I sobie pada.
Dzień dobry.
.png)
weldon napisał(a):Za 4 dychy za wymianę, mycie, wyważenie i zapakowanie kół do bagażnika, to mi lotto jak były przechowywane i ile czasu zajmuje samodzielna zmiana
.png)
AdamZ napisał(a):weldon napisał(a):Za 4 dychy za wymianę, mycie, wyważenie i zapakowanie kół do bagażnika, to mi lotto jak były przechowywane i ile czasu zajmuje samodzielna zmiana
Dokładnie, płacę 5 dych i mam spokój z odkręcaniem, W tym sezonie z kolei okazało się że z jednego z kół zeszło powietrze podczas przechowywania, jakaś mikrodziura musiała gdzieś się pojawić a że to okazanie miało miejsce u wulkanizatora więc od ręki naprawa a koszt ciągle bez zmian - 50 dych. Więcej plusów widzę w zlecaniu wymiany.

.png)
yzedef napisał(a):Koła można wyważać ale tak jak kolega wyżej napisał nie co sezon, jak jest ok to po co ?.
.png)
walp napisał(a):yzedef napisał(a):Koła można wyważać ale tak jak kolega wyżej napisał nie co sezon, jak jest ok to po co ?.
Napisałem, że są różne szkoły. Jedni mówią, że trzeba zawsze wyważać, bo ścieranie gumy, układanie się opony na feldze i takie tam, inni, że np. co 10 tys., jeszcze inni, że gdy się nie wymienia opon, ale całe koła, a ciężarki są w porządku, to nie trzeba wyważać.
Za wymianę kompletu kół z wyważeniem, płacę 30 zł. Stać mnie na taki kaprys.
.png)
elka21 napisał(a):AdamZ napisał(a):weldon napisał(a):Za 4 dychy za wymianę, mycie, wyważenie i zapakowanie kół do bagażnika, to mi lotto jak były przechowywane i ile czasu zajmuje samodzielna zmiana
Dokładnie, płacę 5 dych i mam spokój z odkręcaniem, W tym sezonie z kolei okazało się że z jednego z kół zeszło powietrze podczas przechowywania, jakaś mikrodziura musiała gdzieś się pojawić a że to okazanie miało miejsce u wulkanizatora więc od ręki naprawa a koszt ciągle bez zmian - 50 dych. Więcej plusów widzę w zlecaniu wymiany.
Jednak cena po naprawie trochę wzrosła![]()
![]()
yzedef napisał(a):.. a jak jesteśmy przepisowi to zgodnie z zasadami pamiętaj, że wentyle powinno się wymieniać co 2 lata.
.png)
yzedef napisał(a):Fajnie że cię stać ale chyba na 30-100zł stać każdego, akurat ja piszę z własnego doświadczenia, a pracuję w branży motoryzacyjnej już ładnych naście lat tak więc ok, ciebie stać a ja tego nie robię bo jest to bezcelowe co sezon jak się nic z kołami nie działo.
yzedef napisał(a): ... a jak jesteśmy przepisowi to zgodnie z zasadami pamiętaj, że wentyle powinno się wymieniać co 2 lata.

yzedef napisał(a):Innym aspektem jest temat samego zakładu i jakości usług bo jest wiele takich co ci bardziej spieprzą niż miałeś...
.png)
mervik napisał(a):yzedef napisał(a):.. a jak jesteśmy przepisowi to zgodnie z zasadami pamiętaj, że wentyle powinno się wymieniać co 2 lata.
..a wystarczy wymienić maszynkę w wentylu a nie cały wentyl ...żeby powietrze nie schodziło
.png)
mervik napisał(a):elka21 napisał(a):AdamZ napisał(a):weldon napisał(a):Za 4 dychy za wymianę, mycie, wyważenie i zapakowanie kół do bagażnika, to mi lotto jak były przechowywane i ile czasu zajmuje samodzielna zmiana
![]()
...nie wiem...ale u nas za 50 dych nie wymienisz i wyważysz ....kosztuje 100 zł...
.png)
elka21 napisał(a):mervik napisał(a):elka21 napisał(a):AdamZ napisał(a):weldon napisał(a):Za 4 dychy za wymianę, mycie, wyważenie i zapakowanie kół do bagażnika, to mi lotto jak były przechowywane i ile czasu zajmuje samodzielna zmiana
![]()
...nie wiem...ale u nas za 50 dych nie wymienisz i wyważysz ....kosztuje 100 zł...
Panowie, po raz kolejny zwracam uwagę, że 50 dych, to jest 500 złotych
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko