Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 01.08.2020 08:51

pääkäyttäjä napisał(a): Zdalnie się nudzimy.

U mnie na nudę nie narzekam...
Dzień dobry.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.08.2020 11:03

Zbyszko666 napisał(a):Dzień dobry, praca i szczyt sezonu co oznacza 10H w pracy. No i dobrze.

Dodatkowo jeszcze sezon urlopowy, po redukcjach covidowych na zatrudnienie nie ma co liczyć, a roboty jest full.
Ludziska mają dość. Zatrudnienie ma ruszyć dopiero w październiku.

Dzień dobry, mimo wszystko.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.08.2020 19:18

Dobry wieczór.

Wspominamy w tym czasie bohaterstwo Powstańców Warszawy. Jednym z nich był K.K. Baczyński. Młody poeta w latach 1937 i 1938 spędził wakacje w miejscowości Nečujam na chorwackiej wyspie Šolta.
Tam powstały jego pierwsze akwarele i pierwsze wiersze. Oczarowany urokami wyspy, Baczyński napisał wiersz pt. „Znów wędrujemy”. Muzykę do tego wiersza napisał Grzegorz Turnau i tak powstała piękna, liryczna piosenka.

ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 05.08.2020 14:47

Słoneczne... Dzień dobry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2020 16:12

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 09.08.2020 20:34

Dobry wieczór Cro. Jutro 2 zmiana także dzisiaj można przysiedzieć ;)
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 11.08.2020 09:46

Dzień dobry! Kołobrzeg od kilku dni w pełnym słońcu :)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 11.08.2020 17:20

Nie tylko Kołobrzeg. Powiedziałabym, że cała Polska. :D
Dzień dobry :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.08.2020 17:41

Dzień dobry.

W weekend byliśmy nad Zatoką Gdańską. Woda ciepła, koloru brunatnego :oczko_usmiech: bez wyczuwalnego zasolenia (to pewnie efekt bliskiego ujścia Wisły, poza tym bez fal. Czuliśmy się trochę jak nad wielkim jeziorem.

W ramach poznawania polskiego wybrzeża następne w kolejce Chłapowo i Dolina Chłapowska. :wink:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 12.08.2020 10:09

walp napisał(a):W weekend byliśmy nad Zatoką Gdańską. Woda ciepła, koloru brunatnego :oczko_usmiech: bez wyczuwalnego zasolenia (to pewnie efekt bliskiego ujścia Wisły, poza tym bez fal. Czuliśmy się trochę jak nad wielkim jeziorem.

W ramach poznawania polskiego wybrzeża następne w kolejce Chłapowo i Dolina Chłapowska. :wink:

Zgadza się z tym brakiem fal (jak u Dawida Podsiadło), byłem w sobotę, w Kątach Rybackich. Tyle, że ja jak zwykle bez entuzjazmu, to był już trzeci raz w tym roku nad Bałtykiem i mam nadzieję, że ostatni.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.08.2020 10:32

Dzień dobry cro.pl :wink:

Trajgul napisał(a):Zgadza się z tym brakiem fal (jak u Dawida Podsiadło), byłem w sobotę, w Kątach Rybackich.

To byliśmy niedaleko, bo my w Jantarze. :)
Trajgul napisał(a):Tyle, że ja jak zwykle bez entuzjazmu, to był już trzeci raz w tym roku nad Bałtykiem i mam nadzieję, że ostatni.

Chyba nie jeździsz tam za karę :?: :oczko_usmiech:

Jantar też nie zrobił jakiegoś szczególnego wrażenia, ale mamy taki plan, żeby odwiedzić wszystkie plaże nad Bałtykiem, a od Mikoszewa do Krynicy Morskiej mamy kilka białych plam. :)

W tym roku planuję jeszcze dwa wypady nad polskie morze (właściwie trzy, bo jeszcze zlot żaglowców Baltic Sail w Gdańsku). Wspomniane Chłapowo, a potem Stilo + Mierzeja Sarbska.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 12.08.2020 11:06

walp napisał(a):Chyba nie jeździsz tam za karę :?: :oczko_usmiech:

Dużo jeździmy nad jeziora ale chyba odzywa się u mnie kryzys i już mnie tak ciągłe plażowanie nie pociąga. A z wyjazdem nad Bałtyk, poniekąd postawili mnie przed faktem dokonanym ;).
Najlepiej, żeby rok 2020 się już skończył, i żeby była możliwość wyjazdów w atrakcyjniejsze miejsca w przyszłym roku.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.08.2020 20:31

My bardzo lubimy jeździć nad Bałtyk... ale nie w sezonie.... Dobry wieczór.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.08.2020 07:52

Trajgul napisał(a):Dużo jeździmy nad jeziora ale chyba odzywa się u mnie kryzys i już mnie tak ciągłe plażowanie nie pociąga.

Mnie nigdy nie pociągało, bo ja to raczej "szwendacz pospolity" jestem. :mrgreen: Np. w Mikoszewie, to idę sobie przez rezerwat "Mewia Łacha".

spacer.JPG

W Chłapowie to wiadomo - Dolina Chłapowska. Jak będziemy na plaży Stilo, to spacer Mierzeją Sarbską itp. Zawsze coś się znajdzie ciekawego.
W ostateczności 10-kilometrowy spacer wzdłuż plaży. Piękna sprawa.

To wszystko ma teraz mądrą nazwę - talasoterapia, czyli po prostu terapia morzem. Uwielbiam. :)

Dobro jutro cro.pl :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.08.2020 08:30

Zazdraszczam, że macie tak blisko nad morze, że na weekend czy na jeden dzień możecie wyskoczyć. Ja uwielbiam spacerować brzegiem morza :hearts: :hearts:

Dzień dobry w ten słoneczny i zapewne upalny dzień
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko