Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gaśnica samochodowa i jej legalizacja...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 15.06.2007 13:25

Gaśnica to mały wydatek i jeśli jest juz stara to warto kupić nową.
Jak coś (odpukać) się stanie to warto mieć sprawną.
Jasne, że jedna moze nic nie dać, ale często jest, tak, że 10 innych kierowców też ma niesprawne i nawet mały pożar jest nie do ugaszenia.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 15.06.2007 16:12

W Tesco chyba kosztowała mnie ok 30 zł. Mam nadzieje że nie kupiłem pustej. :-)
AnnaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 19.06.2007 09:30

Wczoraj tato mi wzial gasnice i poszedl zalegalizowac, pan nawet nie sprawdzil tej ganicy, wzial 5 zl dal naklejke, byl ogolnie pijany i tak nie mam pewnosci czy ta gasnica dziala...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.06.2007 09:41

AnnaW napisał(a):Wczoraj tato mi wzial gasnice i poszedl zalegalizowac, pan nawet nie sprawdzil tej ganicy, wzial 5 zl dal naklejke, ...

Tak robią przez pierwsze 3-4 lata, potem wymieniają proszek ( 15zł ). Czytałem w gazetce, że nowa gaśnica (kilogramowa) w Selgrosie kosztuje poniżej 20zł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2007 18:37

felder*eagles napisał(a):
Wasz Cromaniakowy strażak

Szaki, jesteś z Fire Department? Fajnie 8)
Możesz mi poradzić kto w Opolu by mi odnowił gaśnicę? Znalazłem Supon ale oni żyją w starych czasach - przyjść do 14.00

Witam,firma Tech-Poż ,mieści się przy ul. Ozimska 97(na skrzyżowaniu z Kani)
Ostatnio edytowano 25.06.2007 21:57 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 19.06.2007 19:39

Dla zainteresowanych z okolic Bytomia - Czeladzi: około miesiąc temu jechałem trasą pomiędzy Bytomiem a Czeladzią tzw. "starą czwórką". Jak się nie mylę to na odcinku Piekar Śląskich - przedłużenie ul. Siemianowickiej, jadąc w kierunku Czeladzi po lewej stronie za torami tramwajowymi widziałem punkt legalizacji gaśnic. Mieścił się w budynku po dawnej nastawni kolejowej obok komisu z maszynami budowlanymi. Reklama "krzyczała", że kompleksowa legalizacja wszystkich typów gaśnic kosztuje 7 PLN. Osobiście nie korzystałem więc nie mówię tutaj o jakości wykonania usługi. Może ktoś jednak jest w potrzebie i będzie mógł wykorzystać taką informację jeżeli uzna to za stosowne.

Pozdrawiam :papa:
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 25.06.2007 10:51

Witam
Wczoraj zakupiłem nowiutką gaśnicę w Auchmanie za 19 zł.
Pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 25.06.2007 13:19

W Auchanie - Wroclaw Bielany 1 kg gaśnica z ważnością do 31.12.2008r kosztowala ok 24 zl
Muszę chyba kupić bo moja jest nielegalizowana od nowości samochodu - czyli od 7 lat..... :oops:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gaśnica samochodowa i jej legalizacja... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone