Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

fotelik samochodowy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kacper111
Cromaniak
fotelik samochodowy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 29.05.2011 16:58

witka
pytanie całkowicie nie związane z Chorwacją( a może troszke)
czy używał ktoś takiego fotelika dla dzieciaczka ?

http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-patti ... -9343.html
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 29.05.2011 18:14

IHMO wybrałbym fotelik, który był testowany i ma dobre wyniki
W końcu dla dziecka najważniesze bezpieczeństwo tym bardziej że ma to być fotelik 9-36 kg więc do ok 12 lat.
Dużo grzebałem po różnych testach i mój wybór padł na:
Cybex Pallas

Tu rózne testy fotelików:
testy fotelików 1
testy fotelików 2
testy fotelików 3
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.05.2011 07:23

Kasper, ten który pokazałeś ma dość niewielkie trzymanie boczne głowy (albo tylko na obrazku to tak wygląda). Jam mam ten, kupiony kilka lat temu i do dziś 9-cio letnia córa w nim wygodnie jeździ, zużycia materiałów zero a kosztuje podobne pieniądze co ten który przedstawiłeś. Swego czasu był jednym z najlepiej wypadających w crash testach i tym kryterium się kierowałem, bo nigdy nie wiesz co na trasie Cię zaskoczy.
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 02.06.2011 10:19

Ja mam dwa takie http://www.autofoteliki.pl/recaro-young ... 3,112.html i powiem szczerze że są rewelacyjne. Super tapicerka (wkładasz do pralki i wygląda jak nowa).
Na prawdę polecam.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 02.06.2011 11:13

A takie oglądałeś? Jane
Sprawuje się naprawdę super.
Polecam
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 29.07.2011 21:27

Przede wszystkim szukaj fotelika z homologacją - norma najnowsza chyba ECE R44 - to najważniejsze. Potem jak pociecha starsza dochodzi jeszcze, żeby sama sobie wybrała (przy Twojej sugestii oczywiście :twisted: głownie kolor).

Ja mama dla 7 latka RODI XR - sam wybrał czerrrrrrrrrrrrwony a aja trochę pomogłem wybrać model i firmę :D
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 29.07.2011 21:38

Homologacja niewiele daje. Cytując za fotelik.info :
"Wszystkie foteliki dopuszczone do legalnego obrotu są co prawda poddawane tzw. testom homologacyjnym (atest, zgodność z normą ECE R44-04). Niestety wymagania stawiane fotelikom przez homologację są tak niskie, że większość produkowanych obecnie fotelików przechodzi gładko przez te testy. Poddawanie fotelików niezależnym testom w niezależnych laboratoriach, takich jak ADAC, pokazuje, że niektóre z fotelików oferowanych na rynku okazują się być skrajnie niebezpieczne. "
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.07.2011 11:19

Przyszła pora na nowy fotelik dla Maji - padło na Romer Kid
Tomasz.M
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 30.07.2011 11:26

Z grupy 9-36 polecam Recaro Young Sport.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.