Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja na Euro 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy Chorwacja wyjdzie z grupy eliminacyjnej?

Ankieta wygasła 19.06.2012 16:59

Tak
39
78%
Nie
11
22%

Liczba głosów : 50

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.06.2012 06:39

Oba zespoły zasługują na uznanie - było co oglądać.

:D
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 11.06.2012 07:34

Chorwacja prowadzi w grupie.
Teraz wszystko jest mozliwe.
Trzymam kciuki.
pzdr.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 11.06.2012 07:45

Ni jest prognoza ale moje marzenie ze by sie w finalowim meczu spotkaly Polaci z Chorwatamy. To ja nie wiem co bende mial w domu, ale maze o tym.
Pozdrawiam Leon
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 11.06.2012 07:52

A co do pseudo kibicow (ruznich nacji) wiem ze nie przijechali na mecze, ze dla nich wizerunek kraju i reprezentacji nie znaczi nic, ale przijerzdaja robic glupoty i rozrabiac, koledzi to nagriwaja i momentalnie puszczaja na Youtube.
Potem po powrocie w dluge zimowe noce oglondaja i "samozadawalaja" sie.
Policja musi sibko i ostro reagowac, zbierac do paki i wipuszczac po wplaceniu duzego bardzo duzego mandatu. To jest jedine lekarstwo -kasa, niech wezmie w kraju kredit na splate mandatu, a z kreditem na karku bendzie cichi i pokorni oraz sie mocno zastanowi kiedy nastepni raz wipije wiencej niz 3 piwa i zacznie rozrabiac.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.06.2012 08:59

"Vatreni" pokazali moc, choć zagrali wczoraj z teoretycznie najsłabszym przeciwnikiem w grupie. Cieszy gra takich zawodników jak Mandzukić, bo mamy innych niż CR7 pretendentów do króla strzelców lub najlepszego zawodnika turnieju. :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.06.2012 16:04

Leon napisał(a):Ni jest prognoza ale moje marzenie ze by sie w finalowim meczu spotkaly Polaci z Chorwatamy. To ja nie wiem co bende mial w domu, ale maze o tym.
Pozdrawiam Leon

Mam to samo Leonie , moim cichym marzeniem jest też finał Polska-Chorwacja , przed chałupą nawet powiesiłem dwie flagi......może te marzenie się spełni. :D

Obrazek

Pozdrawiam

Mariusz :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.06.2012 16:14

Na razie najlepiej zaprezentowały się drużyny Rosji, Chorwacji i Danii. Z tą jednak różnicą, że gole Chorwatów i ich dyscyplina techniczna wynikały z wytrenowania schematów i dyscypliny taktycznej. Rosjanom to Czesi podarowali taki a nie inny wynik swoją niemocą i beznadziejną taktyką.
Trzymam kciuki za Chorwatów bo grają naprawdę ładną piłkę.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2012 16:42

Mnie również do tej pory najbardziej podobała się gra Chorwacji i Rosji plus Portugalii (chociaż zabrakło szczęścia - jak to zwykle z Niemcami). Tyle że Rosjanie trochę za bardzo grają "na hura" i po trzech meczach może się okazać, że są zajechani. Ale jeśli nauczą się w trakcie meczu odpoczywać i zamiast Kerżakova będzie grał Pawljuczenko - mogą zdobyć majstra. Chorwaci za to i pięknie, i mądrze taktycznie. Mandzukic jak na razie gwiazda turnieju - jego wczorajsza gra to było mistrzostwo.

Na minus zdecydowanie Grecy (ale tego można się było spodziewać) - tradycyjnie najbrzydszy futbol na turnieju, ale również Niemcy (wygrali, ale grali zaskakująco słabo), no i przede wszystkim Hiszpania (jestem kibicem Realu, ale życzę im szybkiego odpadnięcia, bo to co pokazali wczoraj, to jest zabójstwo piłki).

Holandia mnie nie zaskoczyła - dokładnie tego się spodziewałem. I na poprawę nie liczę.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.06.2012 18:25

Napisałem, że wierzę iż Chorwacja wyjdzie z grupy, ale dziś ta wiara zostaje poddana próbie. Niestety Włosi to inna liga niż Irlandia. Chorwaccy obrońcy, szczególnie środkowi działają z opóźnionym zapłonem i tylko ratuje ich to, że gra nieodpowiedzialny Balotelli, a nie Di Natale.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 14.06.2012 18:29

GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL.....................!!!!
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 14.06.2012 18:30

gol !!!!!!!!!!!!
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.06.2012 18:31

Słabej wiary jestem :lol:
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 14.06.2012 18:33

wiara czyni cuda :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2012 18:35

Dostałem smsa: Gori Dingaaaaaac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 18.06.2012 09:29

Oto relacja chorwackiego dzienikarza z Gdanjska o polskej goscinosci i wspolnim kibicowaniu:
Više nemamo dvojbi: gostoprimstvo i srdačnost Poljaci iskazuju prema svima, ali posebne veze s Hrvatima naglašavaju u svakom trenutku. Grupa nam je zaista za poželjeti. Irci, Španjolci i Hrvati pokazuju se kao odlični gosti, veseli i međusobno susretljivi. Dok Talijana nema ni za vidjeti, navijači ovih triju zemalja ne da se ne sukobljavaju nego konstantno izmiješani s poljskim navijačima zajedno pjevaju, jedu, piju i druže se.

S novim danom već smo brojniji i teško je sjesti u restoran ili prošetati ulicom, a da ne sretnete "kockastu" ekipu. Dok smo opečeni greškom prethodnog dana pažljivo birali mjesto gdje ćemo utažiti glad, iz obližnjeg restorana dozvala su nas poznata lica s Brača. Njihovu preporuku nismo dovodili u pitanje.

Hotel u kojem smo smješteni je vrlo blizu centru, daleko je od ikakvog luksuza, ali je uredan i odgovarao nam je cijenom za sve dane osim na dan utakmice kad je noćenje četiri puta viša od ostalih dana. Bračani nam rješavaju i taj problem: restoran gdje smo sjeli ujedno je i pansion, a sobe za 4 osobe su jako povoljne, znatno jeftinije od onih kojim smo se nadali u strogom centru. Irci će od nedjelje put Poznanja, a broj Hrvata koji se očekuju je nepredvidljiv, stoga su cijene "dam samo da prodam". Inače, kad govorimo o cijenama, prije polaska plašili su na nas poljskim poskupljenjima, no tu smo četiri dana i nemamo takvo iskustvo. Cijene su pristojne, znatno ispod onih u turističkim odredištima u Hrvatskoj. Karata za utakmicu ima na pretek…

Na odličnom hrvatskom obraća nam se 60-godišnji gospodin koji je sjedio za stolom do nas. Sugerira nam jela i tad shvatimo da se radi o Poljaku. Kako kaže, studirao je hrvatski jezik u Zagrebu, a jedno vrijeme radio je u Zadru i Ugljanu gdje i danas ima prijatelje. Riba, lešo i travarica prve su stvari koje ga s velikom strasti vezuju uz Dalmaciju.

Polska bialo czerwoni (Poljska bijela i crvena) jedina je navijačka pjesma koja stalno odzvanja iz grla svih poljskih navijača. Jednako točno pjevaju tu budnicu i Irci, Španjolci i Hrvati. Moramo priznati da su nas svi zajedno malo umorili s tom pjesmom od tri riječi koja se i nakon poljskog poraza od Čeha i njihova ispadanja s turnira također čula. Oni koji nisu znali rezultat utakmice, vjerojatno su pomislili da su Poljaci rasturili Čehe. Nemojte krivo shvatiti, pogodio je domaćine poraz, ali nakratko. Odlučili su uživati u Euru do kraja, a gorak okus poraza uvelike je ispralo ispadanje mrskih Rusa.

Antagonizam prema Rusima u potpunoj je suprotnosti s mišljenjem i simpatijama koje gaje prema Hrvatima. U tih par sati koje smo proveli u gradu nakon utakmice Poljaci su nam redom iskazivali potporu, željeli sreću i rekli da su naši navijači u nastavku natjecanja.

Po povratku u hotel nailazimo na raspravu na recepciji. Gospodin u modrom odijelu i s Uefa značkom nikako ne prihvaća da u hotelu na tri kata ne postoji dizalo. Osoblje je vrlo ponizno saslušalo prigovore Ante Đereka te su ga zamolili za razumijevanje. Nikoga od nas njegov dolazak u Hotel Gryf u Gdanjsku nije iznenadio. Uredno smo se pozdravili kao da se srećemo u Splitu, no recepcionari su ostali u strahu od UEFA-inog kontrolora pokušavajući dokučiti zašto odsjeda baš u njihovom hotelu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone