Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 12.10.2018 07:02

Dzień dobry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2018 07:29

Piękny kraaaj, umiłowany kraaaaj - wróciłem ze skarbówki. Dopłaciłem do interesu. Jak usłyszałem, za dużo pan zarabia -
psia mać. No świetnie. I to pewnie nie koniec, bo praca na zasadach offshore ma swoje wady (w Polsce).

Może pora wyjechać na Maltę albo Gibraltar. Ew. do Czech - tam podatki są niższe i przejrzystsze.

Dzień dobry.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 12.10.2018 08:05

Pääkäyttäjä napisał(a):Piękny kraaaj, umiłowany kraaaaj - wróciłem ze skarbówki. Dopłaciłem do interesu. Jak usłyszałem, za dużo pan zarabia -
psia mać. No świetnie. I to pewnie nie koniec, bo praca na zasadach offshore ma swoje wady (w Polsce).

Może pora wyjechać na Maltę albo Gibraltar. Ew. do Czech - tam podatki są niższe i przejrzystsze.

Dzień dobry.

Szkoda gadać!!!
Dzień dobry!!!
Piąteczek, za oknem piękna pogoda. Jeszcze kilka godzin, rzucam to wszystko i wyjeżdżam w Bieszczady :mrgreen:
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 12.10.2018 08:07

Pääkäyttäjä napisał(a):Piękny kraaaj, umiłowany kraaaaj - wróciłem ze skarbówki. .

Ja tydzień temu byłem skorygować PITa36 tegorocznego po telefonie ze skarbówki. Mieszkam gdzie indziej a urząd skarbowy wysyła papiery gdzie indziej. Na pytanie czemu nie odebrałęm 3 razy listów poleconych odpowiadam że tam nie mieszkam. To dlaczego nie podaję właściwego adresu? Ja na to że rozliczam się zgodnie z przepisami i pod tym adresem mieszkam tylko 31 grudnia ;) Kobita mówi że już miała za mną Policję wysyłać aby mnie doprowadzili. Wystarczyło tylko wykonać jeden telefon.... po którym przyjechałem a nie wysyłać tyle listów. Telefon ogólnie znany w US bo nie ma roku aby ktoś nie dzwonił .

Dzień dobry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2018 10:27

A to też jest kretynizm - mają zarówno mojego maila jak i telefon. Nie - wyślą list...
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 12.10.2018 11:28

Dobry den.
Ja tam etatowiec jestem i odkąd rozliczam się sam i wysyłam pita mailem, to na całe szczęście nie pojawiam się w pobliżu żadnego US. I niech tak zostanie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.10.2018 20:58

Dobry wieczór.

Przekopują Mierzeję Wiślaną w poszukiwaniu bursztynu, może znajdą ... może będzie bogato ...

Mój ulubiony Riverside, na LP PR3 pnie się w górę i dotarł już do 2. miejsca. :)

Zapowiada się kolejny piękny weekend - trzeba zaplanować jakiś kurs. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.10.2018 08:03

walp napisał(a):Zapowiada się kolejny piękny weekend - trzeba zaplanować jakiś kurs. :wink:

u mnie dziś akurat kurs jedyny z możliwych... do pracy, ale mimo wszystko Dzień dobry;

po wczorajszym dniu Kabareciarze znów pewnie będą mieli wątki do występów; tylko czy jeszcze to będzie śmieszne
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 13.10.2018 18:05

Za mną przepiękny dzionek nad naszym morzem.
W Kołobrzegu termometr pokazywał nawet 23 kreski :)

Oby jutro była powtórka z rozrywki :wink:

Dobry wieczór.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.10.2018 20:46

Dobry wieczór.

Taki październik to mogę mieć cały rok, tzn. do czerwca, bo później lato. :wink:

To był piękny, słoneczny dzień z błękitem nieba, w dodatku na krótkim rękawku. :)
Postanowiliśmy odwiedzić dziś miejsce, o którym dużo czytałem i słyszałem, czyli sanktuarium w Starym Licheniu.

Muszę powiedzieć, że moim skromnym zdaniem projektanci przesadzili z detalami, złoceniami itp., ale wiadomo: "De gustibus non est ... itd." :wink:

Mimo wszystko, obiekt robi wrażenie.

IMG_2426.JPG

Bardzo nowatorskim rozwiązaniem są organy licheńskiej bazyliki. Główny stół gry wyposażony w sześć klawiatur. W Europie są tylko cztery takie stoły.
Stół połączony jest ze wszystkimi trzema częściami instrumentu (w nawie głównej oraz w nawach bocznych), dzięki temu organista może grać na wszystkich jednocześnie. Dodatkowo każdy instrument ma własny stół gry, a to sprawia, że na organach może zagrać trzech muzyków jednocześnie.

Na taras widokowy, który znajduje się na wieży, na wysokości 114 m wszedłem po schodach (762 stopnie), co zajeło mi 13 min, no ale już swoje lata mam. :D

IMG_2410.JPG

IMG_2395.jpg
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 16.10.2018 08:33

Dzień dobry !!!!
Pogoda cd - słoneczko i ciepło
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 16.10.2018 08:47

Oby jak najdłużej.
Dzień dobry.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.10.2018 07:46

Dzień dobry !!! :hut:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 17.10.2018 18:48

Środek tygodnia :)
Dobry wieczór.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.10.2018 07:37

Dopiero dwie godziny dnia , a mnie już szkoda upływającego czasu w Ohrydzie . . .

Dobrego dnia wszystkim :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko