Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja na Euro 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy Chorwacja wyjdzie z grupy eliminacyjnej?

Ankieta wygasła 19.06.2012 16:59

Tak
39
78%
Nie
11
22%

Liczba głosów : 50

walp
Weteran
Chorwacja na Euro 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.05.2012 09:49

Jak wiemy Chorwacja jest uczestnikiem EURO 2012 i gra w grupie C z Hiszpanią, Włochami oraz Irlandią.
Możemy pobawić się w typowanie wyników meczów oraz w prognozę, czy drużyna Chorwatów wyjdzie z grupy, jak daleko zajdzie w turnieju itp.
Niewątpliwie z drużyną, w której grają Luka Modrić, Ivica Olić oraz Darijo Srna będzie trzeba się liczyć w turnieju. W 2008 doszli do ćwierćfinału.
Zapraszam do dyskusji.

n razy zmieniane, bo ankieta nie chciała się wczytać :(
Ostatnio edytowano 04.06.2012 17:07 przez walp, łącznie edytowano 8 razy
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 24.05.2012 10:38

Ja mam szczęście i będę mógł obejrzeć na żywo Hrvatską w akcji, 14.06 z Włochami w Poznaniu i 18.06 w Gdańsku z Hiszpanią. Moim zdaniem kluczowym meczem będzie pierwszy mecz z Irlandią, który Chorwaci muszą wygrać. Włosi - zespół nieobliczalny... niby catenaccio, ale sa do ogrania. Hiszpania moim zdaniem faworyt nie tylko tej grupy ale i kandydat do Mistrzostwa.
Fajny ten czerwiec... Najpierw fajny mecz w Poznaniu, później śmigam od 15.06 do 20.06 do Władysławowa w międzyczasie drugi meczyk, a 29.06 na dwa tygodnie Chorwacja...Pisak
Zycie jest piękne :D :D :D
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 24.05.2012 15:48

damianołódź napisał(a):Ja mam szczęście i będę mógł obejrzeć na żywo Hrvatską w akcji, 14.06 z Włochami w Poznaniu i 18.06 w Gdańsku z Hiszpanią. Moim zdaniem kluczowym meczem będzie pierwszy mecz z Irlandią, który Chorwaci muszą wygrać. Włosi - zespół nieobliczalny... niby catenaccio, ale sa do ogrania. Hiszpania moim zdaniem faworyt nie tylko tej grupy ale i kandydat do Mistrzostwa.
Fajny ten czerwiec... Najpierw fajny mecz w Poznaniu, później śmigam od 15.06 do 20.06 do Władysławowa w międzyczasie drugi meczyk, a 29.06 na dwa tygodnie Chorwacja...Pisak
Zycie jest piękne :D :D :D

Naprawde piekne,fajny masz terminarz :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.05.2012 07:37

kamil1929 napisał(a):Naprawde piekne,fajny masz terminarz :wink:

Terminarz naprawdę fajny ;) Oby nasi kopacze podobnego nie mieli, że 2 meczyki w Stolicy, potem śmigają na kilka dni na meczyk do Wrocławia i 17 czerwca udają się na urlopy do Cro...;)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 26.05.2012 10:48

Pozwolę się dołączyć do dyskusji.
Swoim skromnym zdaniem niestety nie daję szans Chorwacji na wyjście z grupy. Na Luce Modricu nie można budować siły drużyny, a Olić jest zupełnie bez formy co unaocznił finał LM. W straciu z bardzo silną Italią, którą ja osobiście widzę jako zwycięzcę tegorocznego Euro nie daję drużynie Slavena Bilica szans. Podobnie może wygladać spotkanie z Hiszpanią.
Pozdrawiam.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.05.2012 13:06

pablo74 napisał(a):Pozwolę się dołączyć do dyskusji.
Swoim skromnym zdaniem niestety nie daję szans Chorwacji na wyjście z grupy. Na Luce Modricu nie można budować siły drużyny, a Olić jest zupełnie bez formy co unaocznił finał LM. W straciu z bardzo silną Italią, którą ja osobiście widzę jako zwycięzcę tegorocznego Euro nie daję drużynie Slavena Bilica szans. Podobnie może wygladać spotkanie z Hiszpanią.
Pozdrawiam.

Czy Włosi to aby na pewno taka mocna drużyna? Hmmm... Tutaj bym się zastanowił... Kibicuję (na odległość ale zawsze ;)) Juventusowi więc staram się chociaż trochę być na bieżąco z ligą włoską i wg mnie kluby a co za tym idzie zawodnicy w ostatnim czasie mocno pociągnęli w dół...
To już nie reprezentacja z Nestą, Cannavaro, Gattuso, Del Piero, Maldinim...
I chociaż życzę Włochom jak najlepiej to wg mnie w starciu z Hiszpanią i Chorwacją nie mają większych szans.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 26.05.2012 13:43

No cóż, ja jednak będę przy swoim obstawał:).
Ale skoro kibicujesz Juve, jak i zresztą ja, to zauważasz zapewne iż trzon defensywy Starej Damy będzie zapewne filarem reprezentacji Włoch. A sam wiesz iż Juve zakończył sezon bez przegranej, a przeżywający drugą młodość w barwach Juve Pirlo będzie łacznikiem miedzy defensywą z Buffonem, Barzaglim, Bonuccim i Chiellinim a pomocą z Marchisio i Peppe.Czyli jakby nie patrzeć skałd znany i dobrze zgrany.
Juve zdobył mistrzostwo w cieżkiej walce, nikt mu go za darmo nie dał.
Jak wspomniałem Italia dla mnie jest widziana jako zdobywca tytułu.
Aczkolwiek nie sposób zauważyć iż dla Chorwacji mecz inauguracyjny z Irlandią może mieć znaczące znaczenie.Przy wygranej nad graczami z Zielonej Wyspy, ich drugi mecz będzie stawiał ich w roli rozdającego karty, w przypadku zwycięstwa Włoch lub Hiszpanii, w ich bezpośrednim starciu.
Jakby na to nie patrzeć, szykują sie nam szalenie ciekawy turniej.
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 26.05.2012 17:07

Dokładnie Pablo.... turniej będzie ciekawy... A Chorwaci, moim zdaniem mają w tej grupie najlepszy układ meczów, jeśli dobrze "wejdą" w turniej i wygrają z Irlandią, uwierzą w siebie i może być różnie.
Ja oczywiście przede wszystkim kibicuję Naszym, ale nawet nie pisałem się na stronie Uefa na mecze Polskiej Reprezentacji. Bardziej liczył się klimat na mieście, i fakt uczestnictwa w tej przedmeczowej atmosferze, na samym meczu i wieczornych atrakcjach
Stąd decyzja o zakupie bilecików na mecze Gdańsk i Poznań
Z drugiej strony....Wywiad z Perquisem i koleś nawija po francusku...
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 26.05.2012 17:44

"..Dokąd płynie miasto moich snów?
Dokąd płynie niekochana Łódź?..."

Pozwoliłem sobie zacytować Comę, tytułem pozdrowienia dla damianołódź:D
Jako mały chłopiec kibicowałem RTS gdy rywalizował z Liverpoolem i Juventusem:).
Tak się zastanawiam...18.06 będę w Orebić, wtedy też Chorwaci grają z Hiszpanią...może być to arcyważny mecz dla obu drużyn..:)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.05.2012 07:15

pablo74 napisał(a):"..Dokąd płynie miasto moich snów?
Dokąd płynie niekochana Łódź?..."

Pozwoliłem sobie zacytować Comę, tytułem pozdrowienia dla damianołódź:D
Jako mały chłopiec kibicowałem RTS gdy rywalizował z Liverpoolem i Juventusem:).
Tak się zastanawiam...18.06 będę w Orebić, wtedy też Chorwaci grają z Hiszpanią...może być to arcyważny mecz dla obu drużyn..:)

A ty jako gospodarz całego zamieszania będziesz musiał udobruchać Chorwatów w razie niepowodzenia...;) Tak sobie myślę, ze jak podopieczni Slavena Bilicia dobrze wypadną na turnieju to i my krzywdy nie będziemy mieć w czasie naszych wakacji...
Co do Perquisa to ważne, że pokazał, że mu zależy. Wiem, że to dla niego promocja, chęć negocjacji lepszego kontraktu, ale też ryzykuje bo jak zagrają lipę to z transferu do Bordeaux nici...;)
A to, że rozmawia po francusku mi nie przeszkadza. Taki Smuda, Rybus, Mierzejewski niby mówią po polsku a sklecić poprawnie gramatycznego zdania nie potrafią. Niech i Perquis rozmawia po rosyjsku byleby strzelał takie bramki jak wczoraj i grał z takim zaangażowaniem.
Ale hymn śpiewali wszyscy, przynajmniej ustami ruszali ale się zgadzało ;)
Ostatnio edytowano 27.05.2012 11:04 przez sviva, łącznie edytowano 1 raz
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 27.05.2012 09:50

A ty jako gospodarz całego zamieszania będziesz musiał udobruchać Chorwatów w razie niepowodzenia...;)

Cóż..nie czuje sie winny zamieszania:). Mam swojego faworyta i są nim Włochy. Czy to źle?:D.
Oczywiście idylla byłaby pełna gdyby nasza kadra i Chorwaci awansowali z grupy i grali dalej, zapewne dla szerokiej rzeszy rodaków, w tym także i mnie pobyt w Chorwacji byłby "jeszce bardzej gorący". Ale moja zimna kalkulacja podpowiada mi iż tak się chyba może nie stać.
Co nie znaczy,że jesli sie pomylę w ocenie to płakać będę:D
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 27.05.2012 12:59

Ja Łodzianinem zostałem w 1996 z wyboru, tu skończyłem studia, tu poznałem miłość swojego życia, założyłem rodzinę, i uwierzcie że Łódź potrafi dać szansę, tylko trzeba umieć ją wykorzystać. Ja wykorzystałem...
To miasto ma przedziwną magię...
Chociaż podjęliśmy już z małżonką decyzję o wyprowadzeniu się z Łodzi, zawsze pozostanie w moim sercu...
Pablo, ja jestem od 16 lat po drugiej stronie miasta Łodzi, po tej gdzie od 104 lat bije jej sportowe serce, choć ostatnie 14 lat to "choroba wieńcowa" i niemalże zawał, ale nigdy nie przestanę być kibicem ŁKS, nawet jeśli mój nowy projekt, z którym wiązę się wyprowadzka, będzie w najdalszym krańcu Polski
Wracając do tematu, mój kumpel z Gdańska który też ma bileciki na mecze na PGE Arenie, też kibicuje Włochom. Ma na punkcie włoskiej piłki prawdziwego fioła... Koszulki, gadżety, czasami lata na mecze, działa w jakimś fanclubie AS Roma w Polsce.
Oczywiście jesteśmy normalnymi ludźmi, i żadnych spięć między Nami nie ma, ot lubimy już od czasów studenckich, gdzie oddawaliśmy się namiętnie grze w brydża i erystyce, prowadzić rzeczowe, merytoryczne dysputy na różne tematy...
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 27.05.2012 18:13

damianołódź napisał(a):Ja Łodzianinem zostałem w 1996 z wyboru, tu skończyłem studia, tu poznałem miłość swojego życia, założyłem rodzinę, i uwierzcie że Łódź potrafi dać szansę, tylko trzeba umieć ją wykorzystać. Ja wykorzystałem...
To miasto ma przedziwną magię...
Chociaż podjęliśmy już z małżonką decyzję o wyprowadzeniu się z Łodzi, zawsze pozostanie w moim sercu...
Pablo, ja jestem od 16 lat po drugiej stronie miasta Łodzi, po tej gdzie od 104 lat bije jej sportowe serce, choć ostatnie 14 lat to "choroba wieńcowa" i niemalże zawał, ale nigdy nie przestanę być kibicem ŁKS, nawet jeśli mój nowy projekt, z którym wiązę się wyprowadzka, będzie w najdalszym krańcu Polski
Wracając do tematu, mój kumpel z Gdańska który też ma bileciki na mecze na PGE Arenie, też kibicuje Włochom. Ma na punkcie włoskiej piłki prawdziwego fioła... Koszulki, gadżety, czasami lata na mecze, działa w jakimś fanclubie AS Roma w Polsce.
Oczywiście jesteśmy normalnymi ludźmi, i żadnych spięć między Nami nie ma, ot lubimy już od czasów studenckich, gdzie oddawaliśmy się namiętnie grze w brydża i erystyce, prowadzić rzeczowe, merytoryczne dysputy na różne tematy...

Jak wspomniałem wyżej, moje kibicowanie miało swój początek z RTS pod wodzą nieodżałowanego Ludwika Sobolewskiego gdy grał w pucharach. Takich emocji jak wtedy nie doświadczyłem wcześniej...i od tej pory moje piłkarskie biło dla RTS-u...
Przeżyłem z nim emocje finału ligii polskiej z Legią Warszawa, Ligę Mistrzów oraz gorycz spadku z ekstraklasy..
Płakało to moje piłkarskie serce gdy odchodził Włodzimierz Smolarek...legenda Widzewa...Do dzisiaj tak jest, lecz tak jak i w Twoim przypadku...ostatnio to są stany zawałowe..i boję się iż będzie to chyba normą...
Dyskutujmy i powadźmy rozmowy na różne tematy...cieszmy się pięknem futbolu..nie mając do siebie uprzedzeń z tytułu naszych kibicowskich sympatii..
Pozdrawiam
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.06.2012 08:39

Kiedy opadną emocje po pierwszym meczu biało-czerwonych, następnego dnia swój pierwszy mecz rozegrają "Vatreni" czyli "Ogniści". Może i nie mają wielkich szans na grę w ćwierćfinale, ale ja obstawiam, że pojedynek z Irlandią wygrają 2:1. :D
A jak Wy typujecie?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.06.2012 09:11

walp napisał(a):A jak Wy typujecie?

No to ja będę ciut większym optymistą... Stawiam na 2:0 dla "Ognistych".

A mistrzami zostaną Niemcy :D
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone