jan_s1 napisał(a):Obiecałem, że do kapliczki będę wracał i słowa dotrzymałem.![]()
Nr 2 - piękny kadr i światło.
Bez uwag.
.png)
longtom napisał(a):...ale to centralne słoneczko, jak dla mnie, trochę za mocne.
BeJur napisał(a):rozświetlałeś pierwszy plan???
Jacek S napisał(a):
Nr 2 - piękny kadr i światło.
Bez uwag.
.png)
jan_s1 napisał(a):Przy takiej rozpiętości tonalnej wszystko oprócz nieba było w oryginale jedną wielką czarną plamą. Taka to przypadłość matrycy, o czym doskonale wiesz. Nie rozświetlałem więc osobno pierwszego planu, ale musiałem nieco rozświetlić wszystko oprócz nieba, żeby fotka możliwie jak najbardziej przypominałe stan rzeczywisty. Starałem się przy tym nie przesadzić z tym rozświetlaniem i myślę, że chyba nie jest za jasno.
.png)
jan_s1 napisał(a):Tak nie było na surowym zdjęciu. W naturze było jaśniej.No ale oko ludzkie to nie matryca aparatu.
.png)
BeJur napisał(a):do zimy nie dałaśAnai napisał(a):Bawię się ostatnio troszkę fotografią kulinarną, wszędzie tym spamuję, więc i tu wkleję![]()
jan_s1 napisał(a):Na tym zupełnie się nie znam, ale tak na czuja - czy cała zebra nie powinna być ostra?
.png)
longtom napisał(a):
Pogadało by się w realu...
przy jakimś godnym napitku.
Anai napisał(a):jan_s1 napisał(a):Na tym zupełnie się nie znam, ale tak na czuja - czy cała zebra nie powinna być ostra?
Nie!
Powinna być słodka...![]()
.png)
.png)
arturac napisał(a):bardzo ładna zebra,jakbyś szarlotkę kiedyś robiła:) to się polecam:)
jan_s1 napisał(a):Bo wiesz... ja piekę i konsumuję tylko mięsa wszelakie, a słodkości nie używam.
am1974 napisał(a):Jak wiadomo fotografia to oszustwo, ale co powiedzieć o fotografii kulinarnej w takim razie...?![]()
am1974 napisał(a):Może coś Ci się jednak przyda z tego poradnika... tylko nie jedz potem tego ani nikogo nie częstuj...