Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotosik zmienia zasady...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2009 08:13

Popiel napisał(a):Zbytnio nic nie wymyślił i zrobiłem podobnie jak Wy. Poszły 3browce!

wysłałeś priorytetem czy zwykłym poleconym, bo się doczekać nie mogę :wink:
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 26.02.2009 08:26

Witam Szanownych Cromaniaków

Od lat korzystam z ImageShack,limit dzienny 300Mega i żadnych problemów.
Moja propozycja na łatwe i szybkie wrzucanie fotek:
- zarejestrowac się na stronie ImageShack
- ze strony ImageShack - Tolls ściągnąć plugin/dodatek do IE lub Firefoksa
i zainstalować
- potem tylko zalogowac się z poziomu przeglądarki i wrzucać łatwo i przyjemnie fotki

Pozwodzenia i pozdrawiam
Bartosz
[/url]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2009 09:58

jan_s1 napisał(a):Ponieważ nie czuję się zbyt mocno w tym temacie, bardzo proszę o małe wyjaśnienie. Mam zdjęcia w Fotosiku w rozmiarze 800 x 600. W zeszłym roku mogłem bez problemów umieszczać te zdjęcia na forum. Widzę, że obecnie mogę umieścić tylko miniaturkę, która rozwija się po przyciśnięciu przycisku. Czy do umieszczenia zdjęcia w pełnym rozmiarze muszę mieć płatne konto PRO? Jeśli tak jest rzeczywiście, to ten cały Fotosik należałoby zbojkotować, bo nie wiadomo, co wymyślą jutro. Pozdrawiam. Jan.

Fotosik chce za publikowanie zdjęć 800X600 około 10,00zł za misiąc.
Poszedłem za radą Lidia K i wgrałem Picasa 3 > Picasa Web . To dobra propozycja. Przy wgrywaniu zdjęć na Forum cro.pl bardzo przydatne są rady Krzysztof FF.Pozdrawiam. :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.03.2009 13:18

Pytanie do znawców fotosika - czy zamieszczając zdjęcia w albumie jako PRYWATNE inni użytkownicy widzą je czy nie?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.03.2009 13:20

Nie widzą ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.03.2009 13:23

Leszku - Nie wiem co na znaczyć to oko. Nie zamierzam zamieszczać zdjęć XX :) - chodzi mi o to, że jeśli nie widzą to nie będą potencjalnymi nabijaczami transferu.
Rozumiem, że widzą tylko te osoby, które są jako znajomi - tak?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.03.2009 13:26

Jacku transfer jest nabijany w momencie umieszczenia zdjęcia na forum, lub allegro - tzw. ruch pozafotosikowy. Ruch wewnątrz platformy fotosika jest inaczej liczony przez samego fotosika.

P.S. Sprawdź, czy zobaczysz album ze zdjęciami ze Szwajcarii na mojej stronie :)

http://leszek-skupin.fotosik.pl/alb/1
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.03.2009 13:44

Leszek Skupin napisał(a):Jacku transfer jest nabijany w momencie umieszczenia zdjęcia na forum, lub allegro - tzw. ruch pozafotosikowy. Ruch wewnątrz platformy fotosika jest inaczej liczony przez samego fotosika.

P.S. Sprawdź, czy zobaczysz album ze zdjęciami ze Szwajcarii na mojej stronie :)

http://leszek-skupin.fotosik.pl/alb/1

Leszek - to wiem - wewnątrz nic - ale chodzi mi właśnie o takie zamieszczanie zdjęć nie przeze mnie - czyli kto inny moje zdjęcie hotlinkuje i nabija mi transfer.
Czy jak album jest PRYWATNY to go po prostu nie widać jak ja Twojej Szwajcarii - si?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.03.2009 13:50

Si :D

Czyli Ty możesz hotlinkować swoje zdjęcia, ale już kto inny nie... no chyba, że zalinkuje je z Twojego postu :twisted:, w którym wywlekłeś niewidzialne w Fotosiku zdjęcie na światło forumowe ;)

Pozdrav :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.03.2009 13:59

Po całym forumowym wykładzie o prawach autorskich :) chyba nikt taką świnią nie będzie.
THX
Miłego...
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.