Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Crikvenica Groupon 2012

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plakon
Croentuzjasta
Crikvenica Groupon 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 20:14

Co sądzicie o ofercie z groupona:
http://www.groupon.pl/deals/groupon-tra ... _33&a=2041
pokrótce:
- przed sezonem (maj - czerwiec)
- 5 dni (cztery noclegi)
- z wyżywieniem śniadania + obiadokolacje
- cena za 2 osoby! 749-949 zł zależnie od terminu
- HOTEL DRAMALJ **, PAWILONY OMORIKA **, WILLA DRAMALJ**

Przeczytałem to wszystko już 5 razy i nie widzę haczyka. Podpowiedzcie proszę co sądzicie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.02.2012 20:19

Plus dojazd.
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 20:23

W przypadku CRO wydało mi się to oczywiste. Ja mam około 950 km, więc nie jest najgorzej. Gdy moja młodsza córka miała 3 latka byliśmy samochodem bez klimy w Vodicach i tez żyjemy.
Dojazdu się nie boję, liczmy koszt około 1000 PLN.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.02.2012 20:37

No to masz już ok dwójaka na dwie osoby. Plus wydatki na miejscu i zrobi się dwa i pół. Jak dla mnie szału ni ma.
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 20:55

A co powiesz, jeżeli wezmę dwójkę dzieci, które według oferty poniżej 7 lat mają gratis. Cena spada do 500 na głowę. Tak około, nie licząc wydatków tam na miejscu.
To nie jest jednak 6000 - czyli trzy razy więcej na przykład w Turcji. Co prawda all - ale ileż można będąc z dziećmi wypić?
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.02.2012 21:03

Haczyka może i nie ma, ale upewnij się, co tak naprawdę oznacza 5 dni. Na grouponie marketing jest czasem dość bezczelny. Na przykład jeden nocleg z kolacją i śniadaniem nazywa się "Dwa dni z wyżywieniem" :lol:.

No i miej świadomość, że połowa fotek reklamujących Crikvenicę pochodzi z Dalmacji. Sama miejscowość taka sobie, ale to kwestia gustu.

Cenowo całkiem nieźle. Oczywiście nie bierz kwietnia czy początku maja, wtedy raczej nie poplażujesz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.02.2012 21:03

plakon napisał(a):A co powiesz, jeżeli wezmę dwójkę dzieci, które według oferty poniżej 7 lat mają gratis. Cena spada do 500 na głowę. Tak około, nie licząc wydatków tam na miejscu.
To nie jest jednak 6000 - czyli trzy razy więcej na przykład w Turcji. Co prawda all - ale ileż można będąc z dziećmi wypić?

Z moim to z litra :lol:
No to jak weźmiesz jeszcze trójkę dzieciaków sąsiadów to wyjdzie jeszcze taniej. :) Czy będą dzieciaki czy nie to i tak kasę wydasz, a co to za różnica czy na 4 czy na 2 osoby?
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 21:10

Na urlop nie jedzie się oszczędzać. Choć jeśli można na zakwaterowaniu i podstawowym jedzeniu (HB) zaoszczędzić, to może warto spróbować. Co do zabierania dzieci sąsiadów, to nie popadaj w skrajność. :) każda inna oferta każe za dzieci płacić. o to mi chodziło.

@Krzychooo - chcę być na miejscu od 09 - 13 czerwca. Więc można tyłek pomoczyć. Tego jestem pewien.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.02.2012 21:15

Ja bym się upewniła, czy promocja na dziecko gratis nie dotyczy jednej sztuki (masz napisane bez dostawki). Wrzuć te dzieciaki do łóżka dwuosobowego- szał ciał ;) poza tym najniższa kwota dotyczy maja- czyli żadna rewelacja, tak samo kwota za koniec czerwca- uważam, że nie jest mała- w ciemno znajdziesz taniej, nawet po doliczeniu jedzenia. Bo to jeszcze nie sezon. Do tego dolicz napoje do jedzenia, bo znając życie nie wchodzą w cenę ;) itp. wydatki i wyjdzie tak samo jak pojedziesz bez nich, w wygodnym dla siebie terminie :) z możliwością przesunięcia :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.02.2012 21:16

Nie mówię o oszczędzaniu, pytasz o opinię to mówię. Jeśli wydasz ok 2500PLN za 4 dni w Cro to dla mnie dużo, szczególnie, że ja lubię sezon i ciepłe morze a uważam , że morze będzie cieplejsze we wrześniu niż w maju czy na początku czerwca. Co do dzieciaków to tylko chciałem wykazać, że jak jedziesz rodzina dwu czy czteroosobowa to i tak wydajesz z tego samego portfela i nie ważne czy to będzie 500 czy 1000 na głowę. Co mi po tym, że powiem , że wydałem 500 na osobę jak to i tam będzie 2 kilo zeta... To tylko lepiej brzmi.
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 21:23

@twister07 to mnie teraz zadziwiłaś - 949 PLN znajdę taniej? Chyba dam sobie z tym grouponem spokój, i poszukam. W ciemno z dziećmi nie jadę. Nie odważę się. A termin od 09 czerwca musi taki być - plan urlopów. Dzieci w przedszkolu, więc nie muszę jechać w high sezonie ;)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.02.2012 21:38

na początku czerwca bez zastanowienia w ciemno, nawet z małym dzieckiem. Jeśli chodzi o tą ofertę to tak jak pisałam, nie wyobrażam sobie 4 osób w 1 łózku :) jak będziesz chiał dostawkę dla dziecka to Ci policzą 50% Poza tym ponad 237 zł (56 euro) za dobę to nie jest mało (przed sezonem) :D bo dojaz i ubezpieczenie i tak musisz sam wykupić :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 02.02.2012 21:38

Przyjmując,że w tym miejscu i terminie można wynająć apartament np za 30 euro co za 4 noce daje około 500zł. reszta do swobodnego wydania.Reasumując drogo nie jest,ale w tej kasie można wyrobić samemu a pewne wydatki dodatkowe zawsze dojdą.Natomiast na kilka dni jak dla mnie. to cena dojazdu w porównaniu do reszty wydatków wychodzi kiepsko.Pierwsxy dzień. jesteśmy zmęczeni a po trzech trzeba się pakować :twisted: Raz byłem w Cro na 8 dni i tak się okazało,że kiedy towarzystwo się rozkręcało trzeba było wracać.Jedyna zaleta tego miejsca to odległość,ale lepsze to jak nic więc szerokiej drogi. :wink:
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.02.2012 21:48

Kurczę, Wy jesteście fachowcy od Chorwacji, więc muszę poszukać czegoś innego. Bo zapewne macie rację. Jednak w ciemno się nie odważę. Jeszcze jeden aspekt - krótki termin. Myślałem tak - kilka dni Chorwacja, a potem przesmerfować się na kilka dni na przykład do Włoch. Jak już jadę samochodem 1000 km w jedna stronę.
Groupon skreślony - szukam czegoś innego.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 02.02.2012 22:02

Jak dobrze liczę w Cro byłem osiem razy z czego sześć pobytów dzielonych( tydzień tu a drugi gdzieś dalej)zawsze w ciemno i z dziećmi.Każdy kolejny wyjazd też będzie bez rezerwacji.Więcej odwagi a w twoim terminie. to nawet ona jest zbędna.Co do planów wypadu do Włoch polecam jednodniowe rejsy z np z Poreca do Wenecji.Statki wypływają o świcie wracają póznym wieczorem. :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne