Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.11.2015 19:36

Janusz Bajcer napisał(a):http://www.nowysacz.pl/kamera-2

http://www.koronowo.pl/kamery-online

Możemy sobie pokiwać. :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2015 19:55

Vjetar napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):http://www.nowysacz.pl/kamera-2

Janusz, Ty i polityka? Na forum? Współczesna?

Zamieściłem link do kamery - nie widziałem tego "listu".
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 06.11.2015 22:00

Dobry wieczór,

widzę, że na forum jak zwykle prowda, tyż prowda i gówno prowda :lol:

Ze smogiem jest tak jak z wzrostem gospodarczym w ostatnich latach.
W gazecie czytałem, że jest tylko w portfelu coraz mniej. :lool:
No więc w gazecie czytam, że jest a za oknem mgła jak co roku o tej porze. :D

Jak ktoś nie rozróżnia smogu od mgieł jakie są immanentną częścią Krakowa to trudno.
Kraków położony jest w dolinie, w dodatku na bagnach, mgły w Krakowie są były i będą.
I chwałą Bogu, czynią miast bardziej tajemniczym i poetyckim o czy inni mogą tylko pomarzyć :mrgreen:

A bajdy KAS a teraz PAS czy innych agentów Putina o ludziach padających jak muchy :lool: :lool: :lool:

Wczoraj wieczór powietrze w Krakowie było lepsze niż w we Wrocławiu, Poznaniu czy na Śląsku. Teraz wskaźniki są lepsze niż we Wrocławiu, Pradze a porównywalne do Warszawy, Szczecina czy Wiednia.
Halo Warszawa, Halo Wrocław żyjecie tam jeszcze :lool:

Histeria, histeria, histeria...

Nie chce powiedzieć, że nie ma nic do poprawienia bo jest. I to bardzo dużo. Ale histeria w mediach jaka się rozgrywa, zwłaszcza w stosunku do Krakowa 8O :lol:
W Krakowie powietrze nigdy nie będzie idealne, takie ukształtowanie miasta. Nie mamy morza z nad którego coś wieje, nie jesteśmy na płaskiej patelni gdzie wiatr hula i wszystko przewiewa. W Tokio co jakiś czas są trzęsienia ziemi i co ? Da się żyć. Jakoś nikt nie ucieka. Podobnie z Krakowem. Są dwa miasta w Polsce, które zwiększają liczbę ludności. Zgadnijcie które.

kaszubskiexpress napisał(a):
Obrazek

Zielone jest ok.... :mrgreen:

Jak pomyśle, że hipotetycznie kiedyś mogłem podejść do tej fajnej laski co się do mnie uśmiechała i co mogło być potem :roll:

Zamiast wydumanych hipotez lepsza jednak twarda rzeczywistość.

Obrazek

Obrazek

Na drugim obrazku brakuje Gdańska ale z innych źródeł wiadomo, że szału ni ma :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.11.2015 23:22

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.11.2015 23:36

Tu, na forum same bzdury (gówno prowda). Nie ma smogu.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.11.2015 23:58

A ja pamiętam, że mi mówili, że jest.
Chyba zjadł Wandę, którą jakiś niemiecki baran dziewictwa pozbawił, czy jakoś tak 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2015 00:00

Hercklekot napisał(a):Jestem z zachodniej części małopolskiego - smog jest nie do wytrzymania. Niestety trujemy się sami paląc w piecach najróżniejszej maści syfem, śmieciami itp. Do tego spaliny samochodowe + złe warunki podogowe (inwersja)
http://www.mamnewsa.pl/newsy,12144-regi ... cze-gorzej
http://www.wadowice24.pl/nowe/wydarzeni ... testy.html
(kaszlący)Dzień dobry...

A co wy tam Hercklekot palicie ?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.11.2015 07:07

Dzień dobry.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.11.2015 08:09

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):W gazecie czytałem

A w tej czytałeś?

ASZ udaje, że robi sobie jaja z czytelnika a jest odwrotnie w przeciwieństwie do reszty portali i gazet które udają, że traktują czytelnika poważnie a robią sobie z niego jaja. :D

Dzień dobry.

Aktualnie w powietrzu :

Gdańsk 135
Warszawa 156
Kraków : 177,
Katowice 224,
Wrocław 238.

Utraconego pierwszego miejsca łatwo nie oddamy. Będziemy się o nie bić do utraty tchu :mrgreen:

A póki co słoneczko wyszło, może jakiś spacer. :roll:
Uwielbiam patrzeć jak ludzie padają jak muchy. :lol:

weldon napisał(a):Chyba zjadł Wandę, którą jakiś niemiecki baran dziewictwa pozbawił, czy jakoś tak

Z grubsza Twoja wersja ma tyle wspólnego z legendą co histeria w publikatorach na temat smogu ze stanem rzeczywistym. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.11.2015 09:18

Dzień dobry :)

W Zakopcu słonecznie i ciepło :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.11.2015 11:22

Kiepura napisał(a): Jak ktoś nie rozróżnia smogu od mgieł jakie są immanentną częścią Krakowa to trudno.

Wkleiłem te mapki, bo w tv co chwilę pokazują mieszkańców Krakowa, mi in lekarza, którzy twierdzą, że nie ma czym oddychać, ale skoro wszyscy są w błędzie, to przepraszam.

Kiepura napisał(a):Na drugim obrazku brakuje Gdańska ale z innych źródeł wiadomo, że szału ni ma :papa:

Aha, o to chodzi,
Ja o polskim powietrzu na tle ostatnich newsów a Ty swoje, czyli.....

Kiepura napisał(a): Ze smogiem jest tak jak z wzrostem gospodarczym w ostatnich latach.

Chcę Cię uspokoić, teraz ONI już nie rządzą, więc tysiące km autostrad, teatry, baseny, wiadukty itd tylko w Krakowie i właściwie wszędzie poza zachodniopomorskim i pomorskim. :mrgreen:

My za kilka lat przesiadamy się do furmanek.
Zlituj się chłopie.

Dzień dobry.
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.11.2015 12:34

kaszubskiexpress napisał(a):ONI już nie rządzą

I nareszcie przed nami świetlana przyszłość ;)
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.11.2015 12:48

Dzień dobry słonecznie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.11.2015 13:38

Dzień dobry Państwu.

U mnie na ten przykład często coś w powietrzu wisi, bo i w dolinie i nad rzeką ...
... ale nie narzekamy, bo żyje się dobrze, zgodnie z tym, jak łacińska nazwa miejsca głosi: Felix Vallis. :wink:

Oddycha się też całkiem dobrze, więc to chyba nie smog, tylko mgła. (smoka też nie mamy) :lol:

Koła jadę zmienić na zimowe, bo spokój i bez kolejki.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.11.2015 15:38

kaszubskiexpress napisał(a):
Kiepura napisał(a): Jak ktoś nie rozróżnia smogu od mgieł jakie są immanentną częścią Krakowa to trudno.

Wkleiłem te mapki, bo w tv co chwilę pokazują mieszkańców Krakowa, mi in lekarza, którzy twierdzą, że nie ma czym oddychać, ale skoro wszyscy są w błędzie, to przepraszam.

Dlatego też napisałem jak jest w rzeczywistości. Histeria to jest głównie w mediach.
A że ludzie u nas powtarzają to co usłyszeli w TV to norma.

kaszubskiexpress napisał(a):Aha, o to chodzi,
Ja o polskim powietrzu na tle ostatnich newsów a Ty swoje, czyli.....

O nic nie chodzi, wkleiłeś mapkę ja inną, Nie było Gdańska to dopisałem.

kaszubskiexpress napisał(a):hcę Cię uspokoić, teraz ONI już nie rządzą, więc tysiące km autostrad, teatry, baseny, wiadukty itd tylko w Krakowie i właściwie wszędzie poza zachodniopomorskim i pomorskim.

Ja o powietrzu i histerii a Ty o czym ? Rozumiem, że boli Cię możliwośc wyschnięcia źródełka ale co to ma do rzeczy ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko