Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie miedzy Zadrem a Splitem jechać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gery77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gery77 » 16.03.2011 20:05

Wita,
W tym roku po raz pierwszy wybieramy się na Chorwację. Szukam jakiegoś fajnego miejsca pomiędzy Zadarem a Splitem, czyli Dalmacja Północno-Środkowa. Zależy mi na jakimś spokojnym małym miasteczku gdzie można w dzień poleżeć na fajnej plaży a wieczorkiem wyskoczyć na jakieś piwko lub coś zjeść. Dodam że jedziemy z małymi dziećmi, będzie nas w sumie 10 osób. Dobrze aby morze było z długą płycizną tak aby dzieciaki mogły spokojnie się pluskać w wodzie. Raczej w grę nie wchodzi wyspa.
Szukamy apartamentu.
Myślę o takich miasteczkach jak: Rogoźnica, Marina, Pakostane, Trogir, lub jakieś wioski bardzo blisko małych miasteczek.
Głównie zależy mi na ciszy i spokoju i szukam pod kontem dzieci.
Czy macie jakieś miejsca godne polecenia?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2011 21:18

Primośten
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 16.03.2011 23:33

Turanj lub Sv. Filip i Jakov - na prawdę małe, ale nie za...pia :) Byłem z 9-miesięcznym dzieckiem.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.03.2011 23:48

Szymuś napisał(a):Turanj lub Sv. Filip i Jakov - na prawdę małe, ale nie za...pia :) Byłem z 9-miesięcznym dzieckiem.

Turanj - spokojny. Sv. Filip już nie tak bardzo...
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.03.2011 10:33

arturac napisał(a):Primośten

jak w sezonie to raczej cicho nie będzie ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2011 10:49

CinnamonGirl napisał(a):
arturac napisał(a):Primośten

jak w sezonie to raczej cicho nie będzie ;)

jak nie Primośten to???
gery77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gery77 » 17.03.2011 11:51

A co sądzicie o takiej miejscowości jak Vinišće koło Mariny?
Jak w sezonie to raczej nigdzie chyba nie będzie cicho ;-), to może inaczej gdzie na pewno nie jechać?
Załączam mapkę terenu gdzie szukam:

Obrazek
[/url]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 17.03.2011 11:59

Cicho i spokojnie ale tylko dwie knajpki na krzyż - Sevid ... za to otwarte morze :D

Rogoxnica czy Primosten to prawie metropolie tak po parę ładnych tysięcy ludzi w sezonie , ale tez otwarte morze - a nie jakieś zatoczki z widokami na nieodległe wyspy ....

Biograd i Vodice b=nie bierz pod uwagę :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.03.2011 12:04

Wybieram się do Vinisce... Również szukam spokoju, ciszy i łagodnego wejścia do morza. :D Myślę, że będzie to dobry wybór. :-)

Możesz poczytać o tej miejscowości:

:arrow: tu, tu,
tu i i tu.

Ha...:lol: w tym roku szykuje się mały najazd na tą miejscowość. ;-)

Pozdrawiam. :papa: :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.03.2011 12:13

Primosten i Rogoznica i nikt nie każe wybierać apartamentu w samej miejscowości. Obrzeża obu są wyjątkowo ładne i ciche nikomu nie zaszkodzi np 2 km do centrum jednego czy drugiego.
Zawsze dla leniwych jest auto :D
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 17.03.2011 13:33

A ja ciągle polecam Otok Murter,w sezonie wszędzie ludzi dużo ale na Murterze chociaż plaże względne zwłaszcza Podvrhem (nie wiem czy dobrze to napisałem)ale polecam :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.03.2011 14:11

consett0805 napisał(a):Primosten i Rogoznica i nikt nie każe wybierać apartamentu w samej miejscowości. Obrzeża obu są wyjątkowo ładne i ciche nikomu nie zaszkodzi np 2 km do centrum jednego czy drugiego.

No tak nie problem dla dorosłych, ale z małymi dziećmi drałować 2 km ;) a tak autem dojeżdżać to ani piwka ani winka nie mowiąc o masakrycznych cenach parkingów np w Primostenie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2011 14:24

CinnamonGirl napisał(a):
consett0805 napisał(a):Primosten i Rogoznica i nikt nie każe wybierać apartamentu w samej miejscowości. Obrzeża obu są wyjątkowo ładne i ciche nikomu nie zaszkodzi np 2 km do centrum jednego czy drugiego.

No tak nie problem dla dorosłych, ale z małymi dziećmi drałować 2 km ;) a tak autem dojeżdżać to ani piwka ani winka nie mowiąc o masakrycznych cenach parkingów np w Primostenie.

jak nie Primośten to???
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 17.03.2011 14:44

Miasteczkiem,które pogodzi potrzeby i dorosłych i dzieci jest Pakostane.Plaże do wyboru a teren prawie płaski tak więc dla dzieci lepiej.W centrum kilka sklepów,knajp i trochę atrakcji dla dzieciaków a ponadto świetna baza wypadowa do Zadaru,Sibenika czy na wodospady na rzece Krka nadto wycieczki statkiem na Kornatti .....
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.03.2011 14:46

Moze jesli Rogoznica to dzielnica Lozica - sama o niej myslałam kiedys - trochę oddalona od 'centrum'. Lub mniejsza miejscowość Razanj
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone