Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.01.2017 15:11

walp napisał(a):Noworoczny nastrój podtrzymywany tradycyjnie przez Trójkowy Top Wszech Czasów.

A mnie weszło to i nie chce wyjść.

walp napisał(a):
Vjetar napisał(a):Nie można dopuścić do tego... :D

Oj nie można ...
... na zdrowie. :lol:

Obrazek

Otwieram dla kolegi
Obrazek

:wink:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.01.2017 15:23

Dzień dobry w 2017 r. Jeszcze tylko pół roku do wakacji :wink: :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 01.01.2017 16:06

Noworocznie...Dzień dobry.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.01.2017 17:49

janka.mik. napisał(a):Oby był lepszy!

Obrazek ;)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 01.01.2017 19:10

Dobry wieczór, w Nowym 2017 Roku :smo: :papa:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.01.2017 21:29

Aby rok 2017 był pełen samej radości sięgnijmy raz jeszcze do znanego chińskiego przysłowia:

朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰 絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫bn 楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻 獩汰祡戺潬正瀻 獯瑩潩敲慬楴敶执獧 搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻 獩汰祡戺潬正瀻 獯瑩潩敲慬楴敶执獧 搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻敬瑦
捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭c c 牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻 獩汰祡戺潬正瀻 獯瑩潩敲慬楴敶执獧 搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩E汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻 獩汰祡戺潬正瀻 獯瑩潩敲慬楴敶执獧 搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩

Przy fragmencie "睯攺 汦睯攺" zawsze się wzruszam!

Udanego skoku do Nowego Roku !

Dobry wieczór :wink:

walp napisał(a):Noworoczny nastrój podtrzymywany tradycyjnie przez Trójkowy Top Wszech Czasów.

Pierwsza trójka raczej przewidywalna. Co do reszty, jestem co nieco zaskoczony. W szczególności słabymi pozycjami: Red Hot Chili Peppers Californication (65), Radiohead Creep (66) a zwłaszcza P. Collins In The Air Tonight (91) :roll: No i gdzie jest Bema pamięci żałobny rapsod Niemena :?: :evil: Brak mi też większego udziału Rolling Stones, Genesis, zupełny brak Jethro Tull i Saxon... No ale podobno głosowało ponad 1,3 mln słuchaczy :!: To robi wrażenie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.01.2017 21:34

greenrs napisał(a):Przy fragmencie "睯攺 汦睯攺" zawsze się wzruszam!

Wujek Google tłumaczy: Hunyizhihun Yi :oczko_usmiech:
Może masz lepsze tłumaczenie tego wzruszenia :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.01.2017 21:41

Janusz Bajcer napisał(a):
greenrs napisał(a):Przy fragmencie "睯攺 汦睯攺" zawsze się wzruszam!

Wujek Google tłumaczy: Hunyizhihun Yi :oczko_usmiech:
Może masz lepsze tłumaczenie tego wzruszenia :wink:

Może wujek Google jeszcze nie doszedł do siebie po sylwestrowych szaleństwach. Ja bym tego nie roztrząsał... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2017 07:34

Dzień dobry w pierwszy poniedziałek krótkiego tygodnia w pracy :lol:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.01.2017 08:32

Dzień dobry.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.01.2017 09:14

greenrs napisał(a):

Co do reszty, jestem co nieco zaskoczony. W szczególności słabymi pozycjami: Red Hot Chili Peppers Californication (65), Radiohead Creep (66) a zwłaszcza P. Collins In The Air Tonight (91) :roll:

Bardzo podobne pozycje tych utworów, jak w poprzednim notowaniu. Collins był nawet poza setką.
greenrs napisał(a):No i gdzie jest Bema pamięci żałobny rapsod Niemena :?: :evil: Brak mi też większego udziału Rolling Stones, Genesis, zupełny brak Jethro Tull i Saxon...

Wszystkich nie zadowolisz.
greenrs napisał(a):No ale podobno głosowało ponad 1,3 mln słuchaczy :!: To robi wrażenie.

Oddano 1 mln 344 tys. głosów (każdy mógł oddać od 10 do 100) Głosuje zwykle mniej niż 20 tys. słuchaczy.
W ubiegłym roku oddano blisko 1,5 mln głosów, a głosowało 18 tys.

Utwór "Kocham wolność" Chłopców z Placu Broni, został wywindowany aż o ponad 100 miejsc. Jakiś wyraz tęsknoty?

Dzień dobry.

Trzy dni i długi weekend. :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.01.2017 09:34

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):No ale podobno głosowało ponad 1,3 mln słuchaczy :!: To robi wrażenie.

Oddano 1 mln 344 tys. głosów (każdy mógł oddać od 10 do 100) Głosuje zwykle mniej niż 20 tys. słuchaczy.
W ubiegłym roku oddano blisko 1,5 mln głosów, a głosowało 18 tys.

Czyli albo ja źle zrozumiałem, albo Piotr Stelmach, od którego słyszałem tą wiadomość źle się wyraził :?:
Przyznam, że trudno mi było uwierzyć w te 1,3 mln słuchaczy...

Ja sam oddałem maksymalną liczbę - 100 głosów :)

walp napisał(a):Wszystkich nie zadowolisz.

To prawda. Dziś przeczytałem, że największą widownię TV w noc sylwestrową miał występ jakiejś gwiazdy disco polo :roll: Dokąd zmierzamy :?: :?

Dzień dobry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2017 10:18

walp napisał(a):Trzy dni i długi weekend. :wink:

Czwartek masz wolny - czy już dzisiejszego dnia nie liczysz :?:
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 02.01.2017 10:30

Dzień dobry.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.01.2017 10:43

Janusz Bajcer napisał(a):
walp napisał(a):Trzy dni i długi weekend. :wink:

Czwartek masz wolny - czy już dzisiejszego dnia nie liczysz :?:

Długi weekend w wersji wydłużonej - czwartek wolny. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko