Zaraz po wejściu Polski do Unii było o tym głośno, w tym roku jakby wszyscy zapomnieli...
Pozdrawiam,
Polo
.png)
.png)

.png)
Mariusz napisał(a):E-111 może Ci się przydać jedynie po drodze. Chorwacja nie jest członkiem UE i tam z E-111 nic nie wskórasz.
Oczywiście możesz wziąć E-111, ale do Chorwacji radzę wykupić ubezpieczenie.
.png)

Polo napisał(a):Mariusz napisał(a):E-111 może Ci się przydać jedynie po drodze. Chorwacja nie jest członkiem UE i tam z E-111 nic nie wskórasz.
Oczywiście możesz wziąć E-111, ale do Chorwacji radzę wykupić ubezpieczenie.
Ubezpieczenie wykupiłem, ale myślałem, że E111 będzie pomocne w razie kłopotów po drodze (Czechy, Austria, Słowenia). Zgodnie z Waszymi radami - jeśli to warte tyle co europejska konstytucja - dam sobie jednak spokój.
Kurde, a liczyłem, że jak mi fala porwie żonę, to na E111 dostanę jakieś większe odszkodowanie![]()
![]()
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Polo![]()
.png)
.png)
pt napisał(a):przejrzyjcie dokładnie umowy dotyczące swoich kart bankowych,możecie być mile zaskoczeni bo niektóre mają ubezpieczenie KL,często trzeba tylko zakupić przed przekroczeniem granicy Polski paliwo płacąc tą kartą i
automatycznie otrzymujecie ubezpieczenie,warto poczytać bo można te kilka PLN wydać na coś innego
pozdro
.png)
.png)
pt napisał(a): dlatego napisałem ''przejrzyjcie dokladnie''.też mi się wydawało ,że ubezpieczenie dotyczy tylko mnie ale miła pani w banku wyprowadziła mnie z błędupozdro