Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agus512
Globtroter
Gdzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus512 » 13.12.2006 15:11

Czy są w Chorwacji jakies miejsca,miasta itp. które warto zobaczyc lub zwiedzic? Pytam się dla tego że w zeszłym roku jak byłam w Chorwacji to byłam w Plitvicach i bardzo mi się tam podobalo. PISZCIE! :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2006 15:24

Tu przeczytasz co jest polecane ;)

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=12481

Pozdraviam :papa:
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 13.12.2006 15:27

Ja zwiedziłam całą Riwierę Makarską(głównie Makarska,Podgora,Tucepi,Masyw Biokovo...) Dubrownik,Zadar,Zagrzeb,Plitvice,wodospady na rzece Krka,Split,Sukosan-miasteczko koło Zadaru i wierz mi wszędzie było pięknie i warto zobaczyć wszystko.
Pozdrav.
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 13.12.2006 16:22

Polecam kupić tą książkę i poczytać a dokładnie dowiesz się co warto zobaczyć w Cro

http://www.bezdroza.com/?page=shop/flyp ... artner=123
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 13.12.2006 17:56

agus512 napisał(a):Czy są w Chorwacji jakies miejsca,miasta itp. które warto zobaczyc lub zwiedzic?

Dubrownik obowiązkowo :!: :hut:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 13.12.2006 20:54

agus512 napisał(a):Czy są w Chorwacji jakies miejsca,miasta itp. które warto zobaczyc lub zwiedzic? Pytam się dla tego że w zeszłym roku jak byłam w Chorwacji to byłam w Plitvicach i bardzo mi się tam podobalo. PISZCIE! :)

:lol: :lol: Eeeh, w tej Chorwacji to nie ma nic ciekawego :lol: :lol:

A na poważnie polecam forum i przewodniki - Wiedzy i życia, żeby wgłebić się w temat wizualnie; W kraju lawendy i wina żeby się wgłębić uczuciowo, a na miejscu najbardziej konkretny Globtrotera.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.12.2006 21:33

ja zrobilem tak
1. kupilem przewodnik paskala
2. poczytalem gdzie sa plaze FKK
3. przeszukalem fora
4. zerknalaem na mape
5. pojechalismy na Istrie
6. kolejnego roku znow pojechalismy na Istrie

... i tak sie zaczelo ...

zgadnij gdzie pojedziemy jak bedziemy mieli na to czas?

tak, wlasnie na Istrie

blisko, ladnie, komfortowe kampy i nagie plaze
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 13.12.2006 21:54

Chorwacja jest godna zobaczenia bez względu na region.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 13.12.2006 21:59

piotrulex napisał(a):ja zrobilem tak
3. przeszukalem fora
4. zerknalaem na mape

tak, wlasnie na Istrie

a nie ciągnie Cię żeby zobaczyć coś innego w Cro oprócz Istrii :?: :?
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 13.12.2006 22:30

agus512 napisał(a):Czy są w Chorwacji jakies miejsca,miasta itp. które warto zobaczyc lub zwiedzic? Pytam się dla tego że w zeszłym roku jak byłam w Chorwacji to byłam w Plitvicach i bardzo mi się tam podobalo. PISZCIE! :)

Jak pojedziesz następnym razem to się rozglądaj i wówczas poznasz odpowiedź na swoje pytanie, ja zadałabym wręcz odwrotne pytanie i może wtedy byłaby jakaś jedna konkretna odpowiedź lub w ogóle. Teraz siedzę sobie pod Zagrzebiem, bo"Masowa ucieczka do Cro" jakoś przesuwa się w czasie i czekam na resztę forumowiczów. Pozdro...... :hut: :papa: :hut: :lool: :lool: :lool:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 14.12.2006 17:06

rich72 napisał(a):
piotrulex napisał(a):ja zrobilem tak
3. przeszukalem fora
4. zerknalaem na mape

tak, wlasnie na Istrie

a nie ciągnie Cię żeby zobaczyć coś innego w Cro oprócz Istrii :?: :?

No właśnie,może w tym roku dla odmiany Dalmacja? (z fkk nie ma tam problemu :) ).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.12.2006 20:04

rich72 napisał(a):a nie ciągnie Cię żeby zobaczyć coś innego w Cro oprócz Istrii :?: :?

moze doslownie 100 czy 200km dalej, moze jakas pobliska wyspa no i obowiazkowo Plitvice

jeden warunek jest aby na campie byl przyzwoity basen ze slodka woda - wielu sie z tego smieje lecz z reguly Ci co nigdy takiego na campie nie mieli
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.12.2006 20:07

saturn_18 napisał(a):
No właśnie,może w tym roku dla odmiany Dalmacja? (z fkk nie ma tam problemu :) ).

nie chce nam sie tracic czasu aby jechac dalej

wiemy ze dalej jest ladniej i taniej - jednak po prostu szkoda nam czasu

no i wazne aby dojechac jednym ciagiem z Katowic gdzie po drodze sie u rodzinki zatrzymujemy

teraz pojedziemy dopiero jak budowa nam na to pozoli. musimy tez zmienic autko na mlodsze i z klima - 8 miesieczna coreczka a autko juz 11 lat i prawie 200tkm przebiegu

astra kombi rulezzzzzzzzzzzzzzzzzz :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.12.2006 23:16

piotrulex napisał(a):
rich72 napisał(a):a nie ciągnie Cię żeby zobaczyć coś innego w Cro oprócz Istrii :?: :?

moze doslownie 100 czy 200km dalej, moze jakas pobliska wyspa no i obowiazkowo Plitvice

jeden warunek jest aby na campie byl przyzwoity basen ze slodka woda - wielu sie z tego smieje lecz z reguly Ci co nigdy takiego na campie nie mieli

Jest koło Zadaru (początek Dalmacji) kemping z basenem. ale nie FKK.
Z Katowic można tam dojechać w jeden dzień, jeśli nie będzie korków na autostradach i w tunelach
http://autocamp-peros.hr/cro/bazen.htm
W Dalmacji jest zdecydowanie mniej kempingów naturystycznych niż na Istrii
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 15.12.2006 10:17

piotrulex napisał(a):

ja się nie śmieję ale nie powiem że nie uśmiecham - należę do grupy tych co naturalną wodę cenią wyżej niż słodką basenową. W Egipcie w hotelu Golden Five były baseny ze słodką i przez 17 dni nawet nogi w nich nie zamoczyłem bo miałem morze Czerwone. Córcia od 2004 (od 1,5 roczku) też pławi się w Jadranie i przywykła do słonej. :D
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone