgnąć opinii, żeby się nie zdziwić na miejscu.

W miasteczko Povljana. A jakie są plaże na Pagu w Povljanie?
adik1
Globtroter

Postnapisał(a) adik1 » 16.04.2008 16:54

Rafal_P napisał(a):
adik1 napisał(a):

W miasteczko Povljana. A jakie są plaże na Pagu w Povljanie?

Też nie wiem
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 16.04.2008 17:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie w Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone