w ciągu dnia ruch na terenie Milówka -Węgierska Górka - Przybędza wzmożony lokalnie + korki w okolicach Zywca
z Cadcy do Cieszyna kaszana kompletna remont mostu korki do świateł
od Cieszyna ok do Bielska lub na wiślankę i dalej
.png)
.png)
Dr Seselj napisał(a):Jak napisano wyżej obwodnica Cadcy jest na pewno płatna, a na stronie słowackich autostrad wymieniony jest jeszcze jeden odcinek przed Żyliną (Strażov), gdzie potrzeba winietki. To chyba kwałek dwupasmówki przed samą Żyliną, jadąc od północy.
.png)
Leszek W napisał(a):Wracałem 28 lipca tym kawałkem przez Czechy i odniosłem wrażenie, że lepiej było jechać przez Zwardoń - roboty na drodze kolejka przez remontowanym wiaduktem i prawie cały czas teren zabudowany. Zasugerowałem się tym, że od Cieszyna do Bielska mamy w Polsce kawałek dobrej drogi ekspresowej (!!!). Zaznaczam, że nie znam stanu drogi Zwardoń - Żywiec - Bielsko w tym roku, ale w ubiegłym jechało mi się nieżle.
.png)
Leszek W napisał(a):Wracałem 28 lipca tym kawałkem przez Czechy i odniosłem wrażenie, że lepiej było jechać przez Zwardoń - roboty na drodze kolejka przez remontowanym wiaduktem i prawie cały czas teren zabudowany. Zasugerowałem się tym, że od Cieszyna do Bielska mamy w Polsce kawałek dobrej drogi ekspresowej (!!!). Zaznaczam, że nie znam stanu drogi Zwardoń - Żywiec - Bielsko w tym roku, ale w ubiegłym jechało mi się nieżle.
larry123 napisał(a):Leszek W napisał(a):Wracałem 28 lipca tym kawałkem przez Czechy i odniosłem wrażenie, że lepiej było jechać przez Zwardoń - roboty na drodze kolejka przez remontowanym wiaduktem i prawie cały czas teren zabudowany. Zasugerowałem się tym, że od Cieszyna do Bielska mamy w Polsce kawałek dobrej drogi ekspresowej (!!!). Zaznaczam, że nie znam stanu drogi Zwardoń - Żywiec - Bielsko w tym roku, ale w ubiegłym jechało mi się nieżle.
Mam absulutnie inne odczucia.
W tym roku wracałem przez Słowację i coś mnie podkusiło aby z Cadcy jechać przez Zawrdoń i Zywiec a nie przez Mosty i Cieszyn-Biesko.
Droga przez Skalite w remoncie po polskiej stronie przebudowa aż do Milówki.
Potem wąska droga /poza krótką obwodnicą Żywca/ aż do samego Bielska i sam przejazd przez miasto.
Jeżeli ktoś wraca przez Słowację to TYLKO krotkim odcinkiem przez Czechy a potem S1 do Bielska.
Jeżeli chodzi o trasę przez Żywiec to ktos pisał że poza obejściem WG wszystko jest zrobione.....![]()
Wolne żarty...........
obejściwe WG - ok. 2011
wschodnia obwodnica BB - 2011 /chyba, że będą dalej protesty/
BB-Żywiec - 2012 / najwczesniej - bo wciąz są kłopoty z ustaleniem przebiegu drogi/
zatem najwcześniej ok. 2012 będzie to dobra droga do Cro pod warunkiem że Słowacy zrobią swoje na odcinku Skalite-Cadca......![]()
Już chyba wczesnieuj bo za jakieś 2 lata po wybudowaniu A1 /Gliwice-Gorzyczki/ - krotki odcinek czeskiej autostrady /Ostrawa-granica/ oraz ekspresówki z Wiednia do granicy z Cz ta droga będzie szybasza.....
pozdr.
.png)
.png)
miro.t napisał(a):Ciekawe jak to jest z tym tunelem na obwodnicy Cadcy. Powiem szczerze jeżdżę tamtedy na Zilinę kilka razy w miesiącu i jak dotychczas nigdy nie miałem wykupionej winiety.
.png)
jdubowski napisał(a):
Jeśli jest
bez żadnej tabliczki to winieta jest konieczna.
Jeśli powyższy znak jest uzupełniony tabliczką "Bez úhrady" to droga jest bezpłatna.
.png)
hepik napisał(a):jdubowski napisał(a):
Jeśli jest
bez żadnej tabliczki to winieta jest konieczna.
Jeśli powyższy znak jest uzupełniony tabliczką "Bez úhrady" to droga jest bezpłatna.
A nie jest tak,że w Słowacji jakby na opak...zielone tablice autostrada ,niebieskie local?
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi