JackDaniels;) napisał(a):maniust napisał(a):weldon napisał(a):Chcieli im ustawić jakiegoś koszmara w środku miasta, bez zgody i zezwoleń, na bezczelnego, więc popędzili towarzystwo.
Dobry przykład dla innych. Mam nadzieję, że dla mojego miasta też
Też mam taką nadzieję i nie postawią wam tego koszmara na Krakowskich Przedmieściach.
He he, to już chyba przesądzone! jestpańcia,pańciowi był potrzeby do tego, zrobią wszystko żeby stanął
ten koszmar
Moim skromnym zdaniem, szacowne grono forumowych mędrców przegina. Dla Was, to może "koszmar" dla innych figura Chrystusa i Pomnik upamiętniający ofiary katastrofy w Smoleńsku.
Wierzcie, mnie wasze polityczne preferencje w ogóle nie obchodzą.
W katastrofie zginęło 96 osób, w tym Prezydent RP, wielu parlamentarzystów, przedstawiciele Rodzin Katyńskich, kilku generałów, sądzę że Im wszystkim się pomnik należy (bez względu gdzie go postawią). Pomnik Chrystusa, który zamierzają postawić w centrum Poznania, odwołuje się do okresu międzywojennego. Stał wtedy na placu łuk triumfalny, wotum wdzięczności po odzyskaniu niepodległości - 22 na 12 metrów, a pod łukiem Chrystus. Kopię tego pomnika wraz z Chrystusem chcą odtworzyć, bo oryginał zniszczyli hitlerowcy.

.png)
.png)

.png)

.png)
.png)