Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 30.04.2017 13:00

Dzień dobry :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.04.2017 14:40

greenrs napisał(a):Znajomy używał Z3. Narzekał na zimne kolory robionych zdjęć. Gdzieś słyszałem, że to powszechna wada smartfonów Sony.

Dobry aparat w smartfonie to teraz podobno podstawa, a używanie tradycyjnego aparatu fotograficznego jest chyba passe. :?
Dwa dni temu uczestniczyłem w pewnej gali, na widowni było sto kilkadziesiąt osób i oprócz mnie, tylko dwie osoby używały aparatu fotograficznego. 8O Pozostali oczywiście pstrykali smartfonami.

Jeżeli chodzi o smartfony, to u nas wszyscy upodobali sobie 華為技術有限公司 od P8 do P10. :D

Dzień dobry. :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.04.2017 15:24

walp napisał(a):Dobry aparat w smartfonie to teraz podobno podstawa, a używanie tradycyjnego aparatu fotograficznego jest chyba passe. :?
Po co nosić dwa urządzenia jak można jedno? Aparaty w najnowszych smartfonach dorównują już kompaktom a czasem je przewyższają.

walp napisał(a):Jeżeli chodzi o smartfony, to u nas wszyscy upodobali sobie 華為技術有限公司 od P8 do P10. :D

Ta marka przeżywa ostatnio duży rozkwit na naszym rynku.
Ja pozostaję wierny Windows Phone. Odpowiada mi i jest bezpieczny. Ostatnio czytałem, że zawirusowanych ok. 30% smartfonów z androidem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.04.2017 15:33

Poknociłem cytowanie. Piszę ze smartfona.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.04.2017 16:13

greenrs napisał(a):Po co nosić dwa urządzenia jak można jedno? Aparaty w najnowszych smartfonach dorównują już kompaktom a czasem je przewyższają.

To prawda. Ponadto smartfona mamy cały czas przy sobie, a aparat fotograficzny nie zawsze.

W moim przypadku, aparat fotograficzny i smartfon czasami funkcjonują w parze. Obydwa urządzenia mam połączone ze sobą przez bluetooth. Ponieważ mój aparat nie posiada modułu GPS, smartfon udostępnia współrzędne GPS, które zapisywane są wraz z innymi danymi w formacie exif. Geotagi są bardzo przydatne, kiedy chcemy zlokalizować, gdzie dokładnie zostało zrobione zdjęcie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.04.2017 16:33

walp napisał(a):smartfona mamy cały czas przy sobie, a aparat fotograficzny nie zawsze

Dyskutowałbym :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.04.2017 20:07

weldon napisał(a):
walp napisał(a):smartfona mamy cały czas przy sobie, a aparat fotograficzny nie zawsze

To nie Waldek napisał tylko ja. Ale rozwiń temat...
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 30.04.2017 21:00

Dobry wieczór.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 30.04.2017 22:45

Dobry wieczór.

Skoro już rozmawiacie o smartfonach, to wtrącę się z pytaniem, może ktoś z Was coś podpowie.
Chcę kupić chrześnicy telefon i wiem, że podstawowy cel do jakiego będzie wykorzystywany to robienie zdjęć. Polecilibyście coś w cenie koło 700 zł?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2017 23:14

greenrs napisał(a):
Vjetar napisał(a):Czy ktoś używa Sony E5?
Jakie wrażenia? Ile wytrzymuje bateria? itd.?
Bo się zastanawiam....
Czytałem opinie w necie ale jestem nieufny.

Znajomy używał Z3. Narzekał na zimne kolory robionych zdjęć. Gdzieś słyszałem, że to powszechna wada smartfonów Sony. No ale to było jakiś czas temu. E5 to nowy model. Ma dobre opinie. Ale lepszy w podobnej cenie będzie chyba XA.

weldon, walp - Dzięki.

Lewandowski robi swoje. ;)

Ktoś jeszcze coś?

Dobry wieczór.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.04.2017 23:33

marze_na napisał(a):Skoro już rozmawiacie o smartfonach, to wtrącę się z pytaniem, może ktoś z Was coś podpowie.
Chcę kupić chrześnicy telefon i wiem, że podstawowy cel do jakiego będzie wykorzystywany to robienie zdjęć. Polecilibyście coś w cenie koło 700 zł?

Huawei P9 Lite
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.04.2017 23:54

greenrs napisał(a):
weldon napisał(a):

To nie Waldek napisał tylko ja. Ale rozwiń temat...

Wydawało mi się, że to ja pisałem. :D
greenrs napisał(a):
marze_na napisał(a):Skoro już rozmawiacie o smartfonach, to wtrącę się z pytaniem, może ktoś z Was coś podpowie.

Huawei P9 Lite

Obawiam się, że nie zmieści się w cenie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.04.2017 23:57

700 + 200 z małym hakiem :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.05.2017 00:03

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):

Huawei P9 Lite

Obawiam się, że nie zmieści się w cenie.

Cena to raz. A dwa, że jest za duży, zwyczajnie nieporęczny dla niedużych jeszcze rączek :).
Pooglądaliśmy dzisiaj z mężem kilkanaście różnych modeli i faworytem jest Huawei P8 Lite.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.05.2017 00:16

Waldku przepraszam. Mam dziś problemy z cytowaniem, dużo wrażeń i ograniczony dostęp do forum. Majówka!
Natomiast jeśli chodzi o P9 Lite widywałem podobne ceny na OLX. W sklepie na pewno będzie drożej.
O P8 lite słyszałem, że ma fatalną baterię. Ledwo wytrzymuje od rana do wieczora. Ale może ktoś ma i zweryfikuje tą opinię?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko