Słoneczko za oknem, mróz ustępuje.
.png)
Vjetar napisał(a):Andzia* napisał(a):Troszkę przymroziło -5, pięknie wygląda szadź na drzewach , krzewach i trawie.
Słoneczko świeci - jest dobrze
Aż zazdroszczę bo tu straszna zgnilizna.
Dobry wieczór.
.png)
.png)
.png)
walp napisał(a):Wczoraj z cyklu "Polska z góry", obejrzałem odcinek poświęcony Kaszubom. Piękne ujęcia z lotu drona.
To, że w tym rejonie jest dużo jezior lobeliowych, zwanych "perłami Pomorza", wiedziałem, ale dowiedziałem się, że na 173 takie jeziora w Polsce,
aż 171 jest w województwie pomorskim. Napotkamy je głównie na Pojezierzu Pomorskim, w Borach Tucholskich, na Równinie Charzykowskiej i Pojezierzu Kaszubskim.
Nazwa tych jezior pochodzi od rosnącej w ich wodach biało kwitnącej rośliny - lobelii jeziornej, która jest gatunkiem reliktowym.
O unikalności tych jezior, decydują specyficzne warunki, które powodują, że woda jest w nich bardzo przejrzysta.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Znajomi latają do Włoch, czy do Izraela za 100 zl w jedną stronę.
Jaka jest szansa na lot do Dubrownika na dlugi weekend majowy za taką kasę. Orientujecie się w tych sprawach ?
500-600 za 2 osoby tam i z powrotem też przełknę.
Jak macie jakieś doświadczenia to się podzielcie proszę.
.png)
Zbyszko666 napisał(a):Coś dało by się ogarnąć, lecz w szczególności polecam ci forum flyfree.
.png)
Andzia* napisał(a):Zapowiadają opady śniegu
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko